Nye erhvervsklynger når ud i landet – på nær Region Sjælland

Der er udpeget 14 nye erhvervsklynger - men ingen i Region Sjælland. Direktør mener, at chance forspildes. Se kort over klyngerne.
Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden for landets kommuner blev offentliggjort i går. En gennemgang af analysen viser, at den ikke siger meget om rammevilkårene for virksomheder generelt, men er i stedet specifikt fokuseret på byggebranchen.

Analyse: Opgørelse over kommuners erhvervsvenlighed er skræddersyet til byggebranchen

En gennemgang af ny rapport fra Dansk Byggeri over kommunernes erhvervsvenlighed viser, at parametrene er udvalgt, så de beskriver rammevilkårene for byggebranchen, og ikke vilkårene på tværs af erhvervslivet.
Københavns Kommune vil bl.a. bruge penge på at få øget gang i servering udendørs. Det sker for at hjælpe cafeer og restauranter, når de genåbner for udendørs-servering på mandag.

København bruger 580 mio. kr. på corona-hjælpepakker

Københavns Kommune uddeler nu 580 mio. kr., hvoraf hovedparten er fordelt på tre hjælpepakker til afbødning af coronakrisen. 'Jeg er glad og stolt,' siger overborgmester Frank Jensen.
Folketingets partier er efter forhandlinger natten til fredag blevet enige om en aftale om en yderligere genåbning af Danmark. (Arkivfoto)

OVERBLIK: Flere tusinde kan vende tilbage i job

Frisører, tatovører og fysioterapeuter får lov at arbejde igen. Det ventes, at 13.500 vil genoptage arbejdet - se hvilke erhverv, det drejer sig om, her.
Nationalbankdirektør Lars Rohde spår, at coronakrisen kommer til at gøre ondt på dansk økonomi. (Arkivfoto)

Nationalbanken spår stor økonomisk nedgang grundet corona

Coronakrisen kan give nedgang på mellem tre og ti procent i dansk økonomi i 2020, vurderer Nationalbanken.
Dansk Industri tænder alarmlamperne, efter at et panel af deres medlemmer har svaret, at der mange steder ventes fyringer frem mod sommeren. (Arkivfoto)

Danske virksomheder venter flere fyringer frem mod sommer

Mens ledighedskøen vokser, forventer danske virksomheder, at flere mister jobbet frem mod sommer.
I Odense, København og flere andre kommuner har borgmestre og byråd valgt, at kommunen skal få betalt så mange regninger som muligt før tid, så virksomhederne kan få pengene mellem hænderne til at betale deres faste udgifter.

Kommuner betaler regninger før tid: Millioner af kroner på vej

Flere kommuner går i gang med at betale regninger før tid, så der er penge i kasserne hos virksomheder.
Regeringens nye stramninger for at mindske spredning af coronavirus vil få omfattende økonomiske konsekvenser for erhvervslivet, mener topchefen for DI, Lars Sandahl Sørensen. (Arkivfoto)

DI: Nye coronatiltag får store økonomiske konsekvenser

Nye tiltag for at begrænse virussmitte vil få omfattende betydning for erhvervslivet, siger organisationer.
Ifølge OECD-forudsigelser vil der ske en halvering af den globale vækst i 2020 som konsekvens af coronavirus. (Arkivfoto)

Økonomer: Virus vil bremse dansk jobvækst

Der vil blive skabt markant færre job i Danmark i de næste måneder på grund af coronavirus, vurderer flere økonomer. Landet står dog bedre rustet end inden finanskrisen for 12 år siden, mener ekspert.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Endnu ingen virus i dansk økonomi

Konjunkturbarometret for februar viser stigende tillid til fremtiden i erhvervslivet. Det går faktisk markant frem med eksportordrerne især i virksomheder, som fremstiller investeringsgoder - og ikke-varige forbrugsgoder.
Tre internationale forskere fra Novo. (arkivfoto).

Danmark spinder guld på højtuddannede udlændinge

En ny analyse fra erhvervsorganisationen Dansk Industri kortlægger, hvor meget veluddannede udlændinge bidrager til de offentlige finanser.

DI vil erstatte andel af selskabsskat med nye præmie for private arbejdspladser

DI blander sig nu i debatten om selskabsskatten i den kommunale udligning og sætter dermed øget fokus på debatten om retfærdigheden i den nuværende ordning.