Jura

  Kommune betalte falske fakturaer

  Ved at hacke en medarbejders kommunale mailkonto er det lykkedes hackere at svindle sig til et for dem anseeligt beløb ved at sende falske fakturaer til økonomiafdelingen. Sagen er politianmeldt.
  Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) forklarer to alkohol-våde byrådsseminarer med, at det er et "meget vigtigt mål for skiftende byråd i Fredensborg Kommune at opbygge et godt og tillidsfuldt samarbejdsklima."

  Administrationen skal kontrollere om politikere drikker mere end to genstande

  Hvert byrådsmedlem fra Fredensborg Kommune drak i gennemsnit otte genstande på få timer til et introseminar i januar, og det er markant over de tilladte to genstande, som ifølge ekspert er grænsen, når det er for skatteydernes regning.
  På et hængende hår blev Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard genvalgt til borgmester i København. Nu er hun i strid modvind internt.

  Kritik: Borgmester snigløber egne embedsfolk

  Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har hyret eksterne advokater for at gå egne embedsmænd i bedene i Københavns Kommune. Flere eksperter vurderer, at hun er gået over stregen.
  Udover vink havde statsministeren og regeringen en række lovforslag, som vil påvirke kommunerne. Se dem i dette overblik.

  Se de lovændringer, som vil påvirke kommunerne

  NB-Økonomi giver dig her et uddrag af lovkataloget for det kommende folketingsår med fokus på de planlagte lovforslag, som især påvirker kommunerne.
  OPS-Indsigt beskrev kort efter domsafsigelsen i Vestre Landsret d. 5 juli, hvorfor dommen burde være sommerlæsning for landets ældre- og sundhedsforvaltninger.

  Plejeleverandører trækker Brønderslev i Højesteret i sag om underbetaling

  ”Vi kan ikke stiltiende se til, at man bare sjusser sig frem til erstatningsbeløbet og belønner kommunen for at bryde lovgivningen,” siger Karsten Høgild, der er direktør for brancheorganisationen KA Pleje.
  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har i måneder forsøgt, at få Det Radikale Venstre med ombord i en aftale om et profitforbud på socialområdet. Den ideologiske skalp ser ud til ikke at komme i hus.

  Profitforbud fordampede under langtrukne forhandlinger

  Den store ideologiske skalp om et forbud mod profit på velfærd ser ud til at være skrevet ud af en aftale mellem regeringen og dens støttepartier. Den endelige aftale er klar og forventes kundgjort på det rigtige tidspunkt, erfarer OPS-Indsigt.
  Forsvarets Ejendomsstyrelse med hovedkontor i Hjørring står for vedligehold og drift af Forsvarets bygninger og anlæg. I december sidste år kom det frem, at der ifølge Rigsrevisionen var alvorlige problemer med styrelsens kontrolprocedurer. Nu er fem personer tiltalt for bestikkelse, bedrageri og mandatsvig i en sag, der begynder torsdag i Viborg. (Arkiv)

  Anklage: Offentligt ansat fik huset renoveret for skattekroner

  Ansat i styrelse blev ifølge anklage bestukket med husrenovering og regningen sendt videre til skatteborgerne. Anklagede nægter sig skyldige.
  Frivillig forening i Vojens trækker Haderslev Kommune i Ankestyrelsen i en strid om gebyrer. (Arkiv)

  Forening indklager kommune til Ankestyrelsen i gebyr-tvist

  Har Haderslevs forsyningsselskab ulovligt krævet gebyr af frivillige organisationer? Det mener frivillige humanitær forening i Vojens, som ikke vil betale gebyr for at bruge genbrugsplads.
  (Arkiv)

  Ny aftale: Slut med betalt orlov til lokalpolitikere på ferie

  Reglerne bliver mere rimelige, når lokalpolitikere fratages retten til fuld løn under orlov, siger partier.
  Ansatte i Forsvaret har foretaget adskillige indkøb for udleverede rejsekredit uden nogen dokumentation eller kontrol, rapporterer Radio4. (Arkivfoto)

  Revision: Ansatte bruger Forsvarets kreditkort uden kontrol

  Intern revision har afsløret manglende kontrol med udgifter til blandt andet hotelophold, modetøj og billeje. 'Rystende og helt usædvanligt', lyder det fra professor i offentlig forvaltning.
  Skatteminister Morten Bødskov (S) er ikke imponeret over Skatteministeriets departementschef, men freder ham. (Arkivfoto)

  Skatteminister freder departementschef efter sommerhussag

  Sag om departementschefs sommerhus efterlader et rodet billede, mener skatteminister Morten Bødskov.
  Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

  Analyse: EU-landene snydes årligt for mindst 30 mia. euro i moms

  De europæiske udenrigshandelsstatistikker afslører voldsom svindel med moms, viser en analyse fra to førende tyske tænketanke.