Kommunernes likviditet er på det højeste niveau siden kommunalreformen

Efter en indbringende midtvejsregulering, er kommunernes samlede likviditet på det højeste niveau siden kommunesammenlægningen i 2007. I alt havde kommunerne i 3. kvartal i år likvide beholdninger for over 46 milliarder kroner.

Kommuner har brugt 1,9 milliarder over budget på handicapområdet i 2019

Kommunernes udgifter til voksne med handicap og særligt udsatte voksede mærkbart i 2019, uden man havde budgetteret med det. Se tallene for alle kommuner her.

Trods stigende udgifter: Kommuner budgetterer besparelser på handicapområdet i 2020

Selvom udgifterne sidste år steg med 760 millioner, og dermed sprang budgettet, har kommunerne igen underbudgetteret handicapområdet i 2020.

Kommunale regnskaber afslører kæmpe forskelle i prisen for undervisning

Udgifterne til undervisning per 6-16-årige varierer fra 65.000 kroner i Nyborg til 108.000 kroner på Langeland. Se tal for alle kommuner her.

Sådan har udgifter til undervisning udviklet sig i alle kommuner

Mens Fredensborg Kommune i 2019 hævede udgifterne til undervisning med 15,8 procent, blev de sænket med 5,3 procent i Jammerbugt.
Nicolai Wammen (S) er fanget i sit eget spin i relation til kommunernes regnskaber, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Kommentar: Wammen fanget i sit eget spin om kommunernes økonomi

Kommunernes markante mindreforbrug fangede minister i sit eget spin. Enten havde han overdrevet effekten af sin velfærdspolitik, eller også burde han erkende, at budgetloven skal ændres, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Så langt ligger hver kommune fra budgettet på serviceområdet i 2019

Mens kommunerne overordnet ligger over en milliard under budget på serviceudgifter, er der stor forskel på, hvor langt de enkelte kommuner rammer forbi.

Kommunale regnskaber afslører store budgetafvigelser på anlægsområdet

Nogle kommuner har brugt langt flere penge på anlægsudgifter end man havde budgetteret med, mens andre ligger langt under. Se tallene for din kommune her.

Så meget brugte hver kommune på anlægsudgifter i 2019

Nye kommunale regnskaber viser, at der er stor forskel på, hvor meget kommunerne har brugt på anlæg i 2019. Se tallene for alle kommuner i kortet.

Se serviceniveauet på de centrale områder for alle landets kommuner her

På baggrund af de nyligt offentliggjorte budgetter for 2020 giver NB-Økonomi her et overblik over kommunernes udgifter til forskellige serviceposter.
Borgmester Jørn Pedersen (V) opfordrer to udvalgsformænd til at gå af, fordi de ikke har været med til at 'tage medansvar'.

Store besparelser udløser konflikt under byrådsmøde

Kommune skal spare 170 millioner kroner inden 2023. Det har medført protester fra SF og EL. Nu opfordrer S, V og DF partiernes udvalgsformænd til at træde tilbage.

Kommunernes fattighjælpspuljer er blevet fordelt

Fordelingen af §16- og §19-puljerne er blevet offentliggjort. Flere borgmestre er trætte af puljesystemet, viser en rundspørge.