Helsingør Kommune

  Stine Johansen blive ny direktør i KL fra 1. oktober. Hun har siden 2015 været kommunaldirektør i Helsingør.

  KL ansætter ny direktør

  Den nuværende kommunaldirektør i Helsingør, Stine Johansen, bliver fra 1. oktober ny direktør i KL med ansvar for blandt andet klima og miljø. Hun kommer med en solid erfaring som topleder.

  Se din kommune: Fald i antallet af anbragte børn og unge

  De sidste fem år er der sket et fald i antallet af anbragte børn og unge. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se udviklingen i din kommune her.
  Det bliver nu nemmere at få et CPR-nummer for ukrainske flygtninge. Så snart de har fået et arbejde og søgt om opholdstilladelse, kan de få et administrativt personnummer via SKAT. Der kan dog også være nogle ugers ventetid.

  Ukrainske flygtninge: Kommuners bankkontobøvl kan nu delvist løses

  Ukrainske flygtninge kan nu få et CPR-nummer, så snart de får et arbejde og søger om opholdstilladelse. Hidtil har de måtte vente i flere uger på at få et personnummer og dermed en bankkonto, så de kunne få udbetalt deres løn.
  Bo Hansen (S), der er borgmester i Svendborg Kommune har inviteret hele kommunalbestyrelsen til et anlægsseminar i maj måned. Nu skal de samlet se på, hvilke anlæg der kan udskydes eller aflyses.

  Prisstigninger tvinger kommuner til at droppe sport og kulturinvesteringer

  Sportsdrømme og kulturvisioner kan blive udskudt de kommende år på anlægsrammen. Kommuner vil kun prioritere den nære velfærd som plejehjem og daginstitutioner. Det fortæller flere borgmestre.
  Borgmester i Helsingør Kommune Benedikte Kiær (K) og borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen (S) vil gerne have handling bag de gode intentioner om mere frihed til kommunerne. Her ses de to borgmestre ved KØF i 2018.

  Borgmestre: Nu skal der handling bag afbureaukratiseringen

  I en diskussion på konferencen KØF var to af landets mest profilerede borgmestre klare i spyttet: Det er tid til at få handling bag de gode intentioner om afbureaukratisering.
  Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune, er begejstret over en mulighed for at udvide frikommuneforsøget til andre velfærdsområder end folkeskolen.

  Borgmestre: Ja, tak til at blive sat fri, men…

  Uanset partifarve glæder borgmestrene sig til, at deres kommuner kan blive sat fri. De er mest nervøse for, om man i Folketinget kan blive enige om en aftale.
  Benedikte Kiær (K) er frustreret over, at kommunerne ikke tilgodeses i tilstrækkelig grad, når det kommer til den nære sundhed. Hun oplever, at man gang på gang giver regionerne midler, selvom der sker opgaveglidninger fra regioner mod kommuner.

  Frustreret borgmester: Ingen hjælp til nær sundhed i finansloven

  Ny delaftale om sundhed sikrer en milliard til regionerne. Det vil skævvride konkurrencen om sundhedspersonale til kommunerne, mener borgmester Benedikte Kiær.
  Kronborg er sammen med M/S Museet for Søfart en kommune, der emmer af Danmarkshistorie.

  Helsingør er Danmarks kulturkommune nummer ét

  Helsingør er Danmarks mest gavmilde kommune i forhold til kulturlivet. Men hvem er de næstmest gavmilde kommuner? Få svaret her. Se 'Top ti' og 'Bund ti' over kommunal kulturstøtte.
  "Der er ikke afsat penge til driften," oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om de kommende nærhospitaler, da han her onsdag præsenterede regeringens sundhedsudspil.

  Sundhedsminister: Ingen sundhedspenge til kommuner

  Der kommer ingen ekstra penge til kommunal sundhedsdrift, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde om nye nærhospitaler.
  Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) retter en usædvanlig kritik af KL-formanden Jacob Bundsgaard (A) for ikke at være skarp nok i kritikken af sine partifæller i regeringen, når ministre lover mere velfærd end der er dækning for i økonomiaftalen.

  Borgmester i skarp kritik af KL-formand og økonomiaftale

  Borgmester i Helsingør kommer med en usædvanlig skarp kritik af KL-formand Jacob Bundsgaard, som Benedikte Kiær ikke mener er skarp nok i sin kritik af regeringen. Hun spørger direkte, om det skyldes, at Bundsgaard er socialdemokrat? KL-formand afviser kritikken.
  Der er stigende mangel på hænder i ældreplejen, og flere kommuner forkæler nu sosu-elever med pæn løn under uddannelsen.

  Lønkrig mellem kommuner

  Kommunerne konkurrerer hårdt om at få sosu'er. På den baggrund er flere kommuner begyndt at give sosu-elever voksenløn, selv om det ikke er et krav. 'Det ender med, at vi skal overbyde hinanden,' siger udvalgsformand.
  Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V) til virtuelt møde med statsminister Mette Frederiksen (S) og de seks øvrige borgmestre i frikommuneforsøget.

  Frikommuneforsøg skudt i gang med virtuelt håndslag

  Regeringens frikommuneforsøg blev torsdag sat i værk ved virtuelt møde mellem statsministeren og de syv udvalgte kommuners borgmestre.