Frederiksbergs konservative borgmester Simon Aggesen er en af de udfordrede borgerlige borgmestre, som kan håbe på, at dagens meningsmåling markerer et vendepunkt for vælgernes opbakning til Socialdemokratiet.

Analyse: Ny måling skaber tvivl om S-fremgang ved KV-21

Ny meningsmåling, strejke blandt sygeplejersker og protester mod manglende penge til handicappede skaber tvivl om forventet fremgang for Socialdemokratiet ved KV21.
Jan E. Jørgensen (V) vil være den næste borgmester i det konservative Frederiksberg. (Arkivfoto)

Venstres Jan E. Jørgensen vil være borgmester på Frederiksberg

Selv om Venstre blot har et mandat i Frederiksberg Kommune, ønsker partiet borgmesterposten til november.
Fire ministre var på plads i Hafnia-Hallen i København onsdag for at præsentere regeringens udspil "Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling". En del af udspillet er, at København og Frederiksberg kommuner skal have en milliard kroner frem mod 2030 til at bygge flere idrætsfaciliteter.

Regeringen vil give én mia. til flere idrætsfaciliteter i København og Frederiksberg

Som en del af et nyt udspil vil regeringen afsætte én milliard kroner til at København og Frederiksberg kommuner kan bygge nye idrætsfaciliteter fra 2022 til 2030.
Radikale Venstre i Frederiksbergs byråd er utilfreds med, at et flertal har besluttet, at bruge to millioner kroner fra normeringspuljen på andre tiltag.

Alternativ fordeling af penge til minimumsnormeringer skaber debat

Frederiksberg Kommune har sat overskydende midler fra minimumsnormeringerne af til andre tiltag. Ifølge borgmesterkandidat Lone Loklindt går det imod hensigten med puljepengene. Men Frederiksberg er ikke det eneste sted i landet, hvor man griber minimumsnormeringerne anderledes an.
Flere partier i Frederiksberg Kommune har nu fortrudt, at de fortsatte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare A/S.

Kommuner sætter fokus på Nemlig.com og Intervare

I mange kommuner sætter man nu spot på kommunens eventuelle indkøb fra Nemlig.com eller dets moderselskab Intervare. Flere kommuner holder øje med, hvad en undersøgelse iværksat af Københavns Kommune viser.
Egedal Kommune er kåret til Danmarks bedste. Borgmester Karsten Søndergaard (V) fremhæver, at Egedal Kommune satser meget på at give borgerne "verdens bedste hverdag".

Nyt site sammenligner kommuner

Hvordan er din kommune sammenlignet med andre? Det kan man blive klogere på via en ny, gratis dataplatform. Her bliver kommunerne målt op mod hinanden på 9 forskellige parametre og 28 målepunkter. Egedal, Favrskov og Roskilde ligger i top. Se din kommune på Danmarkskort.
I Hørsholm Kommune, her afbilledet ved Hørsholm Kirke, går borgerne fra 2022 glip af stort udligningstilskud, fordi partierne bag udligningsreformen inkluderede en særlig klausul i kriteriet for faldende folketal.

Tre kommuner går glip af 137 millioner på grund af udligningsklausul

Gentofte, Frederiksberg og Hørsholm kommuner ville få 137 millioner kroner fra kriteriet for faldende folketal i 2022, hvis ikke forligspartierne bag udligningsreformen havde inkluderet en særlig rigmandsklausul.
Nordea er kommet i politisk stormvejr på Frederiksberg efter banken har sagt ja til at overtage banktransaktionerne i forbindelse med Ekstra-Bladets annoncering for prostituterede og JP-Politiken koncernen øvrige sex-sites.

Byrådsmedlemmer vil fyre Nordea på grund af prostitutionsannoncer

Nordea er endt i nyt politisk stormvejr, efter banken har sagt ja til bankforretning relateret til JP/Politikens forretning med sexsider og annoncer for prostituerede.