Martin Damm, (V) formand for KL og borgmester i Kalundborg

  Martin Damm, (V) formand for KL og borgmester i Kalundborg

  Kommunalbestyrelserne er meget opsatte på at sætte deres skoler fri. Over halvdelen af ansøgninger om frikommuneforsøg gælder skoleområdet.

  Her er kommunernes favoritter til frikommuneforsøg

  Kommunerne har afgivet ønsker om, hvor de gerne vil køre frikommuneforsøg. Især skoleområdet er populært, viser det sig. Se her hvordan kommunernes ønsker fordeler sig.
  KL-formand Martin Damm og KL's bestyrelse opfordrer kommunerne til at afvente et endeligt svar fra finansministeren, inden de iværksætter store spareplaner for at finde penge til de uventede prisstigninger.

  KL: Kommuner skal vente med massive besparelser

  KL satser på, at finansministeren underkender indenrigsministerens afvisning af en ekstraordinær regulering af kommunernes serviceramme. Derfor skal kommuner vente med ansættelsesstop og fyringsrunder, opfordrer KL.
  Fra venstre: Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal, formand for FOA Mona Striib og formand for KL Martin Damm. De forudser digre konsekvenser, hvis kommunerne ikke får inflationshjælp fra staten.

  Forundrede formænd: Mener regeringen seriøst, at der skal være færre sosu’er og lærere?

  Regeringen afviser at give kommunerne inflations-hjælp, og det kan ifølge KL-formand føre til 'massive fyringsrunder'. Formanden for FOA og Skolelederforeningen mener, at manglende finansiering vil være en 'ødelæggende katastrofe' og medføre triste besparelser.
  Seks ud af ti deltidsansatte, der gerne vil op i tid, har ifølge undersøgelse fra FOA fået et nej fra deres leder i kommunen.

  FOA: Trods mangel på hænder får sosu’er afslag på ønsker om at gå op i tid

  Selv om de store velfærdsområder hungrer efter arbejdskraft, er tusindvis af ansatte på deltid mod deres vilje, viser ny undersøgelse. FOA vil have indført ret til fuldtid. KL-formand har været fremme med lignende ønsker.
  Økonomiaftalen mellem KL og regeringen giver ingen håb for handicappede. Det vurder fra venstre KL-formand Martin Damm, formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen og SF's handicapordfører Charlotte Broman Mølbæk.

  Nøglepersoner: Det ser mørkt ud for borgere med handicap

  På trods af lang tids protest og regeringens forståelsespapir så skal de handicappede ikke regne med bedre forhold. Det vurderer KL, Danske Handicaporganisationer og SF i kølvandet på økonomiaftalen. Og så kommer KL med en erkendelse.
  KL-næstformand Jacob Bundsgaard (S) yderst til venstre stod side om side med KL-formand Martin Damm (V), finansminister Nicolai Wammen (S) og indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S), da de præsenterede den ny økonomiaftale for 2023. Her blev der ikke råd til penge til det specialiserede socialområde.

  Ingen penge til handicapområdet i økonomiaftalen for 2023

  Der kommer ikke penge til det specialiserede socialområde i økonomiaftalen for 2023. Det bliver op til kommunerne at foretage prioriteringerne, fastslår finansminister Nicolai Wammen (S) over for NB-Medier.
  Det var et veloplagt formandskab bestående af KL-formand Martin Damm (V) og næstformand Jacob Bundsgaard (S), der dukkede op til dagens forhandlinger om økonomiaftalen 2023 foran finansministeriet.

  KL-formand på vej ind til økonomiforhandlinger: Her skal sværdslagene stå

  Vil regeringen skære i velfærd og på anlæg, så skal de stoppe med at pakke sandheden ind i glitterpapir. Så klar er meldingen fra KL-formand Martin Damm (V), da NB-Økonomi møder ham på vej ind til økonomiforhandlingerne.
  KL-formand Martin Damm (V) er klar til at kæmpe for, at anlægsrammen ikke bliver beskåret så meget, som regeringen har lagt op til. Det fortæller han til NB-Økonomi på vej ind til forhandlingerne i finansministeriet.

  Kommuner vil blive ramt dobbelt, hvis regeringen skærer i anlægsrammen

  Hvis regeringen skærer i anlægsrammen i økonomiaftalen for 2023, så vil kommunerne blive ramt dobbelt. KL-analyse viser, at 51 procent af kommunerne allerede i 2022 har udskudt eller droppet anlægsprojekter.
  Finansminister Nicolai Wammen (t.v.) og KL-formand Martin Damm forhandler økonomiaftale for tiden. Hvert andet byrådsmedlem sætter spørgsmålstegn ved KL-forhandlingsstrategi.

  Hvert andet byrådsmedlem køber ikke KL’s strategi under økonomiforhandlingerne

  KL lægger op til at acceptere en stram økonomisk ramme for kommunerne, såfremt regeringen tager tydeligt ansvar for besparelser og smalhals. Men KL's strategi bliver afvist af hvert andet byrådsmedlem, viser rundspørge.
  KL's formandskab anført af Martin Damm fik på et repræsentantskabsmøde klar besked fra landets borgmestre om, at de ikke må lade regeringen indregne yderligere besparelser på eksterne konsulenter i årets økonomiaftale.

  Borgmestre ser rødt over nye konsulentbesparelser

  Borgmestrene sender KL-toppen til de afsluttende økonomiforhandlinger med en klar besked om ikke at indregne yderligere besparelser på eksterne konsulenter. Nu skal regeringen tage sin del af de besparelser, som bliver følgen af en smal økonomiaftale for 2023.
  KL-formand Martin Damm kalder det forkert, når regeringen siger, at den ved at hæve kommunernes ramme med det demografiske træk sikrer uændret velfærd på de store områder.

  KL-formand: Forkert billede at regeringen holder hånden under velfærden

  Ifølge KL-formand Martin Damm er det forkert, når regeringen siger, at den sikrer uændret velfærd på de store områder ved at give kommunerne dækning for den demografiske udvikling. Mange af pengene går til det specialiserede socialområde, og dermed skal der spares på de andre velfærdsområder.
  Økonomiaftalen mellem KL og Regeringen for 2022 skabte store demonstrationer på Christiansborg sidste år, hvor handicaporganisationerne var rasende over ikke at få flere penge i aftalen.

  KL: Regeringen overholder ikke deres del af aftalen på handicapområdet

  Kommunerne får endnu engang ikke penge til at dække opdriften på det specialiserede socialområde. De får heller ikke anbefalinger til, hvad de så skal prioritere. Regeringen må betale det, det koster frem til 2024, siger KL.