Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kommer til at rende indenrigsministeren på dørene for at finde en mere permanent løsning på Lollands store økonomiske udfordringer.

Byråd: Udligningsreformen er en ommer

Det er kun på grund af et særtilskud, at byrådet i Lolland Kommune kan få budgettet for 2022 til at hænge sammen. Udligningsreformen har ikke bragt kommunen i strukturel balance, så nu får indenrigsministeren endnu en henvendelse fra Lolland.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) har fokuseret hjælpen til de "særligt vanskeligt stillede kommuner", og derfor får to kommuner næsten halvdelen af de 360 millioner kroner.

To kommuner får næsten halvdelen af §16-pulje

17 kommuner har fået del i pulje på 360,4 millioner kroner - men Lolland og Langeland får næsten halvdelen.
Lolland kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kigger ind i et af de tomme huse, som er det synlige bevis på, at Lolland er ramt af massiv fraflytning af erhvervsaktive borgere og tilflytning af sociale klienter. Kommunen anses derfor som sikker på at blive en af to eller tre kommuner, som får en særlig udviklingsaftale.

Seks kommuner har søgt om udviklingsaftaler – fire kan falde på stor udligningsgevinst

I alt seks kommuner har ansøgt om at indgå en såkaldt udviklingsaftale med Indenrigs- og Boligministeriet, som skal rette op på kommunens økonomi over en årrække. To kommuner er favoritter til at indgå aftalerne.
Indenrigs- og Boligminister Kaare Dybvad (S) vil give en stor del af den såkaldte paragraf 16 pulje til to eller tre kommuner, som har særligt store problemer.

Regeringen lover stor del af særtilskudspulje til to-tre kommuner

To-tre kommuner får store tilskud i såkaldte udviklingsaftaler. Lolland og Langeland anses for sikre, mens Ishøj kan være den tredje.

Flest modtagere af midlertidigt børnetilskud i yderkommuner

Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor mange personer, der modtager det midlertidige børnetilskud. Se tallene for din kommune her.

Minister samler særtilskud på færre kommuner

Minister reducerer antallet af kommuner, som får særtilskud. Langeland og Lolland blev de store vindere. Bortset fra to Vestegnskommuner er alle 18 modtagere yderkommuner.