Faglig ledelse

  Pædagoger har brug for faglig ledelse, hvis de skal støtte, at børn bliver til noget og nogen

  Ledelsesugen 2020: Vi ansætter pædagoger og lærere til at gøre børn til ’nogen’ og til ’noget’. Det kræver faglig indsigt og kompetencer at lykkes – men det kræver også faglig ledelse, som støtter op om den daglige praksis. Og her halter rum og vilkår for lederne.
  En nærhedsreform kan flytte mere selvstyre ud til lokalområderne. En ny rapport fra VIVE peger på, at det kan føre til bedre offentlig service.

  VIVE: Øget lokal autonomi kan skabe bedre velfærd

  Tillid til medarbejderne og lokalt selvstyre kan give bedre offentlig service. Det fremgår af en ny rapport fra VIVE, som er udarbejdet for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Rapporten indgår i arbejdet med en nærhedsreform.

  Er coronakrisen enhver direktørs søde organisationsdrøm?

  Det er drømmestof at se en hel organisation flyve i samme retning med hjerte og vilje som brændstof. I en dybt kompliceret situation har vi skabt fælles viden, styret mod et fælles mål drevet frem af gensidig respekt og løbende evaluering. Men vi kender stadig ikke scenariet for den post-corona ny-normal-situation, som utvivlsom vil byde på nye og stadig ukendte udfordringer. Det skriver Af Hosea Dutschke, direktør for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune i dette blogindlæg.