Skat

  Skat

  Slagelse Kommune har kun fået bevilget en sanktionsfri ramme til skatteforhøjelser på 21,5 millioner kroner, og det er langt fra nok til at lukke hullet i kassen.

  Prognose efter fordeling af skatterammer: Sanktioner på 366-532 mio.

  Fordelingen af rammer til skattenedsættelser har forøget de sandsynlige sanktioner, fordi især Slagelse kan blive tvunget til en stor sanktionsbelagt skattestigning.
  Allerød Kommune håber på at få grønt lys fra Indenrigs- og Boligministeriet til en gennemføre en skattestigning for i alt 65,8 millioner kroner. Det svarer til en stigning i udskrivningsprocenten på et point.

  Skattestigninger på et procentpoint er på bordet i tre kommuner

  14 kommuner vil samlet set hæve skatten med 721,5 millioner kroner. Mellem de 14 kommuner er der stor forskel på, hvor hårdt det vil ramme borgerne. Læsø vil omvendt gennemføre den relativt største skattenedsættelse.

  København sænker skatten men risikerer alligevel årlig sanktion på 62 millioner

  Hvis ikke kommunerne i løbet af den faseopdelte budgetproces formår at bremse de planlagte skattestigninger, så vil det medføre voldsomme sanktioner i alle kommuner.
  Jens-Kristian Lütken (V), Jakob Næsager (K) og Ole Birk Olesen (LA) kunne med glæde præsentere en skattenedsættelse i Københavns Kommune på 0,1 procentpoint i 2023 ved offentliggørelsen af kommunens budget. Det rammer hverken service eller anlæg i kommunen.

  Fakta: Derfor har skattelettelser i København ingen betydning for velfærden

  Beslutningen om skattenedsættelse i Københavns Kommune har medført anklager om velfærdsforringelser. Forstå her, hvorfor det er forkert.
  Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) er angiveligt kun timer fra at blive sat udenfor politisk indflydelse i København, når et flertal udenom S og SF bliver endeligt enige om en budgetaftale.

  Flertal sætter Hæstorp udenfor og gennemfører skattelettelser for 135 mio. kr. om året

  Et flertal uden om S og SF er i fuld gang med at nedskrive alle detaljer i historisk budgetaftale i København, som redder alle kommuner fra sanktioner. Hæstorp er på vej til at blive reduceret til kransekagefigur.
  Borgmester Merete Amidsen fra Ishøj Kommune tror ikke, at der bliver mulighed for at sænke skatten i kommunen. Den luft i likviditeten, som kommunen har, vil man hellere prioritere på at sætte gælden ned. Den prioritering er hun ikke ene om.

  Kommuner vil bruge likviditet til gældsnedsættelse frem for skattelettelse

  Kommuner med luft i likviditeten til at sænke skatten, vil hellere bruge midlerne til at betale af på gælden. Det kan slukke håbet for de kommuner, som har brug for at hæve skatten, uden at blive ramt af sanktioner.
  På rådhuset i Københavns Kommune kan man sænke skatten med hele 0,88 procentpoint, svarende til 1,16 milliarder kroner, uden det vil ramme hverken likviditeten, servicen eller anlægsbudgettet.

  Seks kommuner kan sænke skatten med 1,4 mia. uden at skære i budgettet

  Flere kommuner ophober så meget likviditet, at de kan sænke skatten, uden det vil ramme hverken service, anlæg eller den nuværende likviditet. De vil komme under pres i den faseopdelte budgetproces.
  Det var dårligt nyt for cirka 80 kommuner, at Finansministeriet nu forventer markant større indtægter fra selskabsskatter for 2021 og 2022.

  Kæmpevækst i selskabsskatter koster fire ud af fem kommuner tocifret millionbeløb i 2024

  Det bliver en alvorlig økonomisk bet for cirka 80 kommuner, at indtægten fra selskabsskatterne stiger med 31,4 milliarder.
  Kommuneskatterne vil stige for 2022, viser nye estimater fra Finansministeriet i økonomisk redegørelse, som blive fremvist i dag (torsdag).

  Kommunernes skatteindtægter stiger med næsten fire mia. kr. ekstra i 2022

  Det forventes nu, at kommuneskatterne vil stige med 3,9 mia. kr. i 2022. Det viser tal fra Økonomisk redegørelse fra maj 2022 i en sammenligning med samme rapport fra sidste år.
  Erhvervsminister Simon Kollerup (S), klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og skatteminister Jeppe Bruus (S) præsenterede i går, onsdag, regeringens udspil til en grøn skattereform med en ensartet CO2-beskatning.

  Ministre: Ingen geografisk beskæftigelseseffekt af CO2-afgift

  Ved præsentationen af den grønne skattereform var ministrene enige om, at CO2-afgiften ikke vil have en nævneværdig effekt på fordelingen af arbejdspladser mellem kommunerne. Det strider imod ekspertgruppens vurdering.
  Skatteminister Jeppe Bruus (S) har netop præsenteret regeringens udspil til en grøn skattereform. Den indeholder en klækkelig rabat til bl.a. Aalborg Portland.

  Grøn skattereform rammer især landbrug og fiskeri

  Regeringens udspil til en grøn skattereform viser, at det især er landbrug og fiskeri, der skal betale væsentligt højere afgifter, end de gør i dag. Cementindustrien slipper billigt.
  Statsminister Mette Frederiksen på dagens pressemøde kunne fortælle, at regeringen i morgen præsenterer et udspil til en grøn skattereform.

  Grøn skattereform med mere ensartet beskatning præsenteres onsdag

  Onsdag vil regeringen præsentere sit udspil til en grøn skattereform med en mere ensartet beskatning af C02.