"Ejerboligerne i København har en pris, hvor mange ikke vil have råd til at købe en ejerbolig. Derfor er det enormt vigtigt, at vi har nogle boliger til dem også," siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde her tirsdag om boligudspil.

Regeringen vil have 22.000 nye almene boliger i de store byer

Regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner til en ny boligfond, der skal gå til at opføre 22.000 nye almene boliger, 4.000 nye studieboliger og 1.700 særligt billige boliger til personer på kanten af hjemløshed.
"Selve vores udspil er ikke noget, der vil dræne kommunekasserne," sagde indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) ved præsentationen af regeringens boligudspil.

Boligudspil ‘vil ikke dræne kommunekasserne’

Ved præsentationen af regeringens forslag om 22.000 nye almene boliger i primært hovedstadsområdet slår indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) fast, at kommunerne ikke vil opleve en negativ økonomisk påvirkning ved forslaget.
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kommer til at rende indenrigsministeren på dørene for at finde en mere permanent løsning på Lollands store økonomiske udfordringer.

Byråd: Udligningsreformen er en ommer

Det er kun på grund af et særtilskud, at byrådet i Lolland Kommune kan få budgettet for 2022 til at hænge sammen. Udligningsreformen har ikke bragt kommunen i strukturel balance, så nu får indenrigsministeren endnu en henvendelse fra Lolland.
Høje-Taastrup Kommunes borgmester Michael Ziegler (K) mener, at indenrigsminister Kaare Dybvad bør "holde sig for god til" at blande sig i, hvordan kommunerne udmønter økonomiaftalen mellem regeringen og KL.

Borgmester: Minister skal “holde sin kæft”

Borgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler (K) mener, at indenrigsministeren de facto undsiger økonomiaftalen, når han giver støtte til yderkommunerne midt i opgør om service- og anlægsrammer.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) vælger ret usædvanligt at kommentere striden om servicerammer blandt borgmestrene med en støtte til bedre service i yderkommunerne.

Minister udtrykker støtte til yderkommuner i opgør om service- og anlægsramme

Minister Kaare Dybvad sender signal om, at yderkommunerne skal have lov til at forbedre servicen, samtidig med at kommunerne skal overholde den samlede serviceramme.

Syv kommuner i fokus med forslag om opdeling

NB-Økonomi har ud fra folketal analyseret, hvilke kommuner, som kan falde ind under indenrigsministerens forslag om opdeling af kommuner. Se navnene på alle kommuner her.
"Det vil være ude af proportioner, hvis vi skulle til at rive boliger ned," siger borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S).

Én kriminel for meget: 386 lejligheder skal afvikles

Blot på grund af én kriminel for meget skal 386 lejligheder rives ned, sælges eller ombygges. Indenrigsministeren siger, at han ikke kan give dispensation.