Indenrigs- og Boligministeriet

  Indenrigs- og Boligministeriet

  Borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), kan glæde sig over, at Lolland er den helt store vinder i fordelingen af særtilskudspuljen. Kommunen får 195 millioner kroner, svarende til 31,5 procent af det samlede tilskud.

  Her er de 18 kommuner, der får særtilskud i 2023

  Indenrigs- og Boligministeriet har netop offentliggjort listen med de 18 kommuner, der får særtilskud fra den såkaldte paragraf 16-pulje. Se her, hvilke kommuner der får del i puljen på 619 millioner kroner.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) har delt lånedispensationerne ret jævnt ud til 21 kommuner.

  21 kommuner kan optage lån til budget 2023

  En lang række af de kommuner, som fik afvist ansøgning om særtilskud har fået dispensation til at optage lån for at få budget 2023 til at hænge sammen. Se alle kommunerne her.
  Et stigende antal ældre er den hyppigste årsag til, at kommunerne søger om særtilskud fra §16-puljen.

  Flere ældre er den hyppigste årsag til §16-ansøgninger

  Hele 31 kommuner nævner eksplicit et stigende antal ældre som en af de primære årsager til at søge særtilskud fra §16-puljen. Socialområdet nævnes også hyppigt i ansøgningerne.

  50 kommuner søger om særtilskud for 1,9 milliarder

  Mere end hver anden kommune mener selv, at den er "særligt vanskeligt stillet" og har søgt om at få særtilskud fra Indenrigsministeriet for at få kommunens økonomi for 2023 til at hænge sammen.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) mener ikke, at over halvdelen af landets kommuner er særligt vanskeligt stillet.

  Indenrigsminister mener ikke, at der er 50 vanskeligt stillede kommuner

  Christian Rabjerg Madsen (S) har svært ved at se, at over halvdelen af landets kommuner kan betegne sig selv som særligt vanskeligt stillede kommuner. Flere kommuner kan dermed forberede sig på et afslag på ansøgningen til §16-puljen.
  På rådhuset i Morsø håber man på at kunne indgå en udviklingsaftale med Indenrigs- og Boligministeriet blandt andet for at kunne tilpasse kommunens økonomi på længere sigt.

  Kun fire kommuner søger om udviklingsaftaler

  Selvom hele 50 kommuner har søgt om særtilskud fra §16-puljen, er der blot fire kommuner, der ønsker at indgå i varige udviklingspartnerskaber med Indenrigsministeriet.
  Nye ministre udnævnt i dag (mandag) til præsentation, hvor Christian Rahbjerg Madsen (S) er blev udnævnt som ny Indenrigs- og Boligminister. Fra venstre Kaare Dybvad, som skal være nye Udlændinge- og Integrationsminister, Christian Rabjerg Madsen ved siden af Statsministeren og yderst til højre Mattias Tesfaye, som er ny justitsminister.

  Ny indenrigsminister har solide jyske rødder

  Den nye indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) har beholdt sin bolig i Kolding, selvom han i hverdagene bor med sin hustru og to børn på Vestegnen.
  Når eleverne i niende klasse er til eksamen, så det langt fra alle, der består. På tværs af alle fag er det 15 procent af eleverne, der ikke får et gennemsnit over 02. Men flere og flere består.

  Flere elever består afgangsprøven i 9. klasse end tidligere

  Over de seneste ni år er der sket en bemærkelsesværdig stigning i andelen af elever, der består 9. klasses afgangsprøve.
  Sophie Løhde (V) måtte handle hurtigt i weekenden, da hun blev gjort opmærksom på, at en ny lov ville føre til stor millionregning for de fleste af landets kommuner. Ny aftale blev til i alt hast med regeringen mandag aften, da den nye lov skulle stemmes igennem tirsdag.

  Venstre måtte handle hurtigt for at undgå udligningsbrøler

  S og V var søndag i hasteforhandlinger, så kommuner ikke fik et udligningstab som følge af ny lov, der skulle vedtages tirsdag. Læs om forløbet her.
  Ny politisk aftale vil sikre flere og billigere boliger i de store byer.

  Ny aftale om billigere boliger til 10 mia.

  Aftale om billige boliger er på plads. Tanken er at sikre flere boliger i store byer til en billigere pris. Man vil både bygge mere og sænke huslejen i almene boligbyggerier.
  "Selve vores udspil er ikke noget, der vil dræne kommunekasserne," sagde indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) ved præsentationen af regeringens boligudspil.

  Boligudspil ‘vil ikke dræne kommunekasserne’

  Ved præsentationen af regeringens forslag om 22.000 nye almene boliger i primært hovedstadsområdet slår indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) fast, at kommunerne ikke vil opleve en negativ økonomisk påvirkning ved forslaget.
  Der er god grund til at ærgre sig i Ishøj Kommune i dag. Efter alt at dømme har Ishøj ligget lige på grænsen til at få del i §16-særtilskuddet, som blev meldt ud i går.

  Se kommunerne der var på grænsen til §16-tilskud

  NB-Økonomi har forsøgt at genskabe de kriterier, der har ligget til grund for tildelingen af tilskud fra §16-puljen. Se her, hvilke kommuner der lå på vippen.