Handicap

  Dansk Handicap Forbunds landsformand Susanne Olsen mener, at kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde er urealistiske.

  Dansk Handicap Forbund: Budgetterne på socialområdet er urealistiske

  Kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde er urealistiske, mener Dansk Handicap Forbund, efter en række kommuner har sprængt deres budgetter på området.
  Formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, er underskriver til et brev til regeringen, hvor en lang række handicaporganisationer har stillet forslag om at ændre på kommunernes økonomiske incitament, når en borger skal visiteres til et botilbud.

  Handicaporganisationer kræver lap på udligningsreform

  En række handicaporganisationer varmer op til åbent samråd i Folketinget med et fælles forslag om at ændre refusionen for kommuner, der er påvirket af ændringen i betalingskommunefolketallet.
  Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn og bestyrelsesmedlem i KL er, bekymret for det fortsatte økonomiske pres på det specialiserede socialområde.

  Finanslov 2022 øger udgiftspres på handicapområdet

  Flere rettigheder til handicapområdet i årets finanslov kan øge ressourcepresset på kommunerne yderligere. Der er foreløbig ingen udsigt til, at Folketinget dækker den udgift.
  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) og finansminister Nicolai Wammen (S) til dagens pressemøde om ny velfærdslov.

  Velfærdslov er ingen handicaplov

  Regeringens nye velfærdslov nævner ikke handicappede. Tanken er, at loven alene skal sikre dækning af det demografiske træk for både børn og ældre.
  Handicappede borgere demonstrerer foran Christiansborg Slotsplads den 24. juni 2021, fordi de mente, at der ikke var afsat tilstrækkeligt med midler af til det specialiserede socialområde i økonomiaftalen for 2022 mellem regeringen og KL.

  Astrid Krag vil ikke love flere penge til handicapområdet på finansloven

  I et folketingsvar fra social- og ældreminister Astrid Krag (S) vil ministeren ikke love nye penge til et presset handicapområde. Svaret er i stedet en opremsning af de penge, der allerede er afsat til området.
  Handicaporganisationerne viste sin utilfredshed mod KL og regeringens økonomiaftale for 2022 i en demonstration på Christiansborg Slotsplads den 24. juni 2021.

  Nye tal: Pres på handicapområdet stiger fortsat

  Nye tal fra Danmarks Statistik understreger, at antallet af ydelsesmodtagere på det specialiserede socialområde stiger. Det er især socialpædagogisk støtte i eget hjem, der stiger fra 2015 til 2020.
  René Christensen fra DF (t.h.) har foreslået minimumsstandarder til ældre, som et resultat af Jacob Mark og SFs fokus på minimumsnormeringer på børneområdet. Men det kan ende med, at det bliver handicapområdet, der bliver den store taber i det kapløb.

  Minimumsstandarder hos børn, skole og ældre kan skade handicapområdet

  Flere politiske ønsker om minimumsstandarder kan skade et allerede hårdt presset handicapområde, hvis kommunerne får pålagt at bruge pengene et bestemt sted. Alligevel vil Dansk Handicap Forbund ikke gå ned ad den sti.
  Tilbage i juni 2024 var der demonstration foran Christiansborg, fordi demonstranterne ikke følte til strækkeligt kompenseret i økonomiaftalen for 2022, som blev indgået mellem KL og regeringen. Det er Susanne Olsen, landsformand for Dansk Handicap Forbund enig i, men nu lancerer forbundet alligevel en kampagne, der skal sætte fokus på handicappedes vilkår til kommunalvalgkampen i 2021.

  Sådan vil Dansk Handicap Forbund blande sig i kommunalvalgkamp

  Selvom handicapforbund anerkender manglende penge i økonomiaftale til handicapområdet, så vil det forsøge at lægge pres på kommunalpolitikerne i valgkampen. Se her hvordan.
  Handicaporganisationerne var rasende over økonomiaftalen mellem regeringen og KL. Derfor satte de deres lid til finansloven, men intet tyder nu på, at den kommer til at indeholde et nævneværdigt løft af handicapområdet.

  Handicappede glemt på finansloven

  I regeringens finanslovsudspil er der ikke afsat penge til udgiftsvæksten på handicapområdet. Kombineret med meldingerne fra sommergruppemøderne tyder alt på, at handicapområdet glemmes i finansloven.
  Der bliver demonstration i landets fire største byer torsdag 24. juni mod økonomiaftalen indgået mellem KL og regeringen.

  Organisationer retter vreden over økonomiaftale mod regeringen

  En række handicaporganisationer vil demonstrere i landets fire største byer mod økonomiaftalen mellem KL og regeringen. Vreden er rettet mod regeringen, som ifølge en organisator har lavet en "stærkt provokerende" og "helt utilstrækkelig" aftale.
  Holbæk Kommune med borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i spidsen er blandt de kommuner, som er på vej mod store budgetoverskridelser på det specialiserede socialområde i 2021. Derfor har kommunen igangsat en handlingsplan, der skal spare kommunen 21 millioner kroner i år.

  Det specialiserede socialområde skrider med 800 mio. kr. – nye besparelser på vej

  Kommunerne er endnu en gang på vej mod et stort merforbrug på det specialiserede socialområde i 2021. Mange kommuner skal enten spare på området eller finde pengene på andre velfærdsområder.
  Kurt Holm-Nielsen, netværkschef i Dansk Handicap Forbund.

  Kommuner har større fokus på at få handicappede i arbejde

  Dansk Handicap Forbund samarbejder med 16 kommuner om en kulturændring, der skal få flere mennesker med handicap i job. Mød netværkschef Kurt Holm-Nielsen og to af kommunerne.