De socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen og Birgit S. Hansen kan glæde sig til at få attraktive statslige arbejdspladser.

Fire byer får et skattecenter og mange statslige arbejdspladser

Fire byer kan se frem til hver at få mindst 100 statslige arbejdspladser. 'Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området,' siger borgmester i Svendborg.
Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, er formand for Atlantsammenslutningen, der får ktitik for rod med regnskaberne. Arkiv)

Borgmester får kritik for regnskabsrod

Slagelse Kommunes borgmester møder som formand for sammenslutning stærk kritik for rod i bilagene. Han forsikrer til gengæld om, at der er orden i tingene i kommunen.
På rådhuset i Slagelse har man aftalt et budget for 2021, som SFs byrådsmedlem, Jørgen Grüner, mener er helt misvisende for kommunens faktiske økonomiske situation. Derfor har han klaget til ankestyrelsen.

Optimistisk budget fra Slagelse ender i Ankestyrelsen: Kan påvirke budgetlægning i alle kommuner

Ankestyrelsen skal nu afgøre, hvor meget et politisk flertal i et byråd må skrue på udgifter og indtægter gennem nye skøn i budgetprocessen. En sag fra Slagelse kan dermed komme til at påvirke alle kommuner.
Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, er formand for Atlantsammenslutningen, der får ktitik for rod med regnskaberne. Arkiv)

Ombudsmand går ind i sag om borgmesters ‘straffeaktion’

Ombudsmanden går nu ind i sag om borgmesters krav til lokalt medie om at fjerne navne. Borgmesteren lod forstå, at kommunens samarbejde med mediet kunne blive stoppet.
Udvalgsformand Steen Olsen (S) erkender, at han på et udvalgsmøde for et år siden klappede Sofie Janning (S) bagi: 'Det var upassende adfærd,' siger hun.

Udvalgsformand: ‘Det var mig, der klappede Sofie bagi’

Politiker i Slagelse har fortalt om krænkende adfærd i byrådet uden at afsløre, hvem der stod bag. Nu står partikollega frem og erkender, at det var ham. Byrådskollega er fortørnet over at blive mistænkeliggjort og truer med retssag.
Der er opstået stor debat om budgetforliget på rådhuset i Slagelse, efter SF er gået sammen med V og RV om at foreslå nedskæringer i servicen. Byrådsmedlem fra SF kalder det en nødvendighed med den økonomiske situation, som kommunen står i.

SF vil skære i service og advarer mod fallit i Slagelse

Det politiske landskab i Slagelse er vendt på hovedet. Liberal Alliance støtter velfærdsbudget med stort underskud, og SF går sammen med Venstre og kræver økonomisk ansvarlighed.
Borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S), var sammen med et større flertal med til at nedstemme Venstre og Konservatives forslag om at sætte skatten ned i Ballerup Kommune til næste år.

Damm går efter ledig skatteramme fra Ballerup og Slagelse

I Ballerup Kommune har et flertal besluttet at droppe den skattenedsættelse, som man har fået tilskud til. Alt tyder på, at det samme sker i Slagelse.