Finansministeriets embedsmænd forventer, at kommunernes beskatningsgrundlag i 2022 bliver lidt lavere end tidligere forventet.

Kommunernes skattegrundlag nedjusteres med 1,6 milliarder kroner

Regeringen nedjusterer kommunernes beskatningsgrundlag med 1,6 mia. kr. i 2022. Det giver kommunene et lidt større bloktilskud.

Se, hvem der har fået de største skattelettelser og stigninger siden KV17

Skatteministeriet har nu gjort op, hvilke kommuner der har hævet og sænket skatten mest i den snart afsluttede valgperiode. Se tallene her.
Den nye Socialdemokratiske regerings skatte- og afgiftsstigninger vil i 2025 finansiere nye udgiftsstigninger for 7,6 milliarder kroner, hvis opgørelse fra finansminister Nicolai Wammen.

Uden nye skatter er der kun plads til dækning af demografi

Nye tal fra Finansministeriet viser, at tilbagerulning af S-regerings skatteforhøjelser for i alt 7,6 mia. kr. vil ramme råderum for offentlige udgiftsstigninger hårdt.
Københavns Kommune kan som følge af en varig overfinansiering få Danmarks laveste udskrivningsprocent, uden det vil ramme hverken likviditeten eller kommunens serviceniveau.

29 kommuner kan sænke skatten uden at ramme servicen

Hvis kommunernes stigende likviditet blev omsat til skattenedsættelser, ville 29 kommuner kunne sænke skatten uden at skære i kassen eller servicen, og stadig have en likviditet over 5.000 kroner per indbygger.

Her er Danmarks 100 rigeste sogne

Ny opgørelse viser, at det ikke kun er nord for København, at der er små lokalområder med meget høje gennemsnitsindkomster. Se kortet over de 100 rigeste sogne i Danmark her.
De nye tal for de selskabernes skattebetaling vil formentligt vække stor glæde på Glostrup Rådhus. Kommunen står til trecifret milliongevinst fra medicinalfirma.

Flere kommuner får trecifret milliongevinst på ekstra skat fra store selskaber

Glostrup og Vallensbæk er blandt de overraskende vindere efter listen med de største skatteydere blandt selskaber i dag blev offentliggjort. Se top 100 her.

25 kommuner kan tjene penge på at fritage foreninger og skoler for grundskyld

Der er store forskelle på, hvor dyrt det er for kommunerne at fritage foreninger og institutioner for grundskyld. Se effekten for alle kommuner her.

Nye tal: Selskabsskat koster fattige kommuner dyrt i 2022

Stor vækst i kommunernes indtægt fra selskabsskat giver fattige kommuner betydeligt tab i 2022 - mens lille gruppe af kommuner kan forvente stort plus.
Virksomheder med fokus på forskning og udvikling har næsten fordoblet deres skattebetalinger i 2019, og derfor kan kommuner med mange af dens slags virksomheder se frem til stigende indtægter fra selskabsskat i 202, hvor kommunerne får 14,24 procent af skatten.

Se her, om virksomhederne i din kommune betaler mere eller mindre i selskabsskat

Nogle brancher har fordoblet deres betaling af selskabsskat, mens andre har halveret den. Se her, hvordan de enkelte branchers skattebetaling har udviklet sig.
Legos succes betyder, at Billund Kommune i de gode år får en ekstra indtægt til kommunekassen på omkring 9.000 kroner takket være koncernens betaling af selskabsskatter.

Forstå på tre minutter: Sådan påvirker selskabsskatten kommunernes økonomi

Retten til at få en andel af selskabsskatten er kun en fordel for en mindre gruppe af kommuner, mens resten taber på ordningen. Læs her hvorfor.
Skatteminister Morten Bødskov (S) oplyser i et svar til Folketingets Skatteudvalg, at de seneste prognoser viser, at boligejerne får en markant lavere grundskyldspromille i det nye boligskattesystem end hidtil forventet.

Nye data: Grundskyldspromiller falder markant mere end ventet

De forsinkede ejendomsvurderinger betyder, at grundskyldspromillerne i nyt boligskattesystem falder helt ned til 11 promille istedet for de forventede 15,6 promille.

Nye grundskyldspromiller øger forskellen mellem land og by

Store boligprisstigninger i byerne vil skabe yderligere skævheder mellem land og by. Læs i denne analyse den komplicerede forklaring på, at boligskatten flytter et milliardbeløb fra land til by, og hvorfor det beløb øges markant på grund af it-problemerne i Skat.