Kerteminde Kommune

  S-borgmester: Regeringens sundhedsreform er skuffende

  Borgmester er skuffet over regeringens sundhedsreform. Den er overfladisk og forholder sig ikke til hverken opgaveglidning eller finansiering til kommunerne, lyder kritikken.
  Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, er ærgerlig over, hvis beslutningerne i kommunerne bliver tekniske løsninger frem for politiske beslutninger.

  Debatindlæg: Byrådene risikerer at blive styret af teknik frem for politik

  Socialdemokratisk borgmester frygter, at beslutninger omkring valg af enten private eller kommunale tilbud bliver til på baggrund af budgettekniske årsager frem for politiske beslutninger i et byråd.
  Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

  Borgmestre raser: København er usolidarisk

  Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte kommuner nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning
  Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

  Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

  Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.