Fredensborg Kommune

  Flere kommuner har stor fokus på at rekruttere og fastholde SOSU-medarbejdere, men de har forskellige tiltag til at løse udfordringerne.

  Fredensborgs borgmester vil oprette rekrutteringsudvalg

  Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i Fredensborg Kommune vil oprette et særligt udvalg, som skal have fokus på fastholdelse og rekruttering i blandt andet ældreplejen
  Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg kommune står gerne ved sin kritik af kommunernes manglende mulighed for selvstyre, hvad angår de kommunale budgetter.

  Kommuner trodser KL’s alvorsbrev og sprænger servicerammen

  Trods alvorsbrev fra KL til samtlige byrødder i Danmark om budgetoverskridelse, så sprænger halvdelen af de nyeste budgetforlig servicerammen.
  Det vil være helt oplagt, at Fredensborg Kommune får lov at lave et frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet, mener borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

  Flere borgmestre til regeringen: Vi vil også med i frikommuneforsøg

  Flere borgmestre - blandt andre fra Vejle og senest Fredensborg - lobbyer for at komme med i frikommuneforsøg. Det sker, efter at statsministeren meldte ud, at der skal iværksættes forsøg med forvaltningsfrihed på udvalgte områder i syv kommuner.
  Greves borgmester Pernille Beckmann (V) afviser, at det er et demokratisk problem, at borgerne ikke får indsigt i, hvordan kommunens serviceudgifter udvikler sig.

  Offentligheden får ikke afgørende oplysninger om servicerammer

  I mange kommuner får offentligheden ingen adgang til afgørende oplysninger om udvikling i serviceudgifter. Borgmester forsvarer det med, at borgerne ikke interesserer sig for de samlede serviceudgifter, men alene for enkeltsager.