KL og Forhandlingsfællesskabet indgår aftale, hvor medarbejdere kan anvises opgaver på andre tidspunkter, lokaliteter, overenskomst og fagområder, end hvor de normalt udfører arbejdet. (Arkivfoto)

Coronaudbrud udløser historisk aftale om medarbejderes fleksibilitet

KL og Forhandlingsfællesskabet indgår aftale, hvor medarbejdere kan anvises opgaver i kritiske funktioner på andre tidspunkter, lokaliteter, overenskomst og fagområder, end hvor de normalt udfører arbejdet.
Det var daværende indenrigsminister Britta Schalll-Holberg, der i 1984 besluttet, at kommunerne skulle have kommunal udligning af de borgere, som de havde betalingsforpligtelsen for.

Britta indførte det – Astrid afskaffer det. Læs historien om betalingskommuner

I 1984 indførte man, at udgiftsbehovet i udligningen skulle tilfalde kommunen med betalingsforpligtelsen. Det lægger regeringen nu op til at ændre.
(Arkiv)

Mange offentligt ansatte når ikke at holde frokostpause

Hver tredje ansatte i ældreplejen, børneområdet og andre velfærdsinstitutioner må springe frokostpausen over mindst én gang om ugen. Det kan blandt andet betyde øget sygefravær på grund af stress.
Statsrevisorerne, med formand Henrik Thorup (DF) i spidsen, bad i december Rigsrevisionen om en undersøgelse af statens kontroller. Det skete efter en stribe svindelsager.

Rigsrevisionen åbner for første gang whistleblower-ordning

Efter en stribe af skandalesager har Rigsrevisionen startet en ordning, så alle kan melde svig og bedrag ind.
(Arkiv)

Kommune bortviser ansat – mistænkt for at stjæle 500.000

En ansat hos Esbjerg Byhistoriske Arkiv mistænkes for at have taget 500.000 kroner fra kassen.
Ansatte i Forsvaret har foretaget adskillige indkøb for udleverede rejsekredit uden nogen dokumentation eller kontrol, rapporterer Radio4. (Arkivfoto)

Revision: Ansatte bruger Forsvarets kreditkort uden kontrol

Intern revision har afsløret manglende kontrol med udgifter til blandt andet hotelophold, modetøj og billeje. 'Rystende og helt usædvanligt', lyder det fra professor i offentlig forvaltning.
Kim Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune. (Arkivfoto)

Kommunens medarbejdere skal op i tid

KL og Forhandlingsfællesskabet er enige om, at langt flere kommunale medarbejdere skal op i tid eller ansættes på fuldtid.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Krag aner ikke, hvad reform vil koste

Pas: Det er 'desværre ikke muligt' at beregne omkostningerne ved at forhøje refusionen til kommunerne i anbringelsessager, skriver social- og indenrigsministeren i svar til Folketinget.

Skattestyrelsen kontrollerer færre virksomheder for snyd

2,4 procent af alle danske virksomheder blev kontrolleret af skattemyndighederne i 2018.
Enhedslistens Pernille Skipper mener ikke, at det er i orden, at regningen for øget støtte til tunge sager om anbringelse skal betales af kommunerne selv. (Arkivfoto)

R og EL: Kommuner bør ikke betale for øget anbringelsesstøtte

De to støttepartier er ikke glade for, at regningen til et højere tilskud til kommunerne ved tunge børnesager skal betales af kommunerne selv.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Analyse: EU-landene snydes årligt for mindst 30 mia. euro i moms

De europæiske udenrigshandelsstatistikker afslører voldsom svindel med moms, viser en analyse fra to førende tyske tænketanke.
To medarbejdere er bortvist fra Skat. Den ene sag drejede sig om svindel for knap 3 millioner kroner, mens den anden drejede sig om et beløb på mellem 1 og 1,2 millioner kroner. (Arkivfoto)

To medarbejdere i Skat politianmeldt for svindel

Medarbejdere er blevet bortvist efter mistanke om misbrug af statens midler, og samtidig retter Rigsrevisionen hård kritik af Skatteministeriet for mangelfuld kontrol.