Ifølge OECD-forudsigelser vil der ske en halvering af den globale vækst i 2020 som konsekvens af coronavirus. (Arkivfoto)

Økonomer: Virus vil bremse dansk jobvækst

Der vil blive skabt markant færre job i Danmark i de næste måneder på grund af coronavirus, vurderer flere økonomer. Landet står dog bedre rustet end inden finanskrisen for 12 år siden, mener ekspert.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Krag aner ikke, hvad reform vil koste

Pas: Det er 'desværre ikke muligt' at beregne omkostningerne ved at forhøje refusionen til kommunerne i anbringelsessager, skriver social- og indenrigsministeren i svar til Folketinget.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kjeld Møller Pedersen: Send sundhedsaftalen i udvalg

Regeringen udskyder sundhedsaftale i op til fire år. Tiden bør bruges til at indsamle erfaringer, siger sundhedsprofessor Kjeld Møller Pedersen.
Jo flere store idrætshaller og græsbaner en kommune har i forhold til indbyggertal, jo flere foreningsaktive borgere har kommunen.

Idrættens medlemstal følger antallet af kommunale idrætsfaciliteter

Antallet af faciliteter i de danske kommuner hænger positivt sammen med antallet af medlemmer i idrætsforeningerne, viser ny forskning fra SDU.
Den mest markante ændring er anbringelse af tre søskende på institution, hvor refusionsprocenten stiger fra 7 procent til 42 procent. (Arkivfoto)

Børnepakke øger refusion med op til 35 procentpoint

Forslag vil gøre det markant billigere for den enkelte kommune at anbringe flere søskende fra samme familie. Se tallene her.
Sundhedsplejersker forebygger unødvendige akutte henvendelser i sundhedsvæsenet fra forældre til 0-2 årige, viser ny benchmark. En unødvendig henvendelse fra forældre kan koste kommunen optil 25.000 kroner. (Arkivfoto).

God sundhedspleje reducerer antallet af akutte sygehusbesøg

Ny analyse giver kommunerne forslag til, hvordan de på sigt kan spare penge ved at styrke indsatsen for at undgå unødvendige henvendelser til hospitalerne fra småbørnsfamilier.
Der er ti forhold, som afgør sandsynligheden for, at et 0-2 årigt barn ofte ender akut på sygehuset eller hos vagtlægen.

Her er de ti forhold, som afgør, om 0-2-årige ofte ender på hospitalet

Ti faktorer er afgørende for, hvor sandsynligt det er, at de yngste børn har mange akutte kontakter til sundhedsvæsenet.
Ankestyrelsen har undersøgt 228 sager i 12 kommuner.

Kun hvert andet barn høres i egne sager

Ifølge Ankestyrelsen gennemfører kommunerne kun halvdelen af lovbestemte børnesamtaler i sager om anbringelser og behandling.
Der bliver flere ældre over 80 år, og mange af dem lider af kroniske sygdomme. Både tid og penge kunne spares, hvis flere blev behandlet hos egen læge i stedet for på sygehusene. (Genrefoto) - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ældre sætter rekord i kroniske sygdomme

Mange flere ældre rammes af diabetes og andre kroniske sygdomme. Eksperter efterlyser en sundhedsreform.

Udgifter til det specialiserede børneområde er steget med ti procent på Sjælland

De 17 kommuner i Region Sjælland har i gennemsnit haft en stigning i udgifterne på det specialiserede børne- og ungeområde fra 2014 til 2018 på 10 procent. Flere modtager sociale foranstaltninger, ligesom udgifterne for den enkelte modtager er steget.

Hvidovre har knækket koden på børneområdet

Et projekt mellem Haderslev, Herning og Hvidovre kommuner, i samarbejde med Socialstyrelsen, har ført til at Hvidovre har undgået udgiftseksplosion ved at vægte forebyggende arbejde. Flere kommuner er blevet inspireret.
KL's formand, Jacob Bundsgaard S), vil kræve ekstra penge til handicappede ved økonomiforhandlingerne, der stater 21. august.

KL: Uden ekstra penge skal andre serviceområder betale for udgiftsvækst til handicappede

Flere penge til handicapområdet er et af KL's hovedkrav ved de kommende økonomiforhandlinger. Ifølge KL's formand viser nye beregninger, at de samlede udgifter er steget med 1,5 milliard på bare et år.