OPS

  Naturkraft bliver en oplevelsesarena, hvor naturens kræfter sættes i spil gennem leg og læring.

  Stor oplevelsesarena til naturglade turister

  Turisterne vil gerne lære mere, når de besøger naturen, derfor etableres vestkystens nye oplevelsesarena 'Naturkraft' nu i Ringkøbing Fjord-området, og finansieringen er på plads.

  Markant løft i anlægsrammen med 1,3 milliarder kroner

  Kommunerne får løft i anlægsrammen på 1,3 milliarder, men det vil ikke nødvendigvis betyde mere byggeri i kommunerne. Årsagen er, at kommunerne i 2018 og sandsynligvis også 2019 har brugt mere, end de måtte på anlæg.

  Nyt boligkoncept i Kolding skal sætte standard for inklusion og fællesskab

  Et nyt boligkoncept ”Det åbne boligfællesskab” skal med en god blanding af studieboliger, familieboliger og seniorbofællesskab, og så skal det være til at betale. 

  KL på vej med krav om ekstra 2,8 milliarder til anlæg

  Kommunerne har ifølge KL's årlige rundspørge brug for 20,9 milliarder kroner til anlæg, byggeri og renoveringer i 2020. Det er realt set en vækst på 2,8 milliarder i forhold til årets anlægsramme, men kun et lille løft i forhold til de faktiske forbrug i 2018.
  Torvedag i den nuværende torvehal i Ry, som nu kan udvides med hjælpe fra Realdania og lokale midler.

  Borgerne ønskede en torvehal og så gav Kvickly i Ry to mio. kroner

  Borgerne i Ry efterspørger mere torvehandel og en bygning til kulturelle arrangementer. Den lokale Kvickly i Ry støttede projektet med to millioner, og nu er en udvidelse af torvet godt på vej.

  38,5 mio. kroner til at skabe gode byrum i udvalgte byer

  I alt 31 kommuner søgte om støtte til at realisere et projekt om at skabe mere liv og udvikling i en af kommunens større byer, men kun seks byer får hjælp til et byrumsprojekt. Se de udvalgte projekter her.
  Området under Bispeengbuen som det ser ud i dag.

  Råt område under motortrafikvej bliver kreativ containerby

  Nedenunder den travle motortrafikvej Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej på kanten mellem København og Frederiksberg opstår nu et midlertidigt byrum med aktivitet for små iværksættere og byens borgere. Det er den socialøkonomiske virksomhed URBAN 13, som står bag projektet og økonomisk støtte kommer fra Frederiksberg Fonden, Realdania samt Lokale og Anlægsfonden.