Bestyrelsesformanden for Fynbus, borgmester Morten Andersen, forventer et tab i 2020-indtægter i størrelsesordenen fra 60 til 100 millioner kroner. Nu skal passagererne vindes tilbage. (Arkiv)

Trafikselskaber i frit fald regner med stor hjælp fra staten

Stærkt faldende antal passagerer hos offentligt ejede trafikselskaber udløser millionregning, som selskaberne regner med at få dækket af staten. Selskaberne frygter, at kunderne ikke vender tilbage.
Hos både Nordjysk Trafikselskab og andre kommunalt ejede selskaber har busserne holdt stille under nedlukningen. Nu frygter de for, om passagererne vender tilbage. (Arkivfoto)

Kommuner må betale ekstra ind til trafikselskaber i knæ

Trafikselskaber står foran kæmpe store underskud og må bede om ekstra indbetalinger fra kommunerne. Samtidig frygter selskaberne, at passagererne ikke vender tilbage efter krisen.

Danmark er bedre rustet mod coronakrisen end noget andet EU-land

Et stort overskud på den offentlige saldo og en fornuftig gæld mindsker risikoen for store offentlige besparelser i Danmark, som ramte kommunerne hårdt efter finanskrisen.
Trafikselskabet Midttrafik er havnet i alvorlige økonomiske vanskeligheder på grund af coronakrisen. Billetindtægterne er faldet med 90 procent de seneste måneder.

Trafikselskab bløder og sender ekstraregning til kommuner

Coronakrisen har ført til enorme økonomiske problemer for Midttrafik i Jylland, der nu sender kæmpe ekstraregning til 18 ejerkommuner. De kræver til gengæld, at staten efterfølgende sender en hjælpepakke.
Værket i Randers er et af seks større, kommunale koncert- og kulturhuse, som nu kan ansøge om støtte fra den nye nødpulje.

Sådan vil politikerne hjælpe kulturlivet

Mindre begivenheder kan nu også få kompensation, og kommunale kulturinstitutioner sidestilles med selvejede.
Nationalbanken anslår, at der er brug for finansiering på 250 milliarder kroner til at dække coronahjælpepakker. (Arkivfoto)

Danmark har brug for 250 milliarder kroner til coronakrise

Inden juli skal staten samlet skaffe 250 milliarder kroner til coronapakker. Mindst halvdelen skal lånes, vurderer Nationalbanken.
Tal fra Nationalbanken viser, at den danske formue i udlandet har vokset sig til en af de største i Europa. (Arkivfoto)

Dansk formue i udlandet kan gøre hjælpepakker billigere i Danmark

Danmarks formue i udlandet vokser. Det kommer staten til gode, når den skal låne til corona-hjælpepakker.

Sådan rammes kommunernes likviditet af manglende forældrebetaling

I sidste uge ville Astrid Krag ikke svare på, hvad det betød for kommunernes likviditet at pause forældrebetalingen. NB-Økonomi kan i dag offentliggøre tallene.
Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør (K). Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

Sådan fandt Helsingør ekstra penge til en kriseplan

Ved at gennemgå alt igangværende byggeri har en af landets mest likviditetspressede kommuner alligevel fundet penge til at fremrykke anlægsopgaver, som kan mildne krisen i en by ramt af brat stop for turisme.