Ifølge OECD-forudsigelser vil der ske en halvering af den globale vækst i 2020 som konsekvens af coronavirus. (Arkivfoto)

Økonomer: Virus vil bremse dansk jobvækst

Der vil blive skabt markant færre job i Danmark i de næste måneder på grund af coronavirus, vurderer flere økonomer. Landet står dog bedre rustet end inden finanskrisen for 12 år siden, mener ekspert.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Endnu ingen virus i dansk økonomi

Konjunkturbarometret for februar viser stigende tillid til fremtiden i erhvervslivet. Det går faktisk markant frem med eksportordrerne især i virksomheder, som fremstiller investeringsgoder - og ikke-varige forbrugsgoder.
Tre internationale forskere fra Novo. (arkivfoto).

Danmark spinder guld på højtuddannede udlændinge

En ny analyse fra erhvervsorganisationen Dansk Industri kortlægger, hvor meget veluddannede udlændinge bidrager til de offentlige finanser.

DI vil erstatte andel af selskabsskat med nye præmie for private arbejdspladser

DI blander sig nu i debatten om selskabsskatten i den kommunale udligning og sætter dermed øget fokus på debatten om retfærdigheden i den nuværende ordning.
(Arkivfoto)

DI: Dækningsafgift gavner de rige kommuner og skader erhvervslivet

DI retter nu en alvorlig kritik mod dækningsbidraget, som ifølge organisationen primært er fordel for det organisationen kalder 'velhaverkommuner'.
(Arkivfoto)

Borgmestre uenige om DI’s forslag er en god idé

Ikke alle borgmestre er begejstrede for DI's forslag. Læs reaktionerne fra seks af dem her.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Analyse: EU-landene snydes årligt for mindst 30 mia. euro i moms

De europæiske udenrigshandelsstatistikker afslører voldsom svindel med moms, viser en analyse fra to førende tyske tænketanke.

For første gang siden 2015: Nedgang i job i industrien

Mens der samlet også blev flere job i 2020, har industrien mistet job. Jobfesten er ved at være slut, lyder det fra DI.
Med sociale investeringer kan fx fonde hjælpe folk som Jacob George tilbage på arbejdsmarkedet. I Jacobs tilfælde som P-vagt. (Arkivfoto)

Jacob har været arbejdsløs i 11 år – nu vil investorer score kassen på ham

Med 'sociale investeringer' kan fonde og pensionsselskaber investere i mennesker på lige fod med vindmøller og brintbiler.
Erhvervsminister Simon Kollerup vil etablere en kontrolpakke, der styrker Erhvervsstyrelsens kontrol og tilsyn med økonomisk svindel og hvidvask. Det kom frem på et åbent samråd tirsdag.

Regeringen dropper klagemyndighed for offentlig erhvervsaktivitet

På et åbent samråd tirsdag slog erhvervsministeren endegyldigt fast, at der ikke etableres klagemyndighed for unfair konkurrence mellem offentlig og privat erhverv.

Nu får nogle kommuner fire gange så meget som andre i tilskud pr. dagpengemodtager

En lang række land- og yderkommuner får i 2020 endnu større fordel af en indbygget skævhed i det særlige beskæftigelsestilskud. Se tallene for alle kommuner her.
Arkivfoto

S vil frede beløbsgrænsen i finanslovsforhandlingerne

Socialdemokratiet afviser De Radikales finanslovsforslag om at sænke beløbsgrænsen. Radikale mener, at udlændinge skal "udfylde huller" på jobmarkedet.