Nicolai Wammen (S) er fanget i sit eget spin i relation til kommunernes regnskaber, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Kommentar: Wammen fanget i sit eget spin om kommunernes økonomi

Kommunernes markante mindreforbrug fangede minister i sit eget spin. Enten havde han overdrevet effekten af sin velfærdspolitik, eller også burde han erkende, at budgetloven skal ændres, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Så langt ligger hver kommune fra budgettet på serviceområdet i 2019

Mens kommunerne overordnet ligger over en milliard under budget på serviceudgifter, er der stor forskel på, hvor langt de enkelte kommuner rammer forbi.

Kommunale regnskaber afslører store budgetafvigelser på anlægsområdet

Nogle kommuner har brugt langt flere penge på anlægsudgifter end man havde budgetteret med, mens andre ligger langt under. Se tallene for din kommune her.

Så meget brugte hver kommune på anlægsudgifter i 2019

Nye kommunale regnskaber viser, at der er stor forskel på, hvor meget kommunerne har brugt på anlæg i 2019. Se tallene for alle kommuner i kortet.

Se serviceniveauet på de centrale områder for alle landets kommuner her

På baggrund af de nyligt offentliggjorte budgetter for 2020 giver NB-Økonomi her et overblik over kommunernes udgifter til forskellige serviceposter.
Borgmester Jørn Pedersen (V) opfordrer to udvalgsformænd til at gå af, fordi de ikke har været med til at 'tage medansvar'.

Store besparelser udløser konflikt under byrådsmøde

Kommune skal spare 170 millioner kroner inden 2023. Det har medført protester fra SF og EL. Nu opfordrer S, V og DF partiernes udvalgsformænd til at træde tilbage.

Kommunernes fattighjælpspuljer er blevet fordelt

Fordelingen af §16- og §19-puljerne er blevet offentliggjort. Flere borgmestre er trætte af puljesystemet, viser en rundspørge.

Fire ud af fem kommuner har budgetteret med besparelser på handicappede i 2019

Fire ud af fem kommuner har budgetteret med faldende udgifter til handicappede i 2019 sammenlignet med det faktiske forbrug i 2018. Se tallene for alle kommuner.

Se, hvilke kommuner der skal spare på handicappede børn og unge i år

81 kommuner har budgettet med lavere udgifter til det specialiserede socialområde for børn i 2019 sammenlignet med det faktiske forbrug i 2018. Se tallene for alle kommuner her.

Kommunerne har færre penge i budgettet til handicappede i 2019

Kommunernes budgetter for 2019 betyder, at der skal spares 2,1 milliarder kroner på det specialiserede socialområde i år set i forhold til det faktiske forbrug i 2018. Det skulle ifølge kommuneaftalen med VLAK-regeringen for 2019 sikres gennem skrappere budgetstyring - men det er ikke lykkedes.

Frygt for bøder til staten udløser ekstraordinære sparerunder i mange kommuner

Mange af landets kommuner er igang med at iværksætte ekstraordinære besparelser i 2019. Det sker, fordi kommunerne frygter, at en overskridelse af serviceloftet vil udløse store bøder fra staten.

Koldings socialdirektør fratræder efter fifleri med regnskab

Socialdirektør Lars Rasmussen fratræder efter ny økonomiskandale i Kolding Kommune. Socialforvaltningen har forsøgt at skjule et million overforbrug i 2018.