Kommunene er ifølge KL-formand Jacob Bundsgaard klar til at tage administrationen af seniorpensionen efter ATP i et brev til beskæftigelsesministeren reet har afvist at påtage sig opgaven.

KL er klar til at tage hele administrationen af seniorpension

Partierne bag seniorpension bør ændre beslutningen om at placere administrationen af seniorpension hos ATP. Det siger KL-formand Jacob Bundsgaard.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). (Arkivfoto)

Hummelgaard: Ret til tidlig tilbagetrækning fra januar 2021

S-regeringen satser på, at nedslidtes ret til at kunne trække sig tidligt fra arbejdsmarkedet, skal være virkelighed fra 1. januar 2021.

Regeringen tvinger kommunerne til at tage seniorpensionen

Lovforslaget om seniorpension er klar. Opgaven placeres midlertidigt hos kommunerne KL's voldsomme protester. Lovteksten fortæller intet om den permanente løsning.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

STAR: Dyrere og dårligere at lægge seniorpension hos staten

Dobbeltarbejde, ekstraarbejde, unødvendige udgifter og færre i arbejdsstyrken – det bliver konsekvensen af statslig seniorpensionen. Det skriver STAR i et nyt notat.
KL's formand Jacob bundsgaard (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bundsgaard: Statslig seniorpension truer fleksjobordningen

Beslutningen om at lægge seniorpensionen hos ATP vil gøre det svært at skaffe nye fleksjob, mener KL's formand efter notat fra STAR. Notatet 'flugter helt med vores kritik', siger han.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Kommuner får stor rolle i seniorpension

Det er kun selve beslutningen om bevilling, der skal lægges hos ATP. Alt andet, også indledende afslag, skal kommunerne tage sig af.
KL's formand Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

KL siger nej til seniorpensionen: ‘Politisk makværk’

Kommunerne smider en politisk bombe og nægter at administrere seniorpensionen, indtil ATP kan overtage. KL blev orienteret om landspolitikernes aftale gennem medierne.
(Arkiv) Så glade var den tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), da han i maj i år kunne præsentere en aftale om seniorpension. Han havde ud over støttepartierne DF, K og LA også De Radikales Morten Østergaard med sig. Siden tilsluttede den nuværende S-regering sig forslaget.

Kommunerne er langt fra målet for seniorførtidspension

Seniorordningen skal administreres af kommunerne midlertidigt i et år, og det bliver et travlt år. Loven ventes klar til brug 1. januar.
K's formand, Jacob Bundsgaard (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Bundsgaard: Det er stadig os som skal sende folk videre til ny pensionsmyndighed

KL-formand kalder det ”tragikomisk” med et nyt system til seniorpension, for det er stadig kommunerne, som skal sende borgerne derhen. Den nye stigning i seniorførtidspension skyldes offentlig debat, ikke at kommunerne er ”vågnet op”, som DF-ordfører mener.
Borgmester Martin Damm (V), Kalundborg kommune. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

KL: Ny pension giver dobbeltarbejde og dårlig service

Nedslidte borgere vil risikere parallel sagsbehandling og dobbeltarbejde, hvis ikke kommunerne får opgaven med at tildele seniorpension, siger KL-næstformand.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard oplyser, at den nye seniorpensionsordning ikke i praksis kommer til at træde i kraft 1. januar 2020. (Arkivfoto)

Ordning om seniorpension træder næppe i kraft i det nye år

Aftale om seniorpension mangler en myndighed til at visitere og udbetale pengene. Derfor forsinkes ydelsen.
I andet kvartal steg antallet af personer på offentlige ydelser med 6900 personer til 701.400 personer, oplyser Danmarks Statistik. (Arkivfoto)

Flere er på offentlige forsørgelse efter årrække med fald

Folkepensionsalder er i år steget til 65,5 år, og det betyder, at flere er på efterløn og førtidspension.