KL og regeringen vil kortlægge kommunernes beskæftigelsesudgifter

Regeringen og Kommunernes Landsforening vil sammen kortlægge beskæftigelsesudgifterne i kommunerne, fremgår det af økonomiaftalen for 2020. Det sker efter kritik af stigende udgifter til administration samtidig med et markant fald i antal arbejdsløse borgere. Thomas Kastrup-Larsen, formand for KLs arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, er ikke enig i kritikken. Læs og lyt
(ARKIV) Løntilskud bliver brugt mindre i opgangstider, forklarer jobchef i Aabenraa. Når der er mangel på arbejdskraft, må arbejdsgiverne selv betale. (

Løntilskud har størst beskæftigelseseffekt, men falder kraftigt

Aktivering i løntilskud giver efterfølgende job eller uddannelse til over halvdelen. Alligevel bliver stadig færre kontanthjælpsmodtagere ansat med løntilskud. Over fem år er antallet beskåret med to trediedele. Jobcenterchef forklarer hvorfor.
Borgmester Arne Boelt fra Hjørring Kommune er utilfreds med, at en række kommuner, som i øjeblikket tildeler førtidspension til personer på ressourceforløb, kan se frem til et betydeligt tab i udligningssystemet.

Udligningssystemet straffer kommuner, der giver kontanthjælpsmodtagere førtidspension

Det meget udskældte kommunale udligningssytem straffer de kommuner, som i disse måneder tildeler førtidspension til de borgere, som har været på ressourceforløb. Det belønner ifølge borgmester kommuner, som er langdomme til at afklare syge borgere. Se forklaringen her.