Lolland Kommune

  Se din kommune: Fald i antallet af anbragte børn og unge

  De sidste fem år er der sket et fald i antallet af anbragte børn og unge. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se udviklingen i din kommune her.
  Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune ønsker ikke, at der skal flere bindende kommunale valg i gang. Det er dyrt, og han hylder det repræsentative demokrati, lyder argumentet.

  Kommunale folkeafstemninger kan koste kommunerne millioner

  Kommunale folkafstemninger koster over en million per gang. Kommer der mange om året, så frygter borgmestre, at det går fra velfærden.
  Billede af Holger Schou Rasmussen (S), når han ikke er rasende på regeringen over, at de skærer i udligningen til yderkommunerne.

  S-borgmestre rasende på regeringen: Skaber Danmark i u-balance

  Regeringen er kommet i modvind i baglandet. Flere S-borgmestre er rasende over ny lov, der ruller stor del af udligningen tilbage.
  Forskere på Nykøbing Sygehus har fundet frem til, at større dødelighed og dårligere sundhedstilstand blandt borgere på Lolland-Falster primært skyldes tilflytning af borgere med svagere helbred.

  Ny forskning: Tilflyttere årsag til sundhedspres i yderkommuner

  Ny forskning fra to læger skaber yderligere frygt for, at en sundhedsreform kan ramme en række yderkommuner hårdt. Få forklaringen her.
  Ny analyse viser, at sammensætningen af borgere i Lolland betyder, at kommunen har 70 procent større udgifter til en række kommunale ydelser end den gennemsnitlige kommuner.

  Ny analyse skaber tvivl om præcision i udligning for yderkommuner

  En ny analyse sætter tal på, hvor store ekstraudgifter socialt udsatte yderkommuner har til en række kommunale ydelser. Rapporten handler om Lolland, men kan pege på et bredere problem.
  Det er svært for kommunerne at rekruttere SOSU-medarbejdere

  Stor stigning i ubesatte stillinger hos ældreplejen

  Manglen på medarbejdere i ældreplejen eksploderer i kommunerne. Alene fra juni 2021 til september er antallet af forgæves rekrutteringer blandt sosu-hjælpere steget med 85 procent.
  Flere kommuner har stor fokus på at rekruttere og fastholde SOSU-medarbejdere, men de har forskellige tiltag til at løse udfordringerne.

  Fredensborgs borgmester vil oprette rekrutteringsudvalg

  Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i Fredensborg Kommune vil oprette et særligt udvalg, som skal have fokus på fastholdelse og rekruttering i blandt andet ældreplejen
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

  Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kommer til at rende indenrigsministeren på dørene for at finde en mere permanent løsning på Lollands store økonomiske udfordringer.

  Byråd: Udligningsreformen er en ommer

  Det er kun på grund af et særtilskud, at byrådet i Lolland Kommune kan få budgettet for 2022 til at hænge sammen. Udligningsreformen har ikke bragt kommunen i strukturel balance, så nu får indenrigsministeren endnu en henvendelse fra Lolland.
  Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) har fokuseret hjælpen til de "særligt vanskeligt stillede kommuner", og derfor får to kommuner næsten halvdelen af de 360 millioner kroner.

  To kommuner får næsten halvdelen af §16-pulje

  17 kommuner har fået del i pulje på 360,4 millioner kroner - men Lolland og Langeland får næsten halvdelen.
  Lolland kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kigger ind i et af de tomme huse, som er det synlige bevis på, at Lolland er ramt af massiv fraflytning af erhvervsaktive borgere og tilflytning af sociale klienter. Kommunen anses derfor som sikker på at blive en af to eller tre kommuner, som får en særlig udviklingsaftale.

  Seks kommuner har søgt om udviklingsaftaler – fire kan falde på stor udligningsgevinst

  I alt seks kommuner har ansøgt om at indgå en såkaldt udviklingsaftale med Indenrigs- og Boligministeriet, som skal rette op på kommunens økonomi over en årrække. To kommuner er favoritter til at indgå aftalerne.
  Indenrigs- og Boligminister Kaare Dybvad (S) vil give en stor del af den såkaldte paragraf 16 pulje til to eller tre kommuner, som har særligt store problemer.

  Regeringen lover stor del af særtilskudspulje til to-tre kommuner

  To-tre kommuner får store tilskud i såkaldte udviklingsaftaler. Lolland og Langeland anses for sikre, mens Ishøj kan være den tredje.