Det er blevet billigere at få udført asfaltarbejder, og det sparer sammen med lavere prisudvikling på andre bygge- og anlægsopgaver kommunerne for over en kvart milliard kroner.

Prisfald på anlæg sparer kommuner for over en kvart milliard

Kommunerne kan glæde sig over, at de har sparet godt en kvart milliard på anlæg takket være lavere prisstigninger. Men det kan gøre det sværere at hæve anlægsrammen i 2021.
Erhvervsminister Simon Kollerup vil etablere en kontrolpakke, der styrker Erhvervsstyrelsens kontrol og tilsyn med økonomisk svindel og hvidvask. Det kom frem på et åbent samråd tirsdag.

Regeringen dropper klagemyndighed for offentlig erhvervsaktivitet

På et åbent samråd tirsdag slog erhvervsministeren endegyldigt fast, at der ikke etableres klagemyndighed for unfair konkurrence mellem offentlig og privat erhverv.
Jens Rohde (R) ser gerne, at udbudsrunden om en ny dab-kanal går om. Han pointerer blandt andet, at Radio- og tv-nævnet ikke har praktisk erfaring med radio eller tv.

Radikale vil have dab-udbud til at gå om

Udbuddet om en ny dab-kanal, som tilfaldt Radio Loud, bør gå om, mener De Radikale. Ekspert vurderer, at det kan lade sig gøre.

Markant løft i anlægsrammen med 1,3 milliarder kroner

Kommunerne får løft i anlægsrammen på 1,3 milliarder, men det vil ikke nødvendigvis betyde mere byggeri i kommunerne. Årsagen er, at kommunerne i 2018 og sandsynligvis også 2019 har brugt mere, end de måtte på anlæg.

Her er de fire største bankers svar på bankråds forslag om hvidvask-klausuler i kontrakter

Alle de fire største banker bakker op bag Finans Danmarks generelle afvisning af kravene om hvidvaskklausuler i kontrakterne med kommunerne. Men der er forskelle i bankernes svar på, hvor villige de er til at diskutere sagen med kommunerne. Se alle svar har. (Bemærk - supplerende udtalelse fra Danske Bank).

Gribskov kommune står uden hjemmepleje første december

De private leverandører flygter fra Gribskov Kommune, som ifølge levrerandørerne kræver urealistisk lave priser på hjemmepleje. Allerede til december kan 1.000 borgere stå uden hjemmepleje fordi kommunen som den eneste i Danmark har nedlagt hele den kommunale hjemmepleje.

Rigsrevisionen: Store omkostninger når staten køber ind

Transaktionsomkostninger udgør i mange tilfælde op til halvdelen af et udbuds værdi. Problemet kan være relativt større i kommunerne, siger ekspert.

DI og Dansk Erhverv: Udbud er for komplicerede

Alt for omstændelige udbud er med til at drive omkostningerne i vejret, siger de to førende erhvervsorganisationer. DI ønsker en statslig aftale med kommunerne.
FV19 Herlevs borgmester Thomas Gyldal (S) og Mette Frederiksen (S) fra Socialdemokratiet præsenterer partiets velfærdsudspil på SOSU C skolen i Herlev mandag den 13. maj 2019.

Mette Frederiksens konsulentmillarder går også til udsatte unge og bygning af nye institutioner

Socialdemokratiets formand fejlrepræsenterede tal om indkøb af konsulenter. Et faktatjek viser, at tallene er meget usikre, og at de dækker en lang række ydelser på velfærdsområdet såsom hjælp til udsatte unge og de IT-systemer, som eksempelvis plejehjemmene bruger i deres daglig arbejde.