Københavns Kommune

  Jens-Kristian Lütken (V), Jakob Næsager (K) og Ole Birk Olesen (LA) kunne med glæde præsentere en skattenedsættelse i Københavns Kommune på 0,1 procentpoint i 2023 ved offentliggørelsen af kommunens budget. Det rammer hverken service eller anlæg i kommunen.

  Fakta: Derfor har skattelettelser i København ingen betydning for velfærden

  Beslutningen om skattenedsættelse i Københavns Kommune har medført anklager om velfærdsforringelser. Forstå her, hvorfor det er forkert.
  Enhedslistens Line Barfod (forrest i rødt) har givet Socialdemokratiets overborgmester Sophie Hæstorp Andersen en pinefuld, politisk lærestreg. Fotoet er fra pressemøde fredag middag.

  Ny politisk kultur i København: Socialdemokratisk dominans er brudt

  Overborgmesteren i København Sophie Hæstorp Andersen (S) var alt for uvillig til at indgå et kompromis om budgettet for hovedstaden. Sådan lyder kritikken fra usædvanlig politisk alliance.
  I et historisk budgetforlig på Københavns Rådhus udenom overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), var der stor fokus på Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Ø). Hun har fået store Enhedslisten-ønsker gennemført mod at acceptere en skattenedsættelse.

  København sænker skatten og giver flere penge til klima og socialområdet

  Enhedslisten fik markante indrømmelser på især socialpolitikken og det grønne, mens de borgerlige fik en uventet skattelettelse. Her er hvad vi ved om aftalen, som endnu ikke er offentliggjort.
  Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) er angiveligt kun timer fra at blive sat udenfor politisk indflydelse i København, når et flertal udenom S og SF bliver endeligt enige om en budgetaftale.

  Flertal sætter Hæstorp udenfor og gennemfører skattelettelser for 135 mio. kr. om året

  Et flertal uden om S og SF er i fuld gang med at nedskrive alle detaljer i historisk budgetaftale i København, som redder alle kommuner fra sanktioner. Hæstorp er på vej til at blive reduceret til kransekagefigur.
  Jakob Næsager (K), Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune, mener at det kan lette presset på kommune anlægsramme, hvis forældre vælger private pasningsordninger til deres børn.

  Borgmester i København: Privat børnepasning mindsker tryk på anlægsramme

  Desto flere børn, der bliver passet i private ordninger, jo mindre tryk er der på at bygge nyt og dermed bruge af anlægsrammen. Det mener københavnsk borgmester. I 2021 genindførte man pasning af eget barn i hovedstaden .
  De store byer kommer til at tage deres andel af de ukrainske flygtninge, og hele samfundet må indstille sig på, at det bliver mærkbart, når der efter påske nok vil være over 35.000 flygtninge i Danmark. Det vurderer minister Mattias Tesfaye.

  Minister slår fast: Storbykommuner skal tage mange flygtninge

  Store kommuner som København, Frederiksberg, Aarhus og Odense kommer til at modtage flygtninge fra Ukraine i forhold til kommunernes indbyggertal -altså mange flygtninge. Regeringen forlader den hidtidige model for fordeling af flygtninge, fastslår minister Mattias Tesfaye (S) og overhører dermed protester.
  Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersens forslag om ikke at indregne grundkøb til nye institutioner i anlægsrammen kan blive en hjælp til KL i svære forhandlinger, skriver NB-Mediers chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.

  Analyse: Forslag fra Hæstorp kan både hjælpe KL og København

  Forslag fra Københavns overborgmester om anlægsrammen kan løse flere problemer for både KL og finansministeren i svær forhandling om anlægsrammen for 2023.
  Sosu'ere og sygeplejersker i Københavns Kommune kan nu se frem til at blive belønnet kontant for at blive i jobbet.

  Loyale sundhedsmedarbejdere får et lønløft i København

  Sygeplejersker og sosu'ere får nu et kontant løntillæg udbetalt én gang i Københavns Kommune. 'Jeg håber, at lidt mere i lønposen kan medvirke til, at flere får øjnene op for sundhedsfagene,' siger borgmester.
  Cecilia Lonning-Skovgaard står ret alene som borgmester på Københavns Rådhus. Hun har dog før klaret sig gennem uvejr.

  Portræt: Begavet borgmester udløser ballade med sin stil

  En flittig og begavet værdikriger. En karakter, som deler vandene. Sådan lyder skudsmål for Venstre-borgmesteren Cecilia Lonning-Skovgaard, der har gjort sig selv grundig upopulær blandt sine embedsfolk i Københavns Kommune.
  PLO Hovedstaden, 29 kommuner og regionen har indgået aftale om udvidet behandlingsansvar for færdigbehandlede patienter.

  Ny aftale om udvidet behandlingsansvar for færdigbehandlede patienter

  Region Hovedstaden vil fremover tage et større ansvar for at forbedre overgangene for de mest sårbare patienter. Kommunerne ser aftalen som et vigtigt skridt i den rigtige retning.
  På et hængende hår blev Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard genvalgt til borgmester i København. Nu er hun i strid modvind internt.

  Kritik: Borgmester snigløber egne embedsfolk

  Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har hyret eksterne advokater for at gå egne embedsmænd i bedene i Københavns Kommune. Flere eksperter vurderer, at hun er gået over stregen.
  To fyringer af topchefer får nu medarbejderne til at vende sig mod beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København.

  2000 ansatte gør oprør mod borgmesters ledelsesstil

  2000 ansatte i beskæftigelsesforvaltningen i København har fået nok af den måde, som borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) leder forvaltningen på. 'Beskæftigelsesborgmesteren fortsætter en dybt problematisk politisk ledelsesstil,' skriver de ansatte i et åbent brev. Venstre-topprofilen tager til genmæle.