Lyngby-Taarbæk Kommune

  Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S) åbner nu for, at kommuner, som ikke får opfyldt deres ansøgning til restpuljen til skatteforhøjelser, alligevel kan få mulighed for at hæve skatten, hvis det frem mod budgetvedtagelserne viser sig, at de tildelte skatterammer ikke bliver udnyttet i andre kommuner.

  Minister åbner for anden runde af ansøgninger til skatteforhøjelser

  Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag (S), åbner nu for, at kommuner, som ikke får opfyldt deres ansøgning til restpuljen til skatteforhøjelser, kan få del i en eventuelt uudnyttet tildelt ramme frem mod budgetvedtagelsen.
  På grund af en teknisk fejl må Social- og Indenrigsministeriet her tilbagetrække sin udmelding fra i går om udligning.

  Stor forvirring: Vil Lyngby-Taarbæk hæve skatten med 19 millioner eller 53 millioner?

  Ifølge tal fra Social- og Indenringsministeriet har Lyngby-Taarbæk ansøgt om at hæve skatten med 19 millioner i 2021. Ifølge kommunen selv har de søgt om 53 millioner. Tvivlen skyldes en tvetydig ansøgning.
  Borgerne i Gentofte Kommune skal ikke blot aflevere flere penge i skat, men mister også udligningskroner fra et lavere overudligningsbidrag. Dermed kan det blive dyre skattestigninger i Gentofte, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk Kommune.

  Detalje i udligningen flytter yderligere 50 millioner fra nordsjællandske kommuner

  Den såkaldte overudligningsrabat, som tilfalder kommuner med en lav skat og et højt udskrivningsgrundlag, falder som følge af forventede skattestigninger i flere nordsjællandske kommuner.
  Den konservative borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, er stærkt utilfreds med udligningsreformen. Han mener, at aftalepartierne som følge af de politiske forhandlinger bevidst har ramt de konservative kommuner hårdt.

  Konservative kommuner lægger op til store skattestigninger i 2021

  Seks kommuner - heraf fem konservative - har ansøgt om at hæve skatten mere end det beregnede tab på udligningsreformen og risikerer dermed sanktioner. 'Udligningen er lavet med kirurgisk snit, hvor man har ramt de konservative kommuner,' siger K-borgmester.