Unge uden arbejde og uddannelse samles i yderkommunerne

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at særligt yderkommunerne har store andele af unge, som hverken er i arbejde eller uddannelse.

Kommuner med flest udsatte unge får endnu flere

Nye tal for udsatte unge viser, at 34 kommuner er på vej mod endnu større sociale problemer i fremtiden.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen fra Esbjerg og Torben Hansen fra Randers i interview med TV2 efter de torsdag fremlagde BedreBalances krav til en udligningsreform for Folketingets Social- og Indenrigsudvalg.

Sådan påvirkes kommunernes økonomi af de nye boligkriterier

Se her, hvor meget hver kommune vinder eller taber på den nye opgørelse af boligkriterierne i regeringens udligningsreform.

Ændringer i boligkriterier flytter 694 millioner til yderkommuner

40 kommuner får et tocifret millionbeløb i gevinst fra kriterieændringer på boligområdet i regeringens foreslåede udligningsreform.

Indvandrerkommuner får flere penge trods S-indrømmelse til Venstre

Selvom Venstre præsenterede halveringen af udlændingeudligningen som en politisk sejr, giver en ændret kriterievægt flere penge til indvandrere.
Ishøj-borgmester Ole Bjørstorp (S) får 42 millioner kroner ekstra i kommunekassen, hvis regeringen gennemfører en fordobling af kriterievægten på antal indvandrere og efterkommere.

Sådan flyttes millioner til indvandrerkommuner

Særligt kommunerne på den københavnske vestegn står til at vinde stort på indvandrerændringerne i regeringens udligningsreform.

Se serviceniveauet på de centrale områder for alle landets kommuner her

På baggrund af de nyligt offentliggjorte budgetter for 2020 giver NB-Økonomi her et overblik over kommunernes udgifter til forskellige serviceposter.

Kommuner straffes for at anbringe udsatte borgere i andre kommuner

Med omlægningen af de demografiske udgiftsbehov bliver det dyrere at placere borgere i sociale tilbud uden for kommunegrænsen.

Se effekten af omlægning fra betalingskommune til bopælskommune

Se her, hvad det betyder for landets kommuner, at man ændrer opgørelsen af demografiske udgiftsbehov fra betalingskommune til bopælskommune.

Nu kan sagsbehandlerne se, hvad en borger koster i ydelser efter refusion

Nyt it-system gør det nemmere for sagsbehandlerne at se, præcis hvor meget en borger på overførselsindkomst koster kommunen.
Dataproces har i sine udregninger regnet på, hvor meget kommunerne vinder eller taber på regeringens udligningsudspil, når borgere sendes i sociale tilskud uden for kommunegrænsen. (Arkivfoto)

Reform straffer brug af sociale tilbud i andre kommuner

Forslag til udligningsreform vil give kommuner et stærkt økonomisk incitament til at fravælge specialiserede socialtilbud i andre kommuner.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Krag aner ikke, hvad reform vil koste

Pas: Det er 'desværre ikke muligt' at beregne omkostningerne ved at forhøje refusionen til kommunerne i anbringelsessager, skriver social- og indenrigsministeren i svar til Folketinget.