Jura

  OPS-Indsigt beskrev kort efter domsafsigelsen i Vestre Landsret d. 5 juli, hvorfor dommen burde være sommerlæsning for landets ældre- og sundhedsforvaltninger.

  Plejeleverandører trækker Brønderslev i Højesteret i sag om underbetaling

  ”Vi kan ikke stiltiende se til, at man bare sjusser sig frem til erstatningsbeløbet og belønner kommunen for at bryde lovgivningen,” siger Karsten Høgild, der er direktør for brancheorganisationen KA Pleje.
  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har i måneder forsøgt, at få Det Radikale Venstre med ombord i en aftale om et profitforbud på socialområdet. Den ideologiske skalp ser ud til ikke at komme i hus.

  Profitforbud fordampede under langtrukne forhandlinger

  Den store ideologiske skalp om et forbud mod profit på velfærd ser ud til at være skrevet ud af en aftale mellem regeringen og dens støttepartier. Den endelige aftale er klar og forventes kundgjort på det rigtige tidspunkt, erfarer OPS-Indsigt.
  Forsvarets Ejendomsstyrelse med hovedkontor i Hjørring står for vedligehold og drift af Forsvarets bygninger og anlæg. I december sidste år kom det frem, at der ifølge Rigsrevisionen var alvorlige problemer med styrelsens kontrolprocedurer. Nu er fem personer tiltalt for bestikkelse, bedrageri og mandatsvig i en sag, der begynder torsdag i Viborg. (Arkiv)

  Anklage: Offentligt ansat fik huset renoveret for skattekroner

  Ansat i styrelse blev ifølge anklage bestukket med husrenovering og regningen sendt videre til skatteborgerne. Anklagede nægter sig skyldige.
  Frivillig forening i Vojens trækker Haderslev Kommune i Ankestyrelsen i en strid om gebyrer. (Arkiv)

  Forening indklager kommune til Ankestyrelsen i gebyr-tvist

  Har Haderslevs forsyningsselskab ulovligt krævet gebyr af frivillige organisationer? Det mener frivillige humanitær forening i Vojens, som ikke vil betale gebyr for at bruge genbrugsplads.
  (Arkiv)

  Ny aftale: Slut med betalt orlov til lokalpolitikere på ferie

  Reglerne bliver mere rimelige, når lokalpolitikere fratages retten til fuld løn under orlov, siger partier.
  Ansatte i Forsvaret har foretaget adskillige indkøb for udleverede rejsekredit uden nogen dokumentation eller kontrol, rapporterer Radio4. (Arkivfoto)

  Revision: Ansatte bruger Forsvarets kreditkort uden kontrol

  Intern revision har afsløret manglende kontrol med udgifter til blandt andet hotelophold, modetøj og billeje. 'Rystende og helt usædvanligt', lyder det fra professor i offentlig forvaltning.
  Skatteminister Morten Bødskov (S) er ikke imponeret over Skatteministeriets departementschef, men freder ham. (Arkivfoto)

  Skatteminister freder departementschef efter sommerhussag

  Sag om departementschefs sommerhus efterlader et rodet billede, mener skatteminister Morten Bødskov.
  Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

  Analyse: EU-landene snydes årligt for mindst 30 mia. euro i moms

  De europæiske udenrigshandelsstatistikker afslører voldsom svindel med moms, viser en analyse fra to førende tyske tænketanke.
  (Arkiv) STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde en sundhedsforsikring, der dækker i tilfælde af ledighed. A-kassen går nu i retten for at ændre afgørelsen.

  A-kasse går i retten om forbud mod sundhedsforsikring

  STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde medlemmer en sundhedsforsikring, der også kan hjælpe dem, hvis de mister jobbet.
  Skatteministeriet betalte i 2018 næsten 300 millioner kroner ekstra til statens faste advokat, Kammeradvokaten sammenlignet med 2015. (Arkivfoto)

  Problemer i Skat koster 300 millioner årligt i advokatregninger

  Udgifter til advokatbistand hos skattemyndighederne er steget markant på grund af flere problematiske sager.
  To medarbejdere er bortvist fra Skat. Den ene sag drejede sig om svindel for knap 3 millioner kroner, mens den anden drejede sig om et beløb på mellem 1 og 1,2 millioner kroner. (Arkivfoto)

  To medarbejdere i Skat politianmeldt for svindel

  Medarbejdere er blevet bortvist efter mistanke om misbrug af statens midler, og samtidig retter Rigsrevisionen hård kritik af Skatteministeriet for mangelfuld kontrol.

  Madhus vandt sag om kommunalt opgavetyveri

  Ved tredje instans vandt Det Danske Madhus en sag om kommunalt opgavetyveri, men Social- og Indenrigsministeriet gav alligevel kommunerne forlænget spilletid.