I 2018 loven den daværende finansminister Kristian Jensen (V), at han ville sikre kommunerne bedre muligheder for at prioritere hjælpen til handicappede. Nu to år senere har Venstre skiftet holdning, og vil nu forbyde kommunerne at prioritere.

Venstres holdningsskift: I 2018 skulle der spares på handicappede

Venstre har pludselig markant skiftet holdning til handicappede. I juni 2018 skulle kommunerne sikres bedre muligheder for at skære i udgifterne til handicaphjælp.

Minister: Ventetiden på handicapbiler skal ned

Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S) vil have kommunerne til at nedbringe sagsbehandlingstiden på tilskud til handicapbiler. Se her, hvor lang ventetiden er i hver kommune.

Kommuner har brugt 1,9 milliarder over budget på handicapområdet i 2019

Kommunernes udgifter til voksne med handicap og særligt udsatte voksede mærkbart i 2019, uden man havde budgetteret med det. Se tallene for alle kommuner her.

Trods stigende udgifter: Kommuner budgetterer besparelser på handicapområdet i 2020

Selvom udgifterne sidste år steg med 760 millioner, og dermed sprang budgettet, har kommunerne igen underbudgetteret handicapområdet i 2020.
Børn som har brug for at blive anbragt bliver formentligt nogle af ofrene, når kommunerne med den nye udligningsreform får styrket incitament til at anbringe børn indenfor kommunegrænsen.

Kommentar: Rod i cpr-registre straffer svage borgere

Børn og handicappede bliver hårdt ramt af konflikt mellem ministerium og private konsulentfirmaer, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar. Han forudser også, at det vil skade innovationen på det sociale område.