Flyttemønstre

  Flyttemønstre

  73 kommuner havde større vækst i folketallet i første kvartal end normalt

  Første kvartal i år bød på en markant højere stigning i folketallet end de foregående år. Det skyldes især indvandring fra Ukraine, mens også mange rumænere og amerikanere er flyttet til landet. Se udviklingen i folketallet i din kommune.

  Boligmassen stiger voldsomt i byområder – står stille i yderkommuner

  Nye tal viser, at antallet af boliger er steget voldsomt i de store byer og Østjylland siden 2011, mens flere yderkommuner er stagneret eller har et fald i boligmassen.

  Markant geografisk skævhed i boligbyggeri

  Antallet af nye boliger i forhold til indbyggertallet varierer bredt på tværs af kommunerne. I og omkring de store byer bliver der bygget markant flest boliger.
  Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kigger ind i et af de mange nedslidte huse, som betyder at socialt udsatte kan leje et hus på Lolland for bare 2800 kroner om måneden.

  Analyse udpeger Danmarks dårligst stillede kommuner

  Kort inden Indenrigs- og Boligministeriet skal afgøre fordeling af særtilskudspuljer og udviklingsaftaler sætter ny analyse fokus på hvilke kommuner, der har de største udfordringer med social eksport og beskæftigelse. Se resultaterne her.
  På Lolland kan du få landets billigste boliger, og det tiltrækker mange socialt udsatte borgere. Det fastslår Indenrigs- og Boligministeriet i ny rapport. Her et hus til salg i Rødby.

  Lave boligpriser tiltrækker socialt udsatte

  I en ny rapport slår Indenrigsministeriet fast, at de mest socialt udsatte borgere i høj grad flytter til kommuner med lave boligpriser. Det forværrer situationen i de kommuner, der i forvejen er dårligst stillet.