Statsminister Mette Frederiksen (S) var med, da Stolpedalsskolen i Aalborg genåbnede for de ældste elever 18. maj i år. Nu vil kommunerne kortlægge erfaringerne med den coronaramte undervisning. (Arkivfoto).

Kommuner vil lære af nødundervisning under coronakrisen

KL vil indsamle erfaringer med holdinddeling, kortere skoledage og udendørs undervisning.

Kommunale regnskaber afslører kæmpe forskelle i prisen for undervisning

Udgifterne til undervisning per 6-16-årige varierer fra 65.000 kroner i Nyborg til 108.000 kroner på Langeland. Se tal for alle kommuner her.

Sådan har udgifter til undervisning udviklet sig i alle kommuner

Mens Fredensborg Kommune i 2019 hævede udgifterne til undervisning med 15,8 procent, blev de sænket med 5,3 procent i Jammerbugt.
Nyt studie fra Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkenhed viser, at manglende systematik i offentlige registre om folkeskolen gør det svært at benchmarke udgifterne i forhold til skolernes evne til at løfte elevernes indlæring.

Rod i data gør det svært at afsløre ineffektivitet i folkeskolen

Manglende systematik i offentlige data gør det svært at lave benchmark af folkeskoler - men data tyder på et milliardpotentiale.
Hvis en elev har 15 procents ulovligt fravær i løbet af et kvartal, har kommunerne siden august haft mulighed for at trække dig i børnepenge. Det har kun to kommuner gjort. (Arkivfoto)

Kun to kommuner er begyndt at trække børnepenge for børns fravær

Næstved og Aarhus er de første kommuner til at trække forældre i børnepenge på grund af fravær i skolen.
(Arkivfoto)

Flere penge giver ikke bedre undervisning

Elevernes faglige præstationer er uafhængig af, hvor mange penge kommunen bruger på folkeskolen, viser ny undersøgelse.
Der er markant flere folkeskoleklasser med mange elever end for ti år siden, skriver Politiken på baggrund af tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

SF kræver klasseloft på 24 i folkeskolen

Efter minimumsnormeringer vender SF vender SF blikket mod folkeskolen. Det sker efter nye tal viser, at antallet af klasser med mindst 28 elever mere end fordoblet.
Der venter en stor millionregning for det offentlige til sagsbehandling, efter at der er blevet indført regler om, at forældre kan blive frataget børnechecken, hvis deres børn har mere end 15 procents fravær i folkeskolen. (Arkivfoto)

Ministerium forventer stor millionregning for fraværsregler

Regler om fravær i folkeskolen kan koste det offentlige 289 millioner kroner til sagsbehandling frem til 2022.

Udgifter til det specialiserede børneområde er steget med ti procent på Sjælland

De 17 kommuner i Region Sjælland har i gennemsnit haft en stigning i udgifterne på det specialiserede børne- og ungeområde fra 2014 til 2018 på 10 procent. Flere modtager sociale foranstaltninger, ligesom udgifterne for den enkelte modtager er steget.

KL inviterer til åbent udvalgsmøde på Mors

Alle er velkommen til at debattere med KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, om hvordan kunst og kultur bliver en naturlig del af skolehverdagen, når der afholdes Kulturmøde på Mors den 23. august.

Kunstkritik på skoleskemaet

Hvorfor mon en forfatter udtrykker sig i fantasifulde formuleringer, eller en kunstner altid maler marineblå masker? Det kan der være mange forklaringer på. Et nyt initiativ, "kritik er et åbent rum", giver skolebørn og gymnasieelever mulighed for at møde en professionel kritiker og få åbnet øjnene for en kritisk og nysgerrig tilgang til kunsten.

KL på vej med krav om ekstra 2,8 milliarder til anlæg

Kommunerne har ifølge KL's årlige rundspørge brug for 20,9 milliarder kroner til anlæg, byggeri og renoveringer i 2020. Det er realt set en vækst på 2,8 milliarder i forhold til årets anlægsramme, men kun et lille løft i forhold til de faktiske forbrug i 2018.