Nicolai Wammen (S), finansminister

  Nicolai Wammen (S), finansminister

  Social- og Ældreminister Astrid Krag (S) fik mere end halveret sine personlige antal stemmer til folketinget. Det til trods for, at Socialdemokratiet gik frem med to mandater på landsplan.

  Astrid Krag får vælgerlussing – Rabjerg går frem

  S-ministre Magnus Heunicke og Christian Rabjerg Madsen har opnået fremgang i antallet af personlige stemmer til Folketingsvalget. Omvendt har Astrid Krag fået en stor vælgerlussing og Nicolai Wammen er ligeledes gået tilbage.
  Socialdemokratiet lovede i valgkampen 2019 at sikre tre milliarder kroner ekstra til velfærd ved at spare på konsulenter. Nye tal viser, at staten i bedste fald har sparet en brøkdel af de 803 millioner kroner, som skulle være sparet på det statslige område, som regeringen direkte kontrollerer,

  Staten brugte del af konsulentbesparelser på ansatte og ikke mere velfærd

  Socialdemokratiets store løfte fra valkampen om at sikre tre milliarder ekstra til velfærd ved at skære i udgiften til konsulenter falder yderligere fra hinanden, viser nyt svar til Folketinget.
  Finansminister Nicolai Wammen kalder det nu beklageligt, at regeringen kun har sparet 127 millioner kroner på konsulentforbruget og ikke de planlagte 803 millioner kroner.

  Finansminister i samråd: Staten sparede kun 127 mio. af de lovede 803 mio.

  Regeringen er langt fra at indfri sit løfte om at spare tre milliarder kroner på konsulenter og flytte pengene over til velfærd. Venstre er så utilfreds med manipulation med opgørelse, at de både kræver nyt samråd og at statsrevisorerne går ind i sagen.
  På pressemødet om finansloven afviste finansminister Nicolai wammen kritik af, at regeringen skruer velfærdsforventninger urealistisk op.

  Finanslov varsler stramme økonomiaftaler

  Kommunerne må sammen med resten af den offentlige sektor se ind i nogle stramme budgetter. Regeringen giver inflationen skylden, men tallene viser, at det økonomiske råderum er brugt.
  KL-næstformand Jacob Bundsgaard (S) yderst til venstre stod side om side med KL-formand Martin Damm (V), finansminister Nicolai Wammen (S) og indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S), da de præsenterede den ny økonomiaftale for 2023. Her blev der ikke råd til penge til det specialiserede socialområde.

  Ingen penge til handicapområdet i økonomiaftalen for 2023

  Der kommer ikke penge til det specialiserede socialområde i økonomiaftalen for 2023. Det bliver op til kommunerne at foretage prioriteringerne, fastslår finansminister Nicolai Wammen (S) over for NB-Medier.
  Finansminister Nicolai Wammen (S) har de seneste år slået ud med armene overfor kommunerne. I økonomiaftalerne lover han, at der skal findes en løsning på det specialiserede socialområde. Nu tror kommunerne ikke længere på, at det sker, derfor begynder de at skære i budgetterne for 2022.

  Kommuner sparer nu på budget 2022 på grund af mistillid til regeringen

  Flere borgmestre tror ikke længere på, at regeringen vil løse udfordringerne på det specialiserede socialområde i den kommende økonomiforhandling for 2023. Derfor påbegynder de nu sparerunder allerede i 2022.
  Kort tid inden økonomiaftalen mellem regeringen og kommunerne skal falde på plads skaber et nyt svar fra Finansministeriet usikkerhed om, hvordan kommunerne skal kompenseres for ekstraudgifterne til de ukrainske flygtninge.

  Regeringen er i slingrekurs om ukrainske flygtninge

  Regeringen kommer nu med ny melding om, hvordan kommunerne skal kompenseres for udgifterne til ukrainske flygtninge. Ifølge Finansministeriet regnes ukrainerne ikke med i de demografiske udgifter, selvom de indgår i folketallet.
  KL's formandskab anført af Martin Damm fik på et repræsentantskabsmøde klar besked fra landets borgmestre om, at de ikke må lade regeringen indregne yderligere besparelser på eksterne konsulenter i årets økonomiaftale.

  Borgmestre ser rødt over nye konsulentbesparelser

  Borgmestrene sender KL-toppen til de afsluttende økonomiforhandlinger med en klar besked om ikke at indregne yderligere besparelser på eksterne konsulenter. Nu skal regeringen tage sin del af de besparelser, som bliver følgen af en smal økonomiaftale for 2023.
  Inflationen er stort set den eneste sorte sky på den økonomiske himmel i Danmark. Men netop frygten for øget inflation og overophedning af økonomien tvinger regeringen til at holde igen med de offentlige udgifter.

  Wammen: Kommuner skal finansiere handicapområdet med overflødige konsulentrapporter

  Ifølge finansministeren bruger kommuner og regioner store beløb på overflødige konsulentrapporter. De penge vil ministeren bruge på blandt andet handicapområdet og varsler samtidig statslig smalhals over for kommuner og regioner.
  Finansminister Nicolai Wammen (S) forventer at kommunerne kan finansiere opdriften på det specialiserede socialområde i 2023 gennem effektiviseringer. Han kunne alene pege på yderligere konsulentbesparelser som eksempel på konkrete tiltag.

  Wammen: Kommuner skal finansiere handicapområdet med konsulentbesparelser

  Finansministeren vil forhindre, at stigende udgifter på handicapområdet rammer børne- og ældreområdet blandt andet ved at mindske brugen af eksterne konsulenter.
  Borgmestrene har erkendt, at det vil sprænge KL, hvis man forsøger at indføre en model, som ud fra objektive kriterier fordeler service- og anlægsrammen.

  Budgetstrid: Frygt for sprængning af KL spændte ben for store ændringer

  Frygt for sprængning af KL fik borgmestre til at droppe ideen om helt ny budgetproces. Nu bliver fordeling af service- og anlægsramme stadig op til politisk forhandling. Men forhandlingen skal styres af nye principper.
  Finansminister Nicolai Wammen (S) vil skære op til tre milliarder kroner i offentlige investeringer. Det kan ramme kommunernes anlægsramme hårdt.

  Wammen vil skære tre milliarder i offentligt anlæg

  Finansministeren vil skære op til tre milliarder kroner i offentlige anlæg i år og næste år for at finansiere den såkaldte inflationshjælp. Meldingen kommer som optakt til økonomiforhandlingerne med kommuner og regioner.