Kommuners cpr-svar skuffer minister

Social- og indenrigsminister er skuffet over de kommuner der ikke har styr på deres cpr-registre. NB-Økonomi har fundet frem til, hvem det kunne være.
(Arkivfoto)

Påfaldende forskel i kommunernes fund af fejlregistrerede udlændinge

Nye cpr-tal skaber tvivl om alle kommuner har gennemført den kontrol, som minister krævede. Se de store forskelle her.
Kommunerne skal uventet fortsætte med at opkræve grundskyld frem til og med 2024 og det udløser en samlet ekstraregning i kommunerne, som kan ende på 600 millioner kroner.

It-kaos udløser ekstraregning på omkring 600 millioner i kommuner

Udskudt ejendomsskat betyder, at kommuner skal betale KMD for at holde to gamle it-systemer kørende i yderligere tre år og fastholde bemanding på ejendomsskattekontorer.

Astrid Krag er utilfreds med kommuners tavshed

12 kommuner manglede stadigvæk at svare inden deadline på Social- og Indenrigsministeriets henvendelse om rod i cpr-registrene. Det har fået ministeren op af stolen.

Messerschmidt truer med at hive minister i samråd over CPR-kontrol

En femtedel af landets kommuner har undladt at give referat af deres CPR-kontrol. Kæmpestort problem, siger Morten Messerschmidt (DF), og truer med at hive ministeren i samråd.

Google investerer i fem nye solcelleparker

Google investerer i fem nye solcelleparker i Danmark, skriver Ritzau. De forventes alle at være i drift inden efteråret 2020, samtidigt med at deres datacenter åbner i Fredericia.

IT-problemer forsinker data bag kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet

Det nye Landspatientregister LP3 har siden maj været ramt af dataproblemer, som betyder, at der stadig ikke er komplette data til at beregne den kommunale medfinansiering af Sundhedsvæsenet. Sagen skaber problemer hos både kommunerne og i forhandlingerne om kommunal udligning.

Assens kræver KMF rullet helt tilbage

Staten skal kompensere de kommuner, som taber store beløb på datarodet i det såkaldte landspatientregister, der styrer fordelingen af en årlig regning på 23 milliarder kroner. Kravet kommer fra Assens Kommune, der taber 17 millioner om året.

S fremlagde meget usikre tal som bevis på eksplosiv vækst i konsulentforbrug

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen havde intet faktuelt grundlag for udtalelse om, at forbruget af konsulenter i staten er steget med 50 procent. Det bekræfter både oplysninger fra Finansministeriet til Folketinget og en vurdering fra professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh.