KL - Kommunernes Landsforening

  KL - Kommunernes Landsforening

  Kommunalbestyrelserne er meget opsatte på at sætte deres skoler fri. Over halvdelen af ansøgninger om frikommuneforsøg gælder skoleområdet.

  Her er kommunernes favoritter til frikommuneforsøg

  Kommunerne har afgivet ønsker om, hvor de gerne vil køre frikommuneforsøg. Især skoleområdet er populært, viser det sig. Se her hvordan kommunernes ønsker fordeler sig.
  Det var et bredt flertal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og Venstre, der nu beder partierne bag udligningsreformen om at give kommunen sanktionsfri skatteforhøjelse til at dække kommunens tab på udligningsreformen - præcis som en række andre hovedstadskommuner fik.

  Frederiksberg vil have sanktionsfri skattestigning på grund af udligningstab

  Bredt flertal i Frederiksberg vil have forligspartier bag udligningsreform til at droppe sanktioner på kommunens skattestigning, der ifølge kommunen er et resultat af uventede skævheder i udligningssystemet.
  "Alene det at komme registrerings-systemet til livs vil give mere til kerneopgaven, men der er rigtig mange andre tiltag, der skal til," siger FOA-formand Mona Striib.

  FOA og KL: Regeringens udspil er ikke et quickfix til velfærd

  KL mener, det kan gå ud over borgerne, hvis man sparer på ledelse og administration, sådan som regeringen foreslår. Fagforbundet FOA derimod er begejstret for udsigten til mindre bureaukrati, og flere penge til borgernær velfærd.
  Slagelse Kommune har kun fået bevilget en sanktionsfri ramme til skatteforhøjelser på 21,5 millioner kroner, og det er langt fra nok til at lukke hullet i kassen.

  Prognose efter fordeling af skatterammer: Sanktioner på 366-532 mio.

  Fordelingen af rammer til skattenedsættelser har forøget de sandsynlige sanktioner, fordi især Slagelse kan blive tvunget til en stor sanktionsbelagt skattestigning.
  KL-formand Martin Damm og KL's bestyrelse opfordrer kommunerne til at afvente et endeligt svar fra finansministeren, inden de iværksætter store spareplaner for at finde penge til de uventede prisstigninger.

  KL: Kommuner skal vente med massive besparelser

  KL satser på, at finansministeren underkender indenrigsministerens afvisning af en ekstraordinær regulering af kommunernes serviceramme. Derfor skal kommuner vente med ansættelsesstop og fyringsrunder, opfordrer KL.
  Kommunerne har med deres seniorpolitikker selv et ansvar for den nuværende personalemangel, mener Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht (t.h.). KL-formand Martin Damm vil gerne have regeringen til at øge arbejdsudbuddet.

  ‘Paradeforslag’ lyder dommen over ønske fra KL

  Arbejdsgiverne i KL og Dansk Arbejdsgiverforening vil have alle politiske tiltag bedømt på, om de gør noget at afhjælpe manglen på sosu'er, pædagoger og andre faggrupper. Men det er ifølge Socialdemokratiet 'et paradeforslag', og kommunerne bør kigge på sig selv.
  Fra venstre: Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal, formand for FOA Mona Striib og formand for KL Martin Damm. De forudser digre konsekvenser, hvis kommunerne ikke får inflationshjælp fra staten.

  Forundrede formænd: Mener regeringen seriøst, at der skal være færre sosu’er og lærere?

  Regeringen afviser at give kommunerne inflations-hjælp, og det kan ifølge KL-formand føre til 'massive fyringsrunder'. Formanden for FOA og Skolelederforeningen mener, at manglende finansiering vil være en 'ødelæggende katastrofe' og medføre triste besparelser.
  KL-formand Martin Damm (t.v.) vil kræve, at finansminister Nicolai Wammen (S) vil melde ærligt ud, at der kommer minusvækst i kommunerne, såfremt regeringen ikke vil betale for de prisstigninger, som kommunerne oplever i øjeblikket.

  KL: Regeringen må anerkende minusvækst i kommunerne

  Hvis regeringen ikke kompenserer kommunerne for prisstigninger på energi og fødevarer, så skal regeringen åbent anerkende minusvækst i den offentlige sektor og kommunerne. Så klart lyder kravet fra KL.
  Seks ud af ti deltidsansatte, der gerne vil op i tid, har ifølge undersøgelse fra FOA fået et nej fra deres leder i kommunen.

  FOA: Trods mangel på hænder får sosu’er afslag på ønsker om at gå op i tid

  Selv om de store velfærdsområder hungrer efter arbejdskraft, er tusindvis af ansatte på deltid mod deres vilje, viser ny undersøgelse. FOA vil have indført ret til fuldtid. KL-formand har været fremme med lignende ønsker.
  De otte forligspartier bag det historiske budgetforlig i København forsikrer, at budgettet overholder den service- og anlægsramme, som KL har meldt ud.

  Forligspartier: Vi overholder KL’s service- og anlægsramme

  Budgetforliget i København overholder ifølge forligspartierne den serviceramme, som KL har meldt ud. Til gengæld er der modstridende meldinger om anlægsrammen.
  Stine Johansen blive ny direktør i KL fra 1. oktober. Hun har siden 2015 været kommunaldirektør i Helsingør.

  KL ansætter ny direktør

  Den nuværende kommunaldirektør i Helsingør, Stine Johansen, bliver fra 1. oktober ny direktør i KL med ansvar for blandt andet klima og miljø. Hun kommer med en solid erfaring som topleder.
  KL-formand Martin Damm (V), er glad for, at der er landet en aftale mellem KL, Danske Regioner og regeringen om udmøntningen og implementeringen af sundhedsreformen.

  KL, regeringen og Danske Regioner har landet aftale om sundhedsreform

  Mandag landede en aftalen mellem regeringen, KL og Danske Regioner om indholdet og implementeringen for den nære sundhed i sundhedsreformen. Kommunerne får 1,5 mia. kr. frem til 2029.