Infrastruktur

  Aftalen om infrastruktur vil e investeirngerne i letbaner.

  Her er alle projekter med kollektiv transport

  Se listen over alle investeringer i kollektiv transport, som indgår i den netop fremlagte aftale om infrastrukturplanen frem mod 2035.
  Alle Folketingets partier har været med til at forhandle den store aftale om infrastruktur - derfor var der også trængsel ved pressemødet.

  Her er vejprojekter for 44,98 milliarder

  Her er den samlede liste med landkort over nye og igangværende vejprojekter for 44,9 milliarder frem mod 2035, som indgår i ny infrastrukturplan.
  Ikke mindre end 17 politikere fra alle Folketingets 11 partier var mandag mødt op i Finansministeriets gård for at præsentere infrastrukturplanen frem mod 2035. Med aftalen lægger politikerne beslag på en stor del af statens investeringsramme.

  Halvdelen af statens anlægsbudget låses med aftale om infrastruktur

  Med ny infrastrukturaftale låser staten cirka halvdelen af sit anlægsbudget frem til 2035. Det kan betyde, at regulering af anlægsudgifterne i højere grad vil ske gennem regionerne og kommunernes anlægslofter.
  En ny trafikaftale for 161 milliarder kroner bliver fremlagt mandag formiddag i Finansministeriets gård. Et samlet Folketing står bag.

  Borgmestre roser aftale om milliarder til veje og jernbaner

  Alle Folketingets partier er med i aftale om 161 milliarder kroner til blandt andet udbygning af motorveje, jernbanenet og cykelstier frem mod 2035. Borgmestre står i kø for at rose aftalen.
  CO2-prisen og især om den beregnes af udslippet fra både anlægget og driften af nye infrastrukturprojekter bliver afgørende for, om det bedst kan betale sig at anlægge veje eller jernbaner. Her ankommer indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad præsentationen af regeringens udspil i sidste uge -

  CO2-pris kan blive afgørende for infrastrukturplanerne

  I effekterne af regeringens udspil til en ny infrastrukturplan har Transportministeriet både regnet på en CO2-pris på 300 kroner og 1.500 kroner per ton. Det kan blive afgørende, hvilken pris man enes om i forhandlingerne.
  Finansminister Nicolai Wammen var til stede, da regeringen i sidste uge præsenterede planerne for det nye infrastrukturudspil. Han argumenterede blandt andet for, at planen giver et positivt samfundsøkonomisk afkast. Forstå her, hvordan det beregnes.

  Sådan beregnes samfundsøkonomien i ny infrastruktur

  Ifølge regeringens udspil til en ny infrastrukturplan, vil planen give et samfundsøkonomisk afkast på mere end 20 milliarder kroner. Se her, hvordan Transportministeriet beregner de forventede effekter af planen.
  Regeringens ministre ankom til Kalundborg i ministerbiler, og understregede dermed, at den primært satser på privatbilisme i provinsen. Her ankommer indenrigsminister Kaare Dybvad.

  Sådan skal der bruges 46,9 milliarder på nye veje over hele landet

  Se her, hvor de nye vejforbindelser i Danmark skal placeres ifølge regeringens infrastrukturudspil, som blev præsenteret i dag.
  Regeringen vil gøre op med den gamle femfingerplan i hovedstadens kollektive trafik og sikre bedre muligheder for at rejse på tværs af de nuværende S-togslinjer.

  Sådan vil regeringen bruge 39,5 milliarder på kollektiv trafik

  Den kollektive transport i hovedstaden skal have et afgørende løft, mens beboerne i provinsen må se langt efter forbedringer af den lokale og regionale kollektive trafik.

  Her er Danmarks 100 rigeste sogne

  Ny opgørelse viser, at det ikke kun er nord for København, at der er små lokalområder med meget høje gennemsnitsindkomster. Se kortet over de 100 rigeste sogne i Danmark her.
  Der er markant forskel på, hvor meget kommunerne investerer i blandt andet byggeri af plejecentre, skoler og vejarbejde.

  Stor forskel på kommuners investeringer i byggeri

  Rødovre Kommuner ligger helt i top, mens Brønderslev ligger helt i bund, når det gælder investeringer i byggeri og anlæg. Det viser ny opgørelse fra DI Dansk Byggeri. Se, hvor meget din kommune har investeret i forhold til andre.
  Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

  ‘Urealistisk’ lav kompensation til kommunerne for at lukke forbrændingsanlæg

  Med den nye politiske aftale om håndtering af affald er der blevet afsat 200 mio. kr. til at kompensere kommunerne for deres tab ved nedlukning af forbrændingsanlæg. Beløbet er 'ikke realistisk', siger KL's næstformand, Martin Damm.
  Odenseborgmester Peter Rahbæk Juel kan læse om mistillid mellem forvaltningerne i ekstern analyse af det specialiserede socialområde. (Arkiv)

  Samarbejdsproblemer står i vejen for hjælp til udsatte

  Massiv kritik af indsatsen for udsatte børn i Odense. Løsningen er ifølge konsulentfirma flere penge og bedre samarbejde.