Konsulenter

  Socialdemokratiets valgløfte forud for valget i 2019 om at skaffe tre milliarder ved at spare på private konsulenter i det offentlige er ifølge tilgængelige data og udtalelser fra KL ikke blevet opfyldt.

  Tvivlsomt om regeringen har leveret på løfte om ekstra velfærd for tre milliarder

  Selvom regeringen via diverse talmanøvrer fastholder, at staten har sparet næsten en milliard på konsulenter, så viser en gennemgang af opgørelsen det modsatte. Læs her, hvorfor alt peger på, at løfte om tre mia. konsulentkroner til velfærd formentligt ikke er opfyldt.
  Mia Nyegaard (R), socialborgmester i Københavns Kommune, har fået nok af regeringens modstand mod konsulenter. Hun mener, at der er masser eksempler på, at det kan være en god idé med konsulenter.

  Radikal borgmester vil stoppe jagten på konsulenter

  Det er ikke nødvendigvis et populært forslag. Men genvalgt, radikal borgmester vil stoppe regeringens klapjagt på eksterne konsulenter og bringe nuancer frem i debatten om udbud og eksterne leverandører.

  Hed debat om brug af eksterne konsulenter

  Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil gøre som finansministeren ønsker for alle kommuner: Skære ned på kommunens brug af eksterne konsulenter. Men det møder kritik. Og professor vurderer, at det er svært at barbere brugen af eksterne konsulenter.
  Da regeringen skulle forklare og forsvare årets økonomiaftale med handicapbesaprelser havde regeringen ifølge klage til Folketingets Ombudsmand reeelt udelukket alle andre medier end Danmarks Radio og TV2.

  Ministerium anbefaler kommuner at bruge eksterne konsulenter

  Mens regeringen længe har kritiseret kommunerne for at bruge private konsulenter, så anbefaler ministerium nu kommunerne at købe yderligere it-løsninger hos private konsulenter for at rette op på administrativ bøvl efter lovændring.