Udbud

  Overborgmester Lars Weiss (S) beskylder selskabet Intervare A/S for underbetaling af chauffører, der bringer varer ud til ældre og handicappede i hovedstaden. Selskabet afviser kritikken.

  Kommune beskylder Intervare for at stå bag underbetaling af chauffører

  Læg pres på Intervare. Sådan lyder opfordringen fra Københavns overborgmester til 40 andre kommuner, der får bragt varer ud via Intervare. Kommunal kontrol afslører grov underbetaling af chauffører.
  "Det vil være ærgerligt, hvis politisk modvilje ud fra ideologiske hensyn står i vejen for udlicitering," mener Mia Amalie Holstein, som er cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark.

  Bemærkelsesværdig store forskelle i kommuners udlicitering mener organisation

  'Hvis en kommunal virksomhed år efter år vænner sig til at ingen udfordrer dem, og de ingen konkurrence får, så forsvinder al tilskyndelse til at udvikle sig.' Sådan lyder det fra SMVdanmark, der har analyseret kommunernes udlicitering.
  Gravkøerne kørte stærkt i mange kommuner i 2020, hvor kommunerne i alt brugte over tre milliarder kroner mere på anlæg end de havde budgetteret med, efter regeringen suspenderede anlægsloftet.

  Tre ud af fire kommuner overgik anlægsbudgettet i 2020

  De fleste kommuner gik over deres anlægsbudget i 2020, efter regeringen i foråret fjernede anlægsloftet. Fem kommuner har brugt mere end det dobbelte af budgettet på anlæg.
  Med havnen og grønne områder lige i nærheden samt målrettet arkitektur er der lagt op til, at Børne- og Ungeuniverset kan blive lidt af en drøm. Illustrationen her er fra Lokalplanen og er lavet for at give en idé om, hvordan der kan komme til at se ud.

  Ups – udbud af stort, nyskabende projekt må gå om

  Udbuddet af et storstilet og nyskabende skole- og ungeunivers må gå om. Kommune har ikke overholdt udbudsreglerne.
  Kommunerne bør overveje at styrke deres styring af anlægsopgaver, siger rådgiver fra BDO.

  BDO: Kommuner bør skærpe anlægsstrategi

  Coronakrisen har afsløret store styringsproblemer på anlægsområdet, og derfor bør kommunerne gå efter at udarbejde anlægsstrategier i næste valgperiode, siger toprådgiver.
  Det er blevet dyrere for borgerne i Faxe Kommune at få tømt deres skraldespande, fordi kommunens forsyningsselskab havde alvorlige budgetoverskridelser i 2019, efter man havde hjemtaget opgaven.

  Hjemtagning giver budgetoverskridelser i flere kommuner

  Når kommunerne hjemtager opgaver, ender det i flere tilfælde med, at den kommunale leverandør alligevel ikke kan udføre opgaven til prisen. Se to eksempler på hjemtagninger, der endte i budgetoverskridelser, her.
  På rådhuset her i Brønderslev Kommune vil der ifølge en ny rapport fra VIVE være mulighed for at spare en del på administration ved at øge konkurrenceudsættelsen. Kommunen har nemlig allerede en vis erfaring med konkurrenceudsættelse på administrationsområdet, men ligger stadig under de gennemsnitlige niveau for konkurrenceudsættelse, og har dermed meget at hente.

  Ny rapport: Kommunerne sparer på administration ved større konkurrenceudsættelse

  En rapport fra VIVE viser, at en gennemsnitskommune sparer 12 kroner per indbygger, når konkurrenceudsættelsen på administration stiger en procent. Dermed kan der være store beløb at hente i kommunernes administration.
  Fynbus er et af tre trafikselskaber, som får en økonomisk lussing for ikke at overholde udbudsregler. (Arkivfoto)

  Trafikselskaber får rekordstore bøder for overtrædelser af udbudsregler

  Tre trafikselskaber har fået 10 millioner kroner i bøde for grov overtrædelse af reglerne i udbud om flextrafik kørsel. Det er den største bøde, der nogensinde er givet på området.

  Udlicitering falder: Kommuner hjemtog igen flere opgaver i 2019

  Igen i 2019 valgte kommunerne at varetage flere opgaver selv. Se, hvor stor en andel af de kommunale opgaver, der blev varetaget af private leverandører i alle kommuner i 2019.
  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

  Flere banker siger ja til KL’s nye anti-hvidvaskkrav

  Gladsaxe er langt fra alene om at stille skrappe krav til bankerne. Tre andre kommuner har gennemført udbud af bankforretninger med de nye KL-krav.
  Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

  Gladsaxe appellerer til regeringen og KL

  Det er et samfundsmæssigt problem, at bankerne ikke vil leve op til vores leverandørkrav, siger Gladsaxes borgmester. Hun beder KL og regeringen tage dialogen med bankerne.

  Madhus vandt sag om kommunalt opgavetyveri

  Ved tredje instans vandt Det Danske Madhus en sag om kommunalt opgavetyveri, men Social- og Indenrigsministeriet gav alligevel kommunerne forlænget spilletid.