Formand for Miljø- og planlægning i Hørsholm Kommune Jan H. Klit (K) beklager, at politikerne ikke fik viden om ulovlig praksis i gebyrer om byggetilladelser. (Arkiv)

Gebyrrod i byggesager: Mange kommuner står til eftersmæk

Sag om fejlopkrævninger Hørsholm Kommune får konsekvenser for mange andre kommuner. Hørsholm skal tilbagebetale tre millioner kroner og minutiøst gennemgå 712 sager med tilbagevirkende kraft.
Borgerne i Gentofte Kommune skal ikke blot aflevere flere penge i skat, men mister også udligningskroner fra et lavere overudligningsbidrag. Dermed kan det blive dyre skattestigninger i Gentofte, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk Kommune.

Detalje i udligningen flytter yderligere 50 millioner fra nordsjællandske kommuner

Den såkaldte overudligningsrabat, som tilfalder kommuner med en lav skat og et højt udskrivningsgrundlag, falder som følge af forventede skattestigninger i flere nordsjællandske kommuner.
Den konservative borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, er stærkt utilfreds med udligningsreformen. Han mener, at aftalepartierne som følge af de politiske forhandlinger bevidst har ramt de konservative kommuner hårdt.

Konservative kommuner lægger op til store skattestigninger i 2021

Seks kommuner - heraf fem konservative - har ansøgt om at hæve skatten mere end det beregnede tab på udligningsreformen og risikerer dermed sanktioner. 'Udligningen er lavet med kirurgisk snit, hvor man har ramt de konservative kommuner,' siger K-borgmester.
De konservative i Hørsholm er for første gange siden 2007 på vej til at foreslå en skatteforhøjelse. Kommunen styrer mod et hul i kassen på 120 millioner kroner i 2025, og derfor siger borgmester Morten Slotved (K), at man må holde alle muligheder åbne.

Hørsholm ser på skattestigning for at undgå hul på 120 mio. kr.

Hvis Hørsholm Kommune fortsætter driften som hidtil, kommer kommunen til at mangle 120 millioner i kommunekassen. Det får den konservative borgmester til at overveje skattestigning.