Kontanthjælp

  Fire områder i Danmark har dobbelt så mange på kontanthjælp

  Danmark har nu tæt på 100.000 kontanthjælpsmodtagere, og det er rekordlavt. Men der er stadig fire røde områder I Danmark med usædvanligt mange på kontanthjælp.
  Finansministeriet har leveret en meget detaljeret opgørelse over indtægter og udgifter relateret til personer, som har været på kontanthjælp.

  Nye tal: Så meget koster en kontanthjælpsmodtager de offentlige kasser

  Ny detaljeret opgørelse fra Finansministeriet giver et meget præcist billede af, hvad en langvarig kontanthjælpsmodtager koster de offentlige kasser. Se tallene her.

  Coronaledigheden er lav, men de store byer halter efter

  På landsplan er ledigheden faldet til det laveste niveau i 12 år, men mellem kommunerne er der stor forskel på, hvordan ledigheden har udviklet sig siden corona ramte landet i foråret 2020. Se tal for alle kommuner her.

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere på rekordlavt niveau

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af kontanthjælpsmodtagere i juni 2021 er på det laveste niveau, siden man begyndte at opgøre statistikken i 2007. 97 af landets kommuner har haft et fald siden juni 2019.

  Se her, hvem der vinder og taber på social eksport

  Både kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister flytter i høj grad til land- og yderkommunerne. Se her, hvor meget kommunerne vinder og taber på, at socialt udsatte flytter.

  En ud af tre kontanthjælpsmodtagere på Langeland er flyttet til inden for fem år

  Mange kontanthjælpsmodtagere flytter til landkommuner, og det giver store skævheder mellem kommunerne. I ni kommuner udgør tilflytterne over 20 procent af det samlede antal kontanthjælpsmodtagere.

  Tæt på rekordlavt antal kontanthjælpsmodtagere

  Danmark er nu tæt på at have det laveste antal kontanthjælpsmodtagere i nyere tid. I marts var der blot 213 flere end i den hidtil laveste måned i juni 2008.

  Store forskelle på udviklingen i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne

  Det historiske fald i antal kontanthjælpsmodtagere dækker over store kommunale forskelle. Se tallene for alle kommuner her.
  Ydelseskommissionens formand, Torben Tranæs, kunne mandag fortælle om kommissionens anbefalinger. -

  Ydelseskommission anbefaler kontanthjælpsloft skrottet

  Det nuværende ydelsessystem er til tider ulogisk og uoverskueligt, siger kommissionsformand. Læs de vigtigste anbefalinger her.

  Sammensætning af ikke-vestlige borgere påvirker antallet af kontanthjælpsmodtagere markant

  Mens 1,11 procent af indvandrere og flygtninge fra Kina er på kontanthjælp, så er det 23,5 procent af syrerne. Se her, hvordan sammensætningen af ikke-vestlige indvandrere påvirker de enkelte kommuner.

  Stor forskel på udviklingen i kontanthjælpsmodtagere mellem kommunerne i 2020

  Store forskelle i udviklingen i antallet af kontanthjælpsmodtagere i kommunerne. Enkelte oplevede fald på over ti procent. Se tallene for alle kommuner her.

  Trods corona: Antallet af kontanthjælpsmodtagere faldt i 2020

  Selvom 2020 var hårdt præget af covid-19 og de medfølgende økonomiske konsekvenser, faldt antallet af kontanthjælpsmodtagere i 2020 med knap 4.000 personer.