Tidlig pension

  I Skive skal man have alle ledige i job, hvis det skal kompensere for tabet af arbejdskraft på grund af tidlig pension

  17 kommuner er akut truet af massiv mangel på arbejdskraft

  Kombinationen af lav ledighed og stor søgning til tidlig pension truer med at kaste 17 kommuner ud i massiv mangel på arbejdskraft.

  Få kommuner har særlig stor stigning i tidlig tilbagetrækning

  Ni kommuner har over det seneste år haft en stigning i andelen på førtidspension og seniorpension, der er over dobbelt så høj som landsgennemsnittet.
  En glad forligskreds blev for halvandet år enige om en reform af den den kommunale udligning. Men i systemet er der ikke taget højde for den skæve fordeling af førtidspensionister og seniorpensionister.

  Forstå på fem minutter: Derfor kompenserer udligning ikke for tidlig tilbagetrækning

  Udligningssystemet er en ringe trøst for de kommuner, der har en høj vækst i antallet af førtidspensionister og seniorpensionister. Forstå her hvorfor.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

  Minister bekræfter: Kommunerne kan miste stor opgave

  Et opgør med et enstrenget beskæftigelsessystem i jobcentrene kan være på vej. Forligspartierne bag tidlig pension diskuterer aktuelt, om kommunerne 'skal lave alt i fremtiden,' fortalte Peter Hummelgaard på pressemøde onsdag.
  En ny delaftale om cirka en tredjedel af den besparelse på kommunernes beskæftigelsesindsats på i alt 1,1 milliarder kroner fra 2025, behøver reelt set ikke blive ført ud i livet. Kommunerne får nemlig pengene, uanset om de gennemfører besparelser eller ej.

  Besparelse på aktivering af unge er yderst usikker

  Særlige konteringsregler og et nyligt fortilfælde peger på, at det ikke vil have konsekvenser for hverken kommuner eller staten, hvis besparelserne på uddannelseshjælp ikke bliver gennemført.
  Aftalen om tidlig pension, som her præsenteres af nogle af regeringens centrale ministre med Mette Frederiksen i front, nedbringer beskæftigelsen og svækker de offentlige finanser. Et svar til Folketinget viser, at en tilbagerulning af efterlønnen vil gøre det modsatte.

  Sådan ville det styrke økonomien at afskaffe efterlønnen

  En række svar fra Finansministeriet viser hvordan det ville påvirke Danmarks økonomi, hvis man afskaffede efterlønnen.
  KL spiller ud med stort sparekatalog på beskæftigelsesområdet i et forsøg på at få reduceret omfattende statslig styring.

  Analyse: Derfor kommer KL med sparekatalog på beskæftigelse

  KL's usædvanlige sparekatalog på beskæftigelsesområdet skal ses i sammenhæng med, at området har udviklet sig til det måske mest dysfunktionelle i den offentlige sektor, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.

  Arne-pension: Kommuner skal skære op til 40 procent af ansatte på jobcentre

  De hårdest ramte kommuner risikerer at skulle skære fire ud af ti ansatte på jobcentrene, hvis hele besparelsen på 1,1 milliarder skal ske på administration. Se baggrunden for de dramatiske tal her.
  S, DF, Ø og SF kunne med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i front præsentere en aftale om tidlig pension. Med aftalen skal en del af finansieringen ske ved at kommunerne skal skære 1,1 milliarder i beskæftigelsesudgifterne. En opgørelse viser, at pengene bliver sværere at finde, end regeringen har lagt op til.

  Finansiering af tidlig pension er baseret på kunstigt højt tal

  De 1,1 milliarder, som kommunerne skal spare på jobcentre og aktivering mener Finansministeriet, at man skal finde fra en pulje på 13 milliarder. Men en gennemgang viser, at det tal er kunstigt højt.
  (Arkiv)

  Sosu’er, sygeplejersker og pædagoger i spil til bedre adgang til tidligere pension

  Skal SU-betalt praktik tælle med i arbejdsår, så flere sygeplejersker kan få tidlig pension? Det forhandler regeringen nu med partierne om, fortæller kilder tæt på forhandlingsforløbet til NB-Beskæftigelse.
  "Et usagligt grundlag. Betydelige meromkostninger for samfundet. Forringet service for de nedslidte borgere." Så hård er Thomas Kastrup-Larsens dom over regeringens plan om at flytte administrationen af seniorpensionen fra kommunerne til ATP.

  KL: Kuleskør beslutning at flytte seniorpension fra kommunerne

  KOMMENTAR: 'Det strider mod al sund, økonomisk fornuft.' Det mener formanden for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen. Han undrer sig højlydt over, at regeringen vil flytte administrationen af seniorpensionen væk fra kommunerne over til ATP.