Venstre fremlagde søndag et nyt sundhedsudspil med Sophie Løhde (t.v., politisk ordfører), Jakob Ellemann-Jensen (Formand), Stephanie Lose (Regionrådsformand i region Syddanmark) og Martin Geertsen (sundhedsorfører), som alle er politikere for V.

Få overblik over Venstres sundhedsudspil

Venstre har lanceret et sundhedsudspil i weekenden, som ligner det sundhedsudspil, de fremlagde som en del af VLAK-regeringen. Venstre holder fast i 35 sundhedshuse.
"Der er ikke afsat penge til driften," oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om de kommende nærhospitaler, da han her onsdag præsenterede regeringens sundhedsudspil.

Sundhedsminister: Ingen sundhedspenge til kommuner

Der kommer ingen ekstra penge til kommunal sundhedsdrift, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde om nye nærhospitaler.
Arbejdsmarkedsreformer er et mere effektivt middel til at øge beskæftigelsen end et øget sundhedsfokus. Men øget sundhedsfokus kan også hjælpe på arbejdsudbuddet. Det vurderer Det Økonomiske Råds Sekretariat med overvismand Carl-Johan Dalgaard i spidsen.

Reformer får flere i arbejde end øget sundhedsfokus

Sundhedstilstanden for ældre borgere påvirker beskæftigelsen, men slet ikke i samme grad som reformer af arbejdsmarkedet. Kort sagt fik fjernelsen af efterlønnen flere i arbejde, end fokus på sundhed ville gøre, siger vismændene.
Der rejses fra flere sider en kritik af, at Statsministeren Mette Frederiksens åbningstale fra tirsdag 5. oktober 2021, er indholdsløs, når det handler om sundhed.

Statsministeren kan ikke forklare forskellen på nærhospitaler og sundhedshuse

Der er stor uklarhed om sundhedsreforms indhold efter statsministerens åbningstale i Folketinget i går (tirsdag), både patientforeninger, organisationer og politikere savner svar på både finansiering og fagligt indhold.
Niels Jørgen Mau, projektchef hos VIVE, mener, at sundhedsreformen kan påvirke den allerede indgået aftale om udligning.

Mau: Sundhedsreform kan nemt udløse behov for justering af udligningsreform

Selv små ændringer i kommunernes udgifter til det nære sundhedsvæsen vil udløse et behov for en reform af den kommunale udligning, siger udligningsekspert.
Det er endnu ikke afgjort, hvordan man vil tiltrække personale til de nye nærhospitaler, hvem der står for økonomien og ansvaret.

Medie: 10-20 nye nærhospitaler i yderkommuner er på vej

Op til 20 nye nærhospitaler kan være på vej til yderkommuner, afslører Berlingske i går torsdag, som har fået fat i et ikke offentliggjort sundhedsudspil fra regeringen. Men både økonomi og ansvar er stadigvæk uklart, hvilket kan give store udfordringer, hvis det skal implementeres.
Humøret var højt hos Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), Danske Regioners formand Stephanie Lose og KL-formand Jacob Bundgaard fredag morgen, da de præsenterede rammerne for 21 nye sundhedsklynger.

Aftale om 21 sundhedsklynger på plads

Regeringen, Danske Regioner og KL er blevet enige om en ramme for nye sundhedsklynger, som skal være en del af den kommende sundhedsreform.