Indkøb

  De Konservative spås at blive kommunalvalgets store vinder. Billedet er fra valgfesten ved KV17. (Arkiv)

  Sådan er udsigten for partierne til KV21

  Konservative står til at blive de store vindere ved KV21. Læs her, hvordan udsigten er for alle partier med de aktuelle meningsmålinger.
  Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

  Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

  Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.
  KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), stillede ved torsdagens pressemøde om grønne offentlige indkøb ikke krav om øget kommunal finansiering, selvom de skal købe mere bæredygtigt ind.

  KL-formand: Grønne indkøb er ikke nødvendigvis dyrere

  Sammen med regeringen og regionerne præsenterede KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), torsdag en strategi for grønne offentlige indkøb. Her blev der ikke lagt op til, at de nye krav udløser øget finansiering fra staten.
  Finansminister Nicolai Wammen (S), forklarede på et pressemøde torsdag, at statslige arbejdspladser fremover skal have to kødfrie dage om ugen. Kommunerne, som på pressemødet var repræsenteret af KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), opfordres til det samme, men der medfølger ikke samme krav.

  Kødfrie dage kan være på vej til kommunerne

  To af ugens dage skal der ifølge finansminister, Nicolai Wammen (S), være vegetarretter på menuen på de statslige arbejdspladser. Dermed er der i kommunerne lagt op til diskussion om, om det også skal gælde på deres arbejdspladser.

  Her er de fire største bankers svar på bankråds forslag om hvidvask-klausuler i kontrakter

  Alle de fire største banker bakker op bag Finans Danmarks generelle afvisning af kravene om hvidvaskklausuler i kontrakterne med kommunerne. Men der er forskelle i bankernes svar på, hvor villige de er til at diskutere sagen med kommunerne. Se alle svar har. (Bemærk - supplerende udtalelse fra Danske Bank).

  Rigsrevisionen: Store omkostninger når staten køber ind

  Transaktionsomkostninger udgør i mange tilfælde op til halvdelen af et udbuds værdi. Problemet kan være relativt større i kommunerne, siger ekspert.

  DI og Dansk Erhverv: Udbud er for komplicerede

  Alt for omstændelige udbud er med til at drive omkostningerne i vejret, siger de to førende erhvervsorganisationer. DI ønsker en statslig aftale med kommunerne.
  FV19 Herlevs borgmester Thomas Gyldal (S) og Mette Frederiksen (S) fra Socialdemokratiet præsenterer partiets velfærdsudspil på SOSU C skolen i Herlev mandag den 13. maj 2019.

  Mette Frederiksens konsulentmillarder går også til udsatte unge og bygning af nye institutioner

  Socialdemokratiets formand fejlrepræsenterede tal om indkøb af konsulenter. Et faktatjek viser, at tallene er meget usikre, og at de dækker en lang række ydelser på velfærdsområdet såsom hjælp til udsatte unge og de IT-systemer, som eksempelvis plejehjemmene bruger i deres daglig arbejde.  

  S fremlagde meget usikre tal som bevis på eksplosiv vækst i konsulentforbrug

  Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen havde intet faktuelt grundlag for udtalelse om, at forbruget af konsulenter i staten er steget med 50 procent. Det bekræfter både oplysninger fra Finansministeriet til Folketinget og en vurdering fra professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh. 
  FV19 Journalist læser udspillet, før Herlevs borgmester Thomas Gyldal (S) og Mette Frederiksen (S) fra Socialdemokratiet præsenterer velfærdsudspil SOSU C skolen i Herlev mandag den 13. maj 2019.

  Professor: S-forslag vil udløse omfattende bureaukrati

  Socialdemokratiets forslag om en øvre ramme for det offentliges brug af konsulenter vil udløse et omfattende bureaukrati, og samtidig vil det næppe frigøre penge til kernevelfærd, siger professor i økonomistyring. Læs her, hvorfor forslaget er så svært at gennemføre.