Socialdemokratiet

  Socialdemokratiet

  Det skal være slut med Christiansborgspillet, Christiansborgfnidder og mudderkast. Kært barn har mange navne, men nu har S-borgmester Holger Schou Rasmussen fra Lolland fået nok. Ellers må man udskrive valg, mener han.

  S-borgmester: Udskriv valg, hvis der ikke kommer øget arbejdsudbud

  Udskriv valget nu, hvis Christiansborgfnidder fortsætter hos regeringen og blå blok omkring en aftale om øget arbejdsudbud. Det er dysfunktionelt, det der foregår på Christiansborg lige nu, mener socialdemokratisk borgmester.
  Det er en historisk ny tilgang til afbureaukratisering, som statsminister Mette Frederiksen (S) lancerede i sin nytårstale.

  Analyse: Historisk forslag om afbureaukratisering

  Det er historisk set en ny og uhørt radikal tilgang til afbureaukratisering, som statsministeren lancerede i sin nytårstale. Men netop derfor kan det ende i ingenting, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.
  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.

  Kovending: S advarede i maj 2021 mod udvidelse af frikommuneforsøg

  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.
  Små børn, skolebørn og ældre skal have en hverdag, hvor kommunernes ansatte skal bruge mindre energi på bureaukrati og registreringer og mere tid på borgerne, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

  Dokumentation: Det sagde Mette Frederiksen om kommunal velfærd

  Statsminister Mette Frederiksen (S) vil fritstille kommunerne i forvaltningen på de store velfærdsområder: Mindre børn, skoleelever og ældre. Læs her de vigtigste uddrag fra hendes nytårstale - og hele talen.

  S-borgmester kritiserer udligningsreform i brev til statsministeren

  I et personligt brev til statsministeren opfordrer borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) til at få set på uligheden i kommunerne. Udligningsreformen vil bryde sammen, lyder advarslen.

  Her sidder de socialdemokratiske bykonger og -dronninger

  Det er især socialdemokrater i Nordsjælland og på den københavnske vestegn, som klarer sig bedre ved kommunalvalg end ved folketingsvalg. Men tre kommuner i det øvrige land er med helt i toppen.
  Mette Frederiksen (S) holdt tale til Socialdemokratiets valgfest i går (tirsdag). Her kom hun ikke meget ind på at tage ansvar for det dårlige resultat i storbyerne. Men det har hun her til formiddag skrevet om på Facebook.

  Socialdemokratiet i stor tilbagegang i storbyer

  Socialdemokratiet er gået mellem 9 og 11,8 procentpoint tilbage i landets fire største byer. I både København og Aalborg mister partiet fem mandater, og i Odense og Aarhus mister de tre.
  I 2017 fik Venstre i Kolding 46,4 procent af stemmerne med nuværende borgmester Jørn Pedersen (V) i spidsen. Ved valget i går fik Venstre med Eva Kjer Hansen som spidskandidat 31,8 procent af stemmerne, og det udløste et tab af fire mandater.

  Venstre mister halvdelen af otte borgmesterposter med ny kandidat

  Otte Venstre-kommuner havde ny spidskandidat ved kommunalvalget. Kun fire Venstre-kandidater formåede at generobre borgmesterkæderne.
  KV-21 kan meget nemt blive husket som det valg, hvor partiformand Jacob Ellemann-Jensen fik vendt krisen i Venstre og afværgede et ventet, stort nederlag.

  KV-21: Nedtur for S og DF – optur for K og V

  Valgaften gjorde alle prognoser til skamme. Venstre fik et markant bedre valg end ventet, mens Socialdemokratiet led forsmædelige nederlag i flere kommuner.
  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) og finansminister Nicolai Wammen (S) til dagens pressemøde om ny velfærdslov.

  Velfærdslov er ingen handicaplov

  Regeringens nye velfærdslov nævner ikke handicappede. Tanken er, at loven alene skal sikre dækning af det demografiske træk for både børn og ældre.

  Her er de 36 kommuner som regeringen giver ekstra kærlighed

  Regeringen forsøger med forskellige udspil og reformer at give et særligt løft til 36 kommuner. Se de 36 udvalgte kommuner her.
  Mette Frederiksen til pressemødet omkring sms-sagen. Sagen om de slettede sms'er kan nu få en negativ indflydelse på det kommende kommunalvalg.

  Nu påvirker sms-sagen kommunalvalget

  Socialdemokratiet går tilbage i en ny meningsmåling om kommunalvalget. Se udviklingen her. Statsministerens dalende troværdighed og sms-sagen betyder noget for valget i kommunerne, fortæller valgforsker.