Myndighed

  De ældre skal meget mere frit kunne vælge plejehjem, og der skal være langt flere tilbud at vælge imellem. Sådan lyder det fra borgerlige ordførere. Fra venstre Jane Heitmann (V), Per Larsen (K) og Pernille Vermund (NB).

  Borgerlige partier: Ældre skal kunne vælge pleje langt mere frit

  Kommunerne skal anstrenge sig meget mere, for at ældre får frit valg af pleje og plejehjem. Sådan lyder opfordringen fra Venstre, Konservative og Nye Borgerlige i kølvandet på plejesvigt. V vil have flere profil-plejehjem, og Nye Borgerlige vil sætte kommunerne helt ud af spillet.
  Blandt andet personer med handicap risikerer at få dårligere service, når den nye udligningsreform træder i kraft. Kommunerne får nemlig et stort økonomisk incitament til at tage borgere hjem til tilbud i egen kommune, selvom det ikke nødvendigvis er det bedste tilbud.

  Derfor gør ny udligning det dyrere at anbringe borgere udenfor kommunen

  Nye tal viser, at udligningsreformen gør det væsentligt dyrere at anbringe borgere på tilbud udenfor kommunegrænsen. Få forklaringen her.

  Er coronakrisen enhver direktørs søde organisationsdrøm?

  Det er drømmestof at se en hel organisation flyve i samme retning med hjerte og vilje som brændstof. I en dybt kompliceret situation har vi skabt fælles viden, styret mod et fælles mål drevet frem af gensidig respekt og løbende evaluering. Men vi kender stadig ikke scenariet for den post-corona ny-normal-situation, som utvivlsom vil byde på nye og stadig ukendte udfordringer. Det skriver Af Hosea Dutschke, direktør for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune i dette blogindlæg.
  Alle Folketingets partier har åbnet statskassen på vid gab bare få måneder efter, at mange talte om behov for mådehold. Få forklaringen her.

  Klog på fem minutter: Derfor kan staten bruge hundreder af milliarder på corona

  I december blev mange forslag til få hundrede millioner kroner afvist af hensyn til samfundsøkonomien. Nu bruger staten hundreder af milliarder for at redde den samme økonomi. Læs her, hvorfor det giver god mening.
  KL og Forhandlingsfællesskabet indgår aftale, hvor medarbejdere kan anvises opgaver på andre tidspunkter, lokaliteter, overenskomst og fagområder, end hvor de normalt udfører arbejdet. (Arkivfoto)

  Coronaudbrud udløser historisk aftale om medarbejderes fleksibilitet

  KL og Forhandlingsfællesskabet indgår aftale, hvor medarbejdere kan anvises opgaver i kritiske funktioner på andre tidspunkter, lokaliteter, overenskomst og fagområder, end hvor de normalt udfører arbejdet.
  Det var daværende indenrigsminister Britta Schalll-Holberg, der i 1984 besluttet, at kommunerne skulle have kommunal udligning af de borgere, som de havde betalingsforpligtelsen for.

  Britta indførte det – Astrid afskaffer det. Læs historien om betalingskommuner

  I 1984 indførte man, at udgiftsbehovet i udligningen skulle tilfalde kommunen med betalingsforpligtelsen. Det lægger regeringen nu op til at ændre.
  (Arkiv)

  Mange offentligt ansatte når ikke at holde frokostpause

  Hver tredje ansatte i ældreplejen, børneområdet og andre velfærdsinstitutioner må springe frokostpausen over mindst én gang om ugen. Det kan blandt andet betyde øget sygefravær på grund af stress.
  Statsrevisorerne, med formand Henrik Thorup (DF) i spidsen, bad i december Rigsrevisionen om en undersøgelse af statens kontroller. Det skete efter en stribe svindelsager.

  Rigsrevisionen åbner for første gang whistleblower-ordning

  Efter en stribe af skandalesager har Rigsrevisionen startet en ordning, så alle kan melde svig og bedrag ind.
  (Arkiv)

  Kommune bortviser ansat – mistænkt for at stjæle 500.000

  En ansat hos Esbjerg Byhistoriske Arkiv mistænkes for at have taget 500.000 kroner fra kassen.
  Ansatte i Forsvaret har foretaget adskillige indkøb for udleverede rejsekredit uden nogen dokumentation eller kontrol, rapporterer Radio4. (Arkivfoto)

  Revision: Ansatte bruger Forsvarets kreditkort uden kontrol

  Intern revision har afsløret manglende kontrol med udgifter til blandt andet hotelophold, modetøj og billeje. 'Rystende og helt usædvanligt', lyder det fra professor i offentlig forvaltning.
  Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

  Krag aner ikke, hvad reform vil koste

  Pas: Det er 'desværre ikke muligt' at beregne omkostningerne ved at forhøje refusionen til kommunerne i anbringelsessager, skriver social- og indenrigsministeren i svar til Folketinget.

  Skattestyrelsen kontrollerer færre virksomheder for snyd

  2,4 procent af alle danske virksomheder blev kontrolleret af skattemyndighederne i 2018.