Frivillig forening i Vojens trækker Haderslev Kommune i Ankestyrelsen i en strid om gebyrer. (Arkiv)

Forening indklager kommune til Ankestyrelsen i gebyr-tvist

Har Haderslevs forsyningsselskab ulovligt krævet gebyr af frivillige organisationer? Det mener frivillige humanitær forening i Vojens, som ikke vil betale gebyr for at bruge genbrugsplads.
(Arkiv)

Ny aftale: Slut med betalt orlov til lokalpolitikere på ferie

Reglerne bliver mere rimelige, når lokalpolitikere fratages retten til fuld løn under orlov, siger partier.
Ansatte i Forsvaret har foretaget adskillige indkøb for udleverede rejsekredit uden nogen dokumentation eller kontrol, rapporterer Radio4. (Arkivfoto)

Revision: Ansatte bruger Forsvarets kreditkort uden kontrol

Intern revision har afsløret manglende kontrol med udgifter til blandt andet hotelophold, modetøj og billeje. 'Rystende og helt usædvanligt', lyder det fra professor i offentlig forvaltning.
Skatteminister Morten Bødskov (S) er ikke imponeret over Skatteministeriets departementschef, men freder ham. (Arkivfoto)

Skatteminister freder departementschef efter sommerhussag

Sag om departementschefs sommerhus efterlader et rodet billede, mener skatteminister Morten Bødskov.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Analyse: EU-landene snydes årligt for mindst 30 mia. euro i moms

De europæiske udenrigshandelsstatistikker afslører voldsom svindel med moms, viser en analyse fra to førende tyske tænketanke.
(Arkiv) STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde en sundhedsforsikring, der dækker i tilfælde af ledighed. A-kassen går nu i retten for at ændre afgørelsen.

A-kasse går i retten om forbud mod sundhedsforsikring

STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde medlemmer en sundhedsforsikring, der også kan hjælpe dem, hvis de mister jobbet.
Skatteministeriet betalte i 2018 næsten 300 millioner kroner ekstra til statens faste advokat, Kammeradvokaten sammenlignet med 2015. (Arkivfoto)

Problemer i Skat koster 300 millioner årligt i advokatregninger

Udgifter til advokatbistand hos skattemyndighederne er steget markant på grund af flere problematiske sager.
To medarbejdere er bortvist fra Skat. Den ene sag drejede sig om svindel for knap 3 millioner kroner, mens den anden drejede sig om et beløb på mellem 1 og 1,2 millioner kroner. (Arkivfoto)

To medarbejdere i Skat politianmeldt for svindel

Medarbejdere er blevet bortvist efter mistanke om misbrug af statens midler, og samtidig retter Rigsrevisionen hård kritik af Skatteministeriet for mangelfuld kontrol.

Madhus vandt sag om kommunalt opgavetyveri

Ved tredje instans vandt Det Danske Madhus en sag om kommunalt opgavetyveri, men Social- og Indenrigsministeriet gav alligevel kommunerne forlænget spilletid.
Borgerne i Sorø må indstille sig på, at de årlige sparekrav i kommunen stiger, fordi kommunen i de næste mange år skal indbetale 93 millioner plus årlige renter på cirka 2,5 procent til en særlig fond for udskudte feriepenge.

Ny ferielov skærper sparekrav i fattige kommuner

Næsten halvdelen af alle kommuner har ikke råd til at indbetale gæld til feriefond - det betyder større sparekrav de næste mange år.
Ny lov om danskernes feriepenge betyder, at der venter en stor regning for kommunerne. Det viser beregninger fra KL. (Arkivfoto)

Ny feriepengelov trækker 18 milliarder ud af kommunerne

Kommunerne skal aflevere et beløb, som samlet svarer til 40 procent af kommunernes likviditet på grund af den nye ferielov.

Her er de fire største bankers svar på bankråds forslag om hvidvask-klausuler i kontrakter

Alle de fire største banker bakker op bag Finans Danmarks generelle afvisning af kravene om hvidvaskklausuler i kontrakterne med kommunerne. Men der er forskelle i bankernes svar på, hvor villige de er til at diskutere sagen med kommunerne. Se alle svar har. (Bemærk - supplerende udtalelse fra Danske Bank).