Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kjeld Møller Pedersen: Send sundhedsaftalen i udvalg

Regeringen udskyder sundhedsaftale i op til fire år. Tiden bør bruges til at indsamle erfaringer, siger sundhedsprofessor Kjeld Møller Pedersen.

Astrid Krag er utilfreds med kommuners tavshed

12 kommuner manglede stadigvæk at svare inden deadline på Social- og Indenrigsministeriets henvendelse om rod i cpr-registrene. Det har fået ministeren op af stolen.

Messerschmidt truer med at hive minister i samråd over CPR-kontrol

En femtedel af landets kommuner har undladt at give referat af deres CPR-kontrol. Kæmpestort problem, siger Morten Messerschmidt (DF), og truer med at hive ministeren i samråd.
Hvidovre Hospital er ved at blive moderniseret og udbygget med bl.a. fælles akutmodtagelse, nyt barselsafsnit, en ny børneafdeling samt hjerteafdeling. Den samlede projektsum er 1,7 mia. kr.

Flere hundrede senge kan stå tomme på nye supersygehuse

Udsigt til tomme sengepladser skyldes, at politikere overhører anbefalinger fra fagfolk, siger ekspert: ‘Man vælger den dårligste løsning for patienter og økonomien’.

Danmark rykker frem: Nu næstbedste sted at bo i verden

Det nyligt udkomne Social Progress Index, der er lavet i samarbejde mellem organisationen Social Progress Initiative og Konsulentfirmaet Deloitte, viser, at Danmark er rykket fra en fjerdeplads i 2018 til en andenplads i årets indeks. Nordmændene indtager førstepladsen.

Assens kræver KMF rullet helt tilbage

Staten skal kompensere de kommuner, som taber store beløb på datarodet i det såkaldte landspatientregister, der styrer fordelingen af en årlig regning på 23 milliarder kroner. Kravet kommer fra Assens Kommune, der taber 17 millioner om året.
Vitskøl Kloster

Vitskøl Kloster danner ramme om ungdomsuddannelse

Vitskøl Kloster i Vesthimmerland danner ramme om et tilbud til 18-30-årige, som af sociale og personlige årsager har haft svært ved at finde sig til rette i uddannelsessystemet. Den 28. september indvies en ny kostskolebygning og café med indgang til den historiske del af klosteret.

Hæder til vellykket renovering

Den gamle transformerstation, der i dag er forvandlet til Hotel Herman K i København, og Ørstedspavillonen i Rudkøbing modtog torsdag priser for vellykket renovering. 

Borgmester: Kommunalaftale flytter ny kommunalreform længere væk

Årets kommuneaftale åbner for, at kommunerne kan samarbejde om myndighedsopgaver. i Odder og Solrød er man ikke afvisende over for tanken. "Nu er det måske knapt så aktuelt med en kommunalreform 2.1," siger Solrøds borgmester, Niels Hörup.
Stengårdsvej i Esbjerg – et eksempel på klar struktur og gode reakreative områder.

De 15 hårdeste ghettoer i Danmark rummer også kulturarvsværdier

Arkitektskolen i Aarhus har udviklet en ny metode til at undersøge boligbebyggelsernes arkitektoniske kulturarvsværdier og om bebyggelserne lever op til nutidige idealer. Nu har boligorganisationerne og de 15 kommuner modtaget anbefalingerne.

Renovering af skoler kan give mere bevægelse i skoletiden

Hvis de fysiske rammer i skolen indbyder til bevægelse, får flere elever lyst til at bevæge sig i løbet af skoledagen. Det viser to nye studier af henholdsvis projektet DRØN på Skolegården og projektet Skole+. Derfor anbefaler DIF kommunerne at bruge den viden, når skolerne skal renoveres.