Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) lovede at reducere uligheden mellem borgerne i de forskellige kommuner, da hun i januar lancerede regeringens forslag til udligningsreform. Nye data viser, at uligheden i skatten i 2021 bliver den laveste siden kommunalreformen i 2007, hvis man måler på andelene af skatteydere med en meget høj eller lav kommuneskat.

Nye data: Krags udligningsreform har reduceret uligheden markant

S-regeringen har opnået sit mål om større lighed i skatteprocenterne i de danske kommuner. I 2021 vil færre danskere end på noget tidspunkt efter kommunalreformen have en meget høj eller lav kommuneskat.

Så hårdt bliver borgerne beskattet af indtægt og ejendom i de danske kommuner

Selvom skatteforskellene falder i 2021, skal borgerne i Danmarks dyreste kommune stadig betale næsten fem procent mere i skat end borgerne i lavskattekommunen, som ligger bare 85 kilometer væk.
35 kommuner ændrer på skatten i 2021. Det er særligt kommunerne med de højeste skatteprocenter der sætter skatten ned, og kommunerne med de laveste skatteprocenter, der sætter den op.

Fakta: Her er de 35 kommuner, der skruer på skatteprocenten i 2021

Mere end hver tredje kommune ændrer på skatteprocenten i 2021. Se tallene for alle kommuner her.
Gentoftes borgmester Hans Toft (K) får nu opbakning fra 10 borgmesterkolleger i hovedstaden til sit krav om, at kommunerne skal have frit lejde til at hæve skatten for at opveje tab på både udligningsreform og bortfald af kompensationsordninger.

Gentofte vedtager ‘historisk’ skattestigning

Gentofte Kommune vedtager en 'historisk' skattestigning fra næste år og beklager samtidig, at kommunen er tvunget til stigningen på grund af udligningsreformen og den følgende ekstraregning.
Kalundborgs borgmester Martin Damm kunne bare to dage før sidste frist ændre kommunens budget og indskrive en skattelettelse på 0,4 procent.

Minister sikrer ekstra skattelettelser for 38 mio. kr. – og afværger skattestigninger for over...

Den kommunale budgetproces 2021 slog mandag alle rekorder i sene afgørelser, da Social- og Indenrigsministeriet bevilgede ekstra støtte til skattenedsættelser. Gentofte har også fået mere støtte.
KL's formandsskab med Jacob Bundsgaard i spidsen har skrevet til social- og indenrigsminister Astrid Krag for at få ministeren til at lempe skattesanktionerne overfor kommunerne.

Massivt pres på minister for skattehjælp til kommuner

KL øger nu presset på social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) for at lempe sanktionerne over for kommuner med udligningstab.
Regeringen giver i 2021 kommunerne mere end seks milliarder kroner mere end de må bruge. Det er på vej til at udløse splid både i KL og i de lokale byråd.

Udligningseffekt fritager de fleste kommuner fra skattesanktion

Umiddelbart står kommunerne til at miste 260 millioner om året på grund af brud på skatteramme. Men skjult udligningseffekt flytter størstedelen af regningen til få nordsjællandske kommuner.
Sophie Løhde (V) mener det er en del af den politiske aftale, at Martin Damm (th) skal have tildelt restsammen for skattelettelser sammen med tre andre kommuner.

V kræver at regeringen overholder udligningsaftale og giver flere støtte til skattelettelser

Social- og indenrigsminister Astrid Krag er ifølge Venstre forpligtet til at give Kalundborg, Viborg, Guldborgsund og Faxe ekstra tilskud til at sænke skatten.
Den konservative leder Søren Pape fortsætter forberedelserne til et markant opgør med Venstre og De Radikale ved kommunevalget i Nordsjælland.

Analyse: Konservative gør klar til opgør med Venstre og De Radikale i Nordsjælland

De Konservative forbereder med dagens to beslutningsforslag et benhårdt opgør med især Venstre og De Radikale ved kommunevalget i Nordsjælland. Læs mere om planen her.
Regeringen giver i 2021 kommunerne mere end seks milliarder kroner mere end de må bruge. Det er på vej til at udløse splid både i KL og i de lokale byråd.

Skattestigninger rammer kassen i alle kommuner

Kommunerne er på vej til under ét at lave skatteforhøjelser for cirka 250 millioner. Det vil på sigt koste gennemsnitskommunen 2,5 milllioner kroner i finansiering - hvert år.
Det ser ud til, at Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), ender med at få tilskud til den fulde skattenedsættelse, han gerne vil lave. Nu venter han bare på svar fra ministeren.

Spillet om skattenedsættelser på vej til at gå op

Fire kommuner gennemfører sandsynligvis ikke den fulde skattenedsættelse, som de har fået tilskud til. Dermed kan alle kommuner få den skattenedsættelse de vil have, hvis Astrid Krag (S) laver en ny tildelingsrunde.
Borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S), var sammen med et større flertal med til at nedstemme Venstre og Konservatives forslag om at sætte skatten ned i Ballerup Kommune til næste år.

Damm går efter ledig skatteramme fra Ballerup og Slagelse

I Ballerup Kommune har et flertal besluttet at droppe den skattenedsættelse, som man har fået tilskud til. Alt tyder på, at det samme sker i Slagelse.