To borgmestre og en sundheds- og ældreordfører mener, at sundheds- og ældre minister Magnus Heunicke ganske enkelt ikke forstår, hvor kommunernes og statens økonomi spiller sammen.

Kritik af minister: Han forstår ikke den kommunale økonomi

Det vækker vrede og forundring, at minister påstår, at 17 kommuner, som har nedlagt klippekortordning til ældre, har fået pengene til at fortsætte ordningen.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ingen kender antallet af lukkede plejehjem

Når social- og indenrigsministeren ønsker, at små plejehjem bevares, åbner hun en diskussion, hvor ingen har overblikket; der findes ingen tal.

Bloktilskudsnøgle for minimumsnormering flytter meget lidt

Det er de samme cirka 25 kommuner, som taber mere end tre mio. kr. på mindstenormeringer uanset valg af bloktilskudsnøgle. Se tallene her.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Politikere rejser krav om klippekort på løst grundlag

Både regering og opposition lægger pres på kommunerne for at bevare klippekort til plejecenterbeboere efter nyheden om, at en række kommuner vil afvikle ordningen. Men hvilke, ved vi ikke.

+80-årige stiger dramatisk i mange hovedstadskommuner

Mange hovedstadskommuner forventer store stigninger i indbyggere over 80 år i 2020. Især Egedal og Greve er økonomisk udfordrede af udviklingen.

Borgmester udfordrer Ældre Sagen: Vi har ikke råd til samme standard som København

Jysk borgmester udfordrer Ældresagen til ikke bare at stille krav, men også se på, hvilken økonomi den enkelte kommune har til at yde service. Nøgletal afslører op til 100 procent forskel på, hvor meget kommunerne bruger på ældrepleje. Se tallene for alle kommuner her.

Minister vil præcisere svar til Folketinget efter kritik fra FOA

Kraftig kritik fra FOA får nu social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) til at præcisere et svar til Folketinget om fastspændingen af en dement 87 årig kvinde på plejehjemmet Fyrglimt i Thisted. Læs hele ministerens svar her.

Skarp kritik af indenrigsminister for at blande sig direkte i sag hos Ankestyrelsen

Den nye social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) får massiv kritik for at have dømt ansatte på et plejehjem i Thisted inden sagen er behandlet i Ankestyrelsen. Svaret til Folketinget er angiveligt alene baseret på artikel i Ekstra-Bladet.