Gentofte Kommune

  Samarbejde med andre politikere og politikudvikling nedefra. Det er noget af opskriften på succes som lokalpolitiker, mener afgående borgmester Hans Toft (K).

  Afgående borgmester Hans Toft: Demokrati dur kun nedefra

  Man skal som borgmester konsekvent insistere på at inddrage borgerne og fremme samarbejde i byrådet på tværs af partiskel. Det er opskriften på succes, mener Hans Toft (K), som nu takker af efter 28 år som borgmester. Han har været pioner i forhold til konceptet opgaveudvalg, som inspirerer over hele landet.

  Provinskommuner får markant større tilskud til normeringer

  Billund får 60 procent mere pr. barn i daginstitution til at øge minimumsnormeringer end Gentofte. Se tallene for alle kommuner her - og få forklaringen på den skæve fordeling.

  Her er Danmarks 100 rigeste sogne

  Ny opgørelse viser, at det ikke kun er nord for København, at der er små lokalområder med meget høje gennemsnitsindkomster. Se kortet over de 100 rigeste sogne i Danmark her.

  Flest modtagere af midlertidigt børnetilskud i yderkommuner

  Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor mange personer, der modtager det midlertidige børnetilskud. Se tallene for din kommune her.
  I Hørsholm Kommune, her afbilledet ved Hørsholm Kirke, går borgerne fra 2022 glip af stort udligningstilskud, fordi partierne bag udligningsreformen inkluderede en særlig klausul i kriteriet for faldende folketal.

  Tre kommuner går glip af 137 millioner på grund af udligningsklausul

  Gentofte, Frederiksberg og Hørsholm kommuner ville få 137 millioner kroner fra kriteriet for faldende folketal i 2022, hvis ikke forligspartierne bag udligningsreformen havde inkluderet en særlig rigmandsklausul.
  Hans Toft (K) kan se frem til mere tid sammen med hustru Lisbeth Damm,når han til maj forlader borgmesterposten i Gentofte efter 27 år på posten.

  Den flittige og stædige bykonge takker af

  PORTRÆT: Hans Toft er en af de helt store borgmestre i den kommunale danmarkshistorie. Det er ikke bare på grund af en særlig flid og stædighed, men også fordi han brænder for sin kommune 24-7, året rundt.

  Konservative åbner KV21 med frontalt angreb på Venstre

  Konservative indleder KV21 med en helsides annonce i Berlingske, hvor de giver parterne bag udligningsreformen skylden for, at en sygeplejerske i Gentofte Kommune skal betale 5.780 kroner mere i skat om året.
  En sygeplejerske, som bor i Gentofte Kommune, vil ganske rigtigt have en skattestigning på 5.780 kroner i 2025, når Gentoftes skattestigning er fuldt indfaset.

  Den er god nok: En sygeplejerske i Gentofte får en skattestigning på 5.780 kroner

  Det er rigtigt når Konservative i en annonce i Berlingske siger, at skatten vil stige med 5.780 kroner om året for en sygeplejerske eller skolelærer bosat i Gentofte Kommune. Se her, hvor meget skatten stiger for en sygeplejerske i alle kommuner, der hæver skatten i 2021.
  Den værdi, som de danske husejere i 2021 skal betale grundskyld af stiger med 37,7 milliarder kroner. Det udløser en ekstra regning på næsten en milliard kroner.

  Grundværdierne stiger med 37,6 mia. kroner – det rammer kommunerne vidt forskelligt

  Når grundværdierne stiger, så er der både kommuner som taber og vinder. Læs her om baggrunden for, hvad der afgør effekten for den enkelte kommune, og hvorfor én kommune taber næsten femten millioner.

  Gentofte taber strid om dødsboskat i Højesteret

  Højesteret: Gentofte Kommune får ikke over 16 millioner kroner, som kommunen mener, staten skylder for 71 dødsboer. Højesteret siger i dom, at lovændring er nødvendig, hvis kommuner skal have samme ret til dødsboskat som før.

  ‘Vi betaler for andre kommuners svømmehaller’

  Borgmestres evaluering af udligningsreformen afhænger af, om man giver eller modtager millioner af kroner. Tre borgmestre giver deres bud på, hvad reformen konkret betyder for deres kommune.
  Gentoftes borgmester Hans Toft (K) får nu opbakning fra 10 borgmesterkolleger i hovedstaden til sit krav om, at kommunerne skal have frit lejde til at hæve skatten for at opveje tab på både udligningsreform og bortfald af kompensationsordninger.

  Gentofte vedtager ‘historisk’ skattestigning

  Gentofte Kommune vedtager en 'historisk' skattestigning fra næste år og beklager samtidig, at kommunen er tvunget til stigningen på grund af udligningsreformen og den følgende ekstraregning.