Strøget i København lå øde hen i store dele af 2020, og i alt skrumpede økonomien i landsdelen Byen København med 4,4 procent. Dermed var det den hårdest ramte landsdel.

København var hårdest ramt af coronakrisen i 2020

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at landsdelen København var hårdest ramt af coronakrisen i 2020 med et BNP-fald på 4,4 procent. Ingen landsdele undgik et BNP-fald. Se resultatet for alle landsdele her.
De færreste virksomheder vil være interesseret i at få ledige henvist til job, mener Dansk Industris vicedirektør Steen Nielsen

DI: De fleste virksomheder er ikke interesseret i at få henvist ledige til job

'Jeg tror, det er vanskeligt at få en aftale med en arbejdsgiver om at tage imod en ledig uden at kende vedkommende på forhånd,' siger vicedirektør i Dansk Industri Steen Nielsen som en kommentar til, at Københavns jobcentre ikke henviser ledige til job.
Hverken i 2020 eller 2021 har de tre københavnske jobcentre henvist nogen til job.

Københavnske jobcentre har i to år henvist nul til job

Ifølge Berlingske har jobcentre i København lavet løsere aftaler med ledige. Det kan dog ikke sanktioneres.
Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

Borgmestre raser: København er usolidarisk

Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte kommuner nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning Skovgaard (V) fra Københavns Kommune nægter at stå på mål for dyr aktivering i kommunen.

Borgmester vil ikke stå på mål for dyr aktivering i Københavns Kommune

Københavns Kommune er tre gange så dyr som Odense, når det kommer til at sætte folk i aktivering. Men beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) fra Københavns Kommune vil ikke stå på mål for den dyre ordning.
Københavns Kommune har med overborgmester Lars Weiss (S) i spidsen indgået en budgetaftale, hvor man fastholder et højt service- og anlægsniveau. Politikerne er klar over, at den ikke nødvendigvis holder i KL.

Københavns Kommune står fast på høje serviceudgifter

Kommunerne spiller højt spil under KL-forhandlinger om budgetter for 2022. Flere yderkommuner går til forhandlingerne med en forventning om, at de rige kommuner skal betale. Men Københavns Kommune går i budgetforliget helt op til den tekniske serviceramme.
Jonas Bjørn Jensen (S) sidder i økonomiudvalget for Københavns Kommune og har lige indgået en foreløbig budgetaftale for 2022, der ikke lægger op til besparelser på hverken service eller anlæg.

København planlægger at bruge 24 procent af kommunernes anlægsramme

Københavns Kommune vil ikke spare på anlægsbudgettet. I budgetforliget for 2022 fastholder man et højt anlægsniveau. Socialdemokratiet begrunder det med stor stigning i befolkningstallet i kommunen.

Markante forskelle i kommuners udgifter til administration og ledelse

Kommunerne Holbæk, Horsens, og Fanø bruger forholdsvis få penge på administration og ledelse. Modsat bruger Læsø, Ballerup og Egedal relativ mange penge på forvaltning. Det viser ny benchmark-analyse. Se tallene for din kommune her.
Fire ministre var på plads i Hafnia-Hallen i København onsdag for at præsentere regeringens udspil "Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling". En del af udspillet er, at København og Frederiksberg kommuner skal have en milliard kroner frem mod 2030 til at bygge flere idrætsfaciliteter.

Regeringen vil give én mia. til flere idrætsfaciliteter i København og Frederiksberg

Som en del af et nyt udspil vil regeringen afsætte én milliard kroner til at København og Frederiksberg kommuner kan bygge nye idrætsfaciliteter fra 2022 til 2030.
Der har været voldsomme protester mod byggeriet på den del af Amager Fælled, som hedder lossepladsgrunden eller lærkesletten, alt efter hvem man spørger. Men diskussionen foregår på et fejlagtigt økonomisk grundlag, mener tidligere chef i Københavns Kommune.

Tidligere chef: København giver et fejlagtigt billede af likviditeten

En tidligere chef i Københavns Kommune, som nu sidder i borgerrepræsentationen, rejser tvivl ved Københavns Kommunes metode til at opgøre likviditeten.
Bag rådhusmurene i Københavns Kommune opgør man likviditeten som den "reelle kasse", hvilket får kommunens frie midler til at se væsentligt mindre ud, end de reelt er.

Sådan bliver 16,3 mia. til i 700 mio. i København

Selvom København har landets markant højeste likviditet pr. indbygger, så er der stort set aldrig fri likviditet, når kommunen opgør tallene til borgerrepræsentationen. Forstå her, hvordan det hænger sammen.
Det er bedre for samfundsøkonomien at bygge i København end i resten af landet, konkluderer Det Økonomiske Råd i ny produktivitetsrapport.

Det Økonomiske Råd: Byggeri i København giver største samfundsgevinst

Ny analyse fra Det Økonomiske Råd viser, at der er dobbelt så store samfundsgevinster ved at bygge i Københavns i forhold til at bygge i resten af landet.