Socialdemokratiet

  Socialdemokratiet

  Michael Vindfeldt (S), borgmester på Frederiksberg er træt af at vente på, at skiftende regeringer skal kompensere kommunerne for stigende udgifter på det specialiserede socialområde. Gider regeringen ikke finde pengene, så kan de selv stå for driften, lyder det kontante svar fra ham.

  S-borgmester: Staten må overtage det specialiserede socialområde

  Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) vil ikke længere have ansvaret for økonomien på handicapområdet, hvis regeringen konstant øger forventningspresset uden at kompensere kommunerne tilsvarende. 'Måske skulle staten overveje at overtage det,' siger Vindfeldt.
  Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S) kan glæde sig over, at hans kommune igen i 2023 får en gevinst på næsten 100 mio. kr. ved at KMF fastholdes i sin nuværende form. Flere af hans partikollegaer kan også glæde sig over store gevinster.

  26 S-kommuner vinder over en halv milliard på KMF-smøleri

  Det er især socialdemokratiske borgmestre, som kan glæde sig over regeringens langsommelige håndtering af de skæve KMF-betalinger, mens de konservative kommuner er de store tabere.
  Nye ministre udnævnt i dag (mandag) til præsentation, hvor Christian Rahbjerg Madsen (S) er blev udnævnt som ny Indenrigs- og Boligminister. Fra venstre Kaare Dybvad, som skal være nye Udlændinge- og Integrationsminister, Christian Rabjerg Madsen ved siden af Statsministeren og yderst til højre Mattias Tesfaye, som er ny justitsminister.

  Ny indenrigsminister har solide jyske rødder

  Den nye indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) har beholdt sin bolig i Kolding, selvom han i hverdagene bor med sin hustru og to børn på Vestegnen.
  Det skal være slut med Christiansborgspillet, Christiansborgfnidder og mudderkast. Kært barn har mange navne, men nu har S-borgmester Holger Schou Rasmussen fra Lolland fået nok. Ellers må man udskrive valg, mener han.

  S-borgmester: Udskriv valg, hvis der ikke kommer øget arbejdsudbud

  Udskriv valget nu, hvis Christiansborgfnidder fortsætter hos regeringen og blå blok omkring en aftale om øget arbejdsudbud. Det er dysfunktionelt, det der foregår på Christiansborg lige nu, mener socialdemokratisk borgmester.
  Det er en historisk ny tilgang til afbureaukratisering, som statsminister Mette Frederiksen (S) lancerede i sin nytårstale.

  Analyse: Historisk forslag om afbureaukratisering

  Det er historisk set en ny og uhørt radikal tilgang til afbureaukratisering, som statsministeren lancerede i sin nytårstale. Men netop derfor kan det ende i ingenting, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.
  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.

  Kovending: S advarede i maj 2021 mod udvidelse af frikommuneforsøg

  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.
  Små børn, skolebørn og ældre skal have en hverdag, hvor kommunernes ansatte skal bruge mindre energi på bureaukrati og registreringer og mere tid på borgerne, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

  Dokumentation: Det sagde Mette Frederiksen om kommunal velfærd

  Statsminister Mette Frederiksen (S) vil fritstille kommunerne i forvaltningen på de store velfærdsområder: Mindre børn, skoleelever og ældre. Læs her de vigtigste uddrag fra hendes nytårstale - og hele talen.

  S-borgmester kritiserer udligningsreform i brev til statsministeren

  I et personligt brev til statsministeren opfordrer borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) til at få set på uligheden i kommunerne. Udligningsreformen vil bryde sammen, lyder advarslen.

  Her sidder de socialdemokratiske bykonger og -dronninger

  Det er især socialdemokrater i Nordsjælland og på den københavnske vestegn, som klarer sig bedre ved kommunalvalg end ved folketingsvalg. Men tre kommuner i det øvrige land er med helt i toppen.
  Mette Frederiksen (S) holdt tale til Socialdemokratiets valgfest i går (tirsdag). Her kom hun ikke meget ind på at tage ansvar for det dårlige resultat i storbyerne. Men det har hun her til formiddag skrevet om på Facebook.

  Socialdemokratiet i stor tilbagegang i storbyer

  Socialdemokratiet er gået mellem 9 og 11,8 procentpoint tilbage i landets fire største byer. I både København og Aalborg mister partiet fem mandater, og i Odense og Aarhus mister de tre.
  I 2017 fik Venstre i Kolding 46,4 procent af stemmerne med nuværende borgmester Jørn Pedersen (V) i spidsen. Ved valget i går fik Venstre med Eva Kjer Hansen som spidskandidat 31,8 procent af stemmerne, og det udløste et tab af fire mandater.

  Venstre mister halvdelen af otte borgmesterposter med ny kandidat

  Otte Venstre-kommuner havde ny spidskandidat ved kommunalvalget. Kun fire Venstre-kandidater formåede at generobre borgmesterkæderne.
  KV-21 kan meget nemt blive husket som det valg, hvor partiformand Jacob Ellemann-Jensen fik vendt krisen i Venstre og afværgede et ventet, stort nederlag.

  KV-21: Nedtur for S og DF – optur for K og V

  Valgaften gjorde alle prognoser til skamme. Venstre fik et markant bedre valg end ventet, mens Socialdemokratiet led forsmædelige nederlag i flere kommuner.