KV-21 kan meget nemt blive husket som det valg, hvor partiformand Jacob Ellemann-Jensen fik vendt krisen i Venstre og afværgede et ventet, stort nederlag.

KV-21: Nedtur for S og DF – optur for K og V

Valgaften gjorde alle prognoser til skamme. Venstre fik et markant bedre valg end ventet, mens Socialdemokratiet led forsmædelige nederlag i flere kommuner.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) og finansminister Nicolai Wammen (S) til dagens pressemøde om ny velfærdslov.

Velfærdslov er ingen handicaplov

Regeringens nye velfærdslov nævner ikke handicappede. Tanken er, at loven alene skal sikre dækning af det demografiske træk for både børn og ældre.

Her er de 36 kommuner som regeringen giver ekstra kærlighed

Regeringen forsøger med forskellige udspil og reformer at give et særligt løft til 36 kommuner. Se de 36 udvalgte kommuner her.
Mette Frederiksen til pressemødet omkring sms-sagen. Sagen om de slettede sms'er kan nu få en negativ indflydelse på det kommende kommunalvalg.

Nu påvirker sms-sagen kommunalvalget

Socialdemokratiet går tilbage i en ny meningsmåling om kommunalvalget. Se udviklingen her. Statsministerens dalende troværdighed og sms-sagen betyder noget for valget i kommunerne, fortæller valgforsker.
Der skal flere penge i kommunekassen for at opretholde velfærden i Vejen, mener den socialdemokratiske spidskandidat Jørgen Thøgersen og foreslår kontroversiel skattestigning.

S-spidskandidat: Sæt skatten op her i kommunen

Økonomien er så stram, at der simpelthen skal opkræves mere i skat for at gøre den bedre. Det mener socialdemokratisk spidskandidat ved KV21. Krav om højere skat er forekommet før i kommunal valgkamp.

Analyse: I 28 kommuner stemte vælgerne mod borgmesterfarven ved FV19

Borgmestrene i 28 kommuner kan prale af, at de har vundet posten, selvom der normalt ikke er flertal for deres blok ved et folketingsvalg.
Dårlige meningsmålinger bl.a. i lyset af den tiltagende skandale omkring den ulovlige nedslagtning af mink betyder, at Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er på vej til at sætte en forventet gevinst ved KV21 over styr.

Meningsmålinger: S er ved at sætte KV21 gevinst over styr

Nedturen i de nationale meningsmålinger betyder, at Socialdemokratiet kan være på vej til at sætte en stor del af forventet fremgang ved KV21 over styr.
Den konservative borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen er en af dem, som risikerer at miste borgmesterkæden efter kommunalvalget.

Ny analyse: Socialdemokratiet er tæt på at nå 50 borgmesterposter

NB-Medier har vurderet partiernes chance i alle kommuner for at vinde borgmesterposten. Socialdemokratiet og De konservative har grund til optimisme, mens Venstre har udsigt til at miste nogle borgmesterposter. Se detaljeret kort her - og få en prognose for det samlede resultat.
Frederiksbergs konservative borgmester Simon Aggesen er en af de udfordrede borgerlige borgmestre, som kan håbe på, at dagens meningsmåling markerer et vendepunkt for vælgernes opbakning til Socialdemokratiet.

Analyse: Ny måling skaber tvivl om S-fremgang ved KV-21

Ny meningsmåling, strejke blandt sygeplejersker og protester mod manglende penge til handicappede skaber tvivl om forventet fremgang for Socialdemokratiet ved KV21.
I de seneste ti års økonomiaftaler har det årlige løft af kommunernes serviceramme i gennemsnit været højst, når der var en V-ledet regering ved roret. Det er facit, når man summerer de seneste ti års økonomiaftaler.

Fakta: V-regeringer har givet større løft af kommuneøkonomien end S-regeringer

Ifølge regeringen har man "styrket velfærden i kommunerne mere de seneste tre år end i de foregående ti år". Men faktatjek viser, at V-regeringer i gennemsnit har givet større løft end S-regeringer de seneste ti år.
S-borgmestre får nu nemmere ved at kapre stemmer fra deres modkandidater fra Dansk Folkeparti og Venstre. Fra venstre ses S-borgmestrene Erik Lauritzen, Christina Krzyrosiak Hansen og Arne Boelt.

Analyse: Udspil skal sikre Socialdemokratiet stemmer fra DF og Venstre

Udflytningen af uddannelser giver Socialdemokratiets kandidater ved KV21 gode muligheder for at fiske vælgere fra Dansk Folkeparti og Venstre. Regeringen skyder med to udspil valgkampen i gang, skriver NB-kommunes redaktør i denne analyse.
En del af de 5.200 ansatte i Køge kommune sender nok i den kommende tid en venlig tanke til rådhuset og borgmester Marie Stærke. De ansatte får hver et gavekort på 1.000 kroner.

Ansatte i kommune kan gå på ferie med gavekort i hånden

Et flertal i byrådet har vedtaget, at alle ansatte i Køge Kommune skal have et gavekort på 1.000 kroner. Køge er dermed en af de mest gavmilde kommuner, når det gælder gavekort i coronatiden.