Sygepleje

  Benedikte Kiær (K) er frustreret over, at kommunerne ikke tilgodeses i tilstrækkelig grad, når det kommer til den nære sundhed. Hun oplever, at man gang på gang giver regionerne midler, selvom der sker opgaveglidninger fra regioner mod kommuner.

  Frustreret borgmester: Ingen hjælp til nær sundhed i finansloven

  Ny delaftale om sundhed sikrer en milliard til regionerne. Det vil skævvride konkurrencen om sundhedspersonale til kommunerne, mener borgmester Benedikte Kiær.
  "Der er ikke afsat penge til driften," oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om de kommende nærhospitaler, da han her onsdag præsenterede regeringens sundhedsudspil.

  Sundhedsminister: Ingen sundhedspenge til kommuner

  Der kommer ingen ekstra penge til kommunal sundhedsdrift, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde om nye nærhospitaler.
  Helsingør Sundhedshus er helt magen til det, som regeringen i dag lancerede som en nyskabelse under navnet "nærhospital".

  Regeringens “nærhospitaler” er kopier af kommunale “sundhedshuse”

  De rå fakta viser, at regeringens 'nærhospitaler' er en direkte kopi af de sundhedshuse, som tre kommuner allerede har taget i brug eller er i gang med at bygge.
  Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

  Kjeld Møller Pedersen: Send sundhedsaftalen i udvalg

  Regeringen udskyder sundhedsaftale i op til fire år. Tiden bør bruges til at indsamle erfaringer, siger sundhedsprofessor Kjeld Møller Pedersen.
  Fra 2020 skal det være muligt for alle sosu-assistenter og sygeplejersker at gå fra deltid til fuldtid, hvis de ønsker det. Det oplyser Danske Regioner. Tiltaget skal blandt andet hjælpe med at skaffe de 1000 ekstra sygeplejersker, som S-regeringen har lovet. (Arkivfoto).

  Sygeplejersker og sosu’er får ret til at gå på fuldtid

  Knap halvdelen af sygeplejersker og sosu-assistenter er i dag ansat på deltid. Det skal ny rettighed for ufrivilligt deltidsansatte ændre.

  Så store forskelle er der i 0-2 åriges akutte hospitalsbesøg

  Kommunerne skal betale op til 25.000 kroner, når 0-2-årige kommer på hospitalet. Alligevel er der store forskelle i antallet akutte henvendelser mellem de enkelte kommuner. Se tallene her,
  Foto: Tommy Kofoed/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

  Forlig redder demenshandlingsplanen

  Bred aftale sikrer videreførelse af en stor del af demenshandlingsplanen - og andre ting som før blev betalt af satspuljen. Alzheimerforeningen siger tak.

  Kunst menneskeliggør psykiatrisk center

  Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Bispebjerg kan fremover byde patienterne velkommen på en ny måde, hvor kunst bidrager til at skabe en anderledes varm atmosfære.
  Formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) havde håbet på to milliarder kroner ekstra i 2020. Det blev 1,5 milliarder.

  Regioner får halvanden milliard ekstra i 2020

  Danske Regioner og regeringen har indgået økonomiaftale for 2020. Regioner får 500 millioner mindre end håbet.

  Skarp kritik af indenrigsminister for at blande sig direkte i sag hos Ankestyrelsen

  Den nye social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) får massiv kritik for at have dømt ansatte på et plejehjem i Thisted inden sagen er behandlet i Ankestyrelsen. Svaret til Folketinget er angiveligt alene baseret på artikel i Ekstra-Bladet.

  Gribskov kommune står uden hjemmepleje første december

  De private leverandører flygter fra Gribskov Kommune, som ifølge levrerandørerne kræver urealistisk lave priser på hjemmepleje. Allerede til december kan 1.000 borgere stå uden hjemmepleje fordi kommunen som den eneste i Danmark har nedlagt hele den kommunale hjemmepleje.