Erhvervsliv

  Lars Lindskov (K) fra Roskilde Kommune vil sammen med borgmestre i Tønder og Syddjurs gerne have flere nuancer ind i debatten om erhvervsvenlighed, som Dansk Industri har fokus på.

  Flere kommuner er kritiske over for ny DI-undersøgelse

  Ny DI-undersøgelse overser kommuner, der vil satse på andet end tung industri, fortæller tre kommuner til NB-Økonomi.
  Mangel på arbejdspladser, lange ventetider på byggesager og bedre fremkommelighed på veje er noget af det, som erhvervslivet efterspørger til landets nyvalgte byrådsmedlemmer.

  Erhvervslivets ønsker til nyvalgte: Arbejdskraft og infrastruktur

  Øverst på listen over erhvervslivets ønsker til kommunerne er bedre infrastruktur, transport og mere arbejdskraft. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Industri.

  Private virksomheder bygger mest i midtjyske kommuner

  Nye tal viser, at der over de seneste år bliver bygget mest erhvervsbyggeri i midtjyske kommuner, men også et par enkelte hovedstadskommuner ligger i top. Se her, hvor de private virksomheder bygger mest.
  Butikscentre risikerer at blive lukket ned igen med meget kort varsel, hvis der bliver for mange smittede i lokalområdet.

  Ny corona-automatik i kommunerne for nedlukning af butikslivet

  Butikslivet i kommunerne kan nu blive lukket ned efter nogenlunde samme model, som der lige er indført på skole-området. Det vil sige, når coronasmitten når et bestemt niveau, så skal f.eks. centre og frisører lukkes. Lige nu er den nye automatik kun i brug i én kommune.
  Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

  Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

  Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.
  En leder i Ærø Kommune er under anklager for at have modtaget bestikkelse fra et ægteskabsbureau gennem flere år. På billedet ses øens hovedby, Ærøskøbing. (Arkiv)

  Kommunal leder tiltalt for bestikkelse

  Byret skal i dag tage stilling til, om en leder i en kommune ulovligt har modtaget kontantbeløb gennem en årrække fra et ægteskabsbureau.
  Aflivningen af coronasmittede mink påbegyndte allerede for en måned siden, som det her ses i Gjøl i Jammerbugt Kommune. Nu skal alle mink aflives. Borgmesteren i Jammerbugt Kommune kalder det skrækkeligt, og siger, at "voksne mænd græder" over, at deres livsværk skal lukke.

  Lukning af minkfarme rammer jyske kommuner hårdt

  Det har stor betydning for både økonomien og lokalsamfundet i mange jyske kommuner, at minkfarmene nu skal lukkes. Flere borgmestre er nedslåede over meldingen, og frygter for de økonomiske konsekvenser.

  Nye erhvervsklynger når ud i landet – på nær Region Sjælland

  Der er udpeget 14 nye erhvervsklynger - men ingen i Region Sjælland. Direktør mener, at chance forspildes. Se kort over klyngerne.
  Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden for landets kommuner blev offentliggjort i går. En gennemgang af analysen viser, at den ikke siger meget om rammevilkårene for virksomheder generelt, men er i stedet specifikt fokuseret på byggebranchen.

  Analyse: Opgørelse over kommuners erhvervsvenlighed er skræddersyet til byggebranchen

  En gennemgang af ny rapport fra Dansk Byggeri over kommunernes erhvervsvenlighed viser, at parametrene er udvalgt, så de beskriver rammevilkårene for byggebranchen, og ikke vilkårene på tværs af erhvervslivet.
  Københavns Kommune vil bl.a. bruge penge på at få øget gang i servering udendørs. Det sker for at hjælpe cafeer og restauranter, når de genåbner for udendørs-servering på mandag.

  København bruger 580 mio. kr. på corona-hjælpepakker

  Københavns Kommune uddeler nu 580 mio. kr., hvoraf hovedparten er fordelt på tre hjælpepakker til afbødning af coronakrisen. 'Jeg er glad og stolt,' siger overborgmester Frank Jensen.
  Folketingets partier er efter forhandlinger natten til fredag blevet enige om en aftale om en yderligere genåbning af Danmark. (Arkivfoto)

  OVERBLIK: Flere tusinde kan vende tilbage i job

  Frisører, tatovører og fysioterapeuter får lov at arbejde igen. Det ventes, at 13.500 vil genoptage arbejdet - se hvilke erhverv, det drejer sig om, her.
  Nationalbankdirektør Lars Rohde spår, at coronakrisen kommer til at gøre ondt på dansk økonomi. (Arkivfoto)

  Nationalbanken spår stor økonomisk nedgang grundet corona

  Coronakrisen kan give nedgang på mellem tre og ti procent i dansk økonomi i 2020, vurderer Nationalbanken.