Ishøj Kommune

  Nuværende borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) skal nu finde besparelser på den administration, han selv har bygget op. Det sker efter pres fra Socialdemokratiets nye spidskandidat Merete Amdisen.

  Byråd bryder budget-tradition og vil skære på rådhuset

  Politikerne skal have et bredere beslutningsgrundlag i forhold til budget 2022. Og der skal bruges færre penge på administration. Det har et flertal i byrådet i Ishøj Kommune besluttet. Borgmesteren kalder det en 'straffeekspedition'.
  Indenrigs- og Boligminister Kaare Dybvad (S) vil give en stor del af den såkaldte paragraf 16 pulje til to eller tre kommuner, som har særligt store problemer.

  Regeringen lover stor del af særtilskudspulje til to-tre kommuner

  To-tre kommuner får store tilskud i såkaldte udviklingsaftaler. Lolland og Langeland anses for sikre, mens Ishøj kan være den tredje.
  Borgmesterkandidat Merete Amdisen (S) må sammen med det øvrige byråd i Ishøj bide i det sure æble og finde besparelser.

  Handicappede gør at Ishøj må spare

  Især udgifter til fysisk og psykisk handicappede får kommune til at udarbejde sparekatalog. Udgifterne på det specialiserede socialområde stiger og stiger.
  Butikscentre risikerer at blive lukket ned igen med meget kort varsel, hvis der bliver for mange smittede i lokalområdet.

  Ny corona-automatik i kommunerne for nedlukning af butikslivet

  Butikslivet i kommunerne kan nu blive lukket ned efter nogenlunde samme model, som der lige er indført på skole-området. Det vil sige, når coronasmitten når et bestemt niveau, så skal f.eks. centre og frisører lukkes. Lige nu er den nye automatik kun i brug i én kommune.
  Nuværende borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp møder kritik Socialdemokratiets spidskandidat, Merete Amdisen.

  Ishøjs borgmester melder sig ud af S og laver ny liste

  Ishøj Kommunes borgmester gennem 20 år, Ole Bjørstorp, har forladt Socialdemokratiet for at stifte ny lokalliste sammen med flere af partiets andre byrådsmedlemmer. Udmelding skyldes primært 'personfnidder', forklarer Bjørstorp til NB-Kommune.
  Borgmestertiden lakker mod enden for Ole Bjørstorp (S) i Ishøj. Han er netop blevet vraget som spidskandidat ved KV21.

  Borgmester vraget af sit eget parti

  Ishøj Kommune skal have ny borgmester. Det står fast, efter at borgmester Ole Bjørstorp er blevet vraget som Socialdemokratiets lokale spidskandidat ved KV21. Medlemmerne foretrækker i stedet Merete Amdisen.