Slagelse Kommune

  Kommunaldirektøren Frank E. Andersen fra Slagelse Kommune er blevet fyret torsdag. Nu udtaler han sig til NB-Medier om forløbet.

  Nu udtaler fyret kommunaldirektør i Slagelse sig

  Fyret kommunaldirektør Frank E. Andersen i Slagelse Kommune har ikke haft uddybende samtaler med den nye borgmester Knud Vincents (V) om sin fyring. Det fortæller han nu til NB-Medier.
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

  Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

  Borgmestre raser: København er usolidarisk

  Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte kommuner nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning
  John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune går til 2. behandlingen af budget med ønske om at finde 23 mio. kr., så kommunen ikke overskrider servicerammen.

  Kommuner retter ind forud for KL-krisemøde om budgetrammer

  Kommuner har stået stejlt på deres budgetter forud for forhandlinger i KL. Men nu har flere kommuner indgået budget for 2022 med luft på servicerammen, så kommunerne samlet bringer sig tættere på at overholde servicerammen.
  De socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen og Birgit S. Hansen kan glæde sig til at få attraktive statslige arbejdspladser.

  Fire byer får et skattecenter og mange statslige arbejdspladser

  Fire byer kan se frem til hver at få mindst 100 statslige arbejdspladser. 'Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området,' siger borgmester i Svendborg.
  Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, er formand for Atlantsammenslutningen, der får ktitik for rod med regnskaberne. Arkiv)

  Borgmester får kritik for regnskabsrod

  Slagelse Kommunes borgmester møder som formand for sammenslutning stærk kritik for rod i bilagene. Han forsikrer til gengæld om, at der er orden i tingene i kommunen.
  På rådhuset i Slagelse har man aftalt et budget for 2021, som SFs byrådsmedlem, Jørgen Grüner, mener er helt misvisende for kommunens faktiske økonomiske situation. Derfor har han klaget til ankestyrelsen.

  Optimistisk budget fra Slagelse ender i Ankestyrelsen: Kan påvirke budgetlægning i alle kommuner

  Ankestyrelsen skal nu afgøre, hvor meget et politisk flertal i et byråd må skrue på udgifter og indtægter gennem nye skøn i budgetprocessen. En sag fra Slagelse kan dermed komme til at påvirke alle kommuner.
  Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, er formand for Atlantsammenslutningen, der får ktitik for rod med regnskaberne. Arkiv)

  Ombudsmand går ind i sag om borgmesters ‘straffeaktion’

  Ombudsmanden går nu ind i sag om borgmesters krav til lokalt medie om at fjerne navne. Borgmesteren lod forstå, at kommunens samarbejde med mediet kunne blive stoppet.
  Udvalgsformand Steen Olsen (S) erkender, at han på et udvalgsmøde for et år siden klappede Sofie Janning (S) bagi: 'Det var upassende adfærd,' siger hun.

  Udvalgsformand: ‘Det var mig, der klappede Sofie bagi’

  Politiker i Slagelse har fortalt om krænkende adfærd i byrådet uden at afsløre, hvem der stod bag. Nu står partikollega frem og erkender, at det var ham. Byrådskollega er fortørnet over at blive mistænkeliggjort og truer med retssag.
  Der er opstået stor debat om budgetforliget på rådhuset i Slagelse, efter SF er gået sammen med V og RV om at foreslå nedskæringer i servicen. Byrådsmedlem fra SF kalder det en nødvendighed med den økonomiske situation, som kommunen står i.

  SF vil skære i service og advarer mod fallit i Slagelse

  Det politiske landskab i Slagelse er vendt på hovedet. Liberal Alliance støtter velfærdsbudget med stort underskud, og SF går sammen med Venstre og kræver økonomisk ansvarlighed.
  Borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S), var sammen med et større flertal med til at nedstemme Venstre og Konservatives forslag om at sætte skatten ned i Ballerup Kommune til næste år.

  Damm går efter ledig skatteramme fra Ballerup og Slagelse

  I Ballerup Kommune har et flertal besluttet at droppe den skattenedsættelse, som man har fået tilskud til. Alt tyder på, at det samme sker i Slagelse.