Digitalisering

  Mia Nyegaard (R), socialborgmester i Københavns Kommune, har fået nok af regeringens modstand mod konsulenter. Hun mener, at der er masser eksempler på, at det kan være en god idé med konsulenter.

  Radikal borgmester vil stoppe jagten på konsulenter

  Det er ikke nødvendigvis et populært forslag. Men genvalgt, radikal borgmester vil stoppe regeringens klapjagt på eksterne konsulenter og bringe nuancer frem i debatten om udbud og eksterne leverandører.
  Direktør i KL, Christian Harsløf mener at digitaliseringen i stigende grad bliver set som et middel til at øge den offentlige service.

  Offentlig digitalisering går fra nødvendigt onde til serviceredskab

  En ændring er på vej i kravet om øget offentlig digitalisering. Tidligere var begrundelsen for mere digitalisering i den offentlige sektor ren effektivisering, men nu er der et større politisk pres om at yde en øget digital service til borgerne.

  Er coronakrisen enhver direktørs søde organisationsdrøm?

  Det er drømmestof at se en hel organisation flyve i samme retning med hjerte og vilje som brændstof. I en dybt kompliceret situation har vi skabt fælles viden, styret mod et fælles mål drevet frem af gensidig respekt og løbende evaluering. Men vi kender stadig ikke scenariet for den post-corona ny-normal-situation, som utvivlsom vil byde på nye og stadig ukendte udfordringer. Det skriver Af Hosea Dutschke, direktør for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune i dette blogindlæg.

  Nu kan sagsbehandlerne se, hvad en borger koster i ydelser efter refusion

  Nyt it-system gør det nemmere for sagsbehandlerne at se, præcis hvor meget en borger på overførselsindkomst koster kommunen.
  Mere end 11.000 primært udlændinge har været fejlagtigt registeret i det danske folkeregister og dermed optrådt som en slags spøgelsesborgere. (Arkivfoto)

  Kommuner har fundet over 11.000 spøgelsesborgere

  Mere end 11.000 primært udlændinge har uretmæssigt haft gratis sygesikring, fået grøn check og udløst trecifrede milliontilskud til kommunerne.

  Kommuners cpr-svar skuffer minister

  Social- og indenrigsminister er skuffet over de kommuner der ikke har styr på deres cpr-registre. NB-Økonomi har fundet frem til, hvem det kunne være.
  (Arkivfoto)

  Påfaldende forskel i kommunernes fund af fejlregistrerede udlændinge

  Nye cpr-tal skaber tvivl om alle kommuner har gennemført den kontrol, som minister krævede. Se de store forskelle her.
  Kommunerne skal uventet fortsætte med at opkræve grundskyld frem til og med 2024 og det udløser en samlet ekstraregning i kommunerne, som kan ende på 600 millioner kroner.

  It-kaos udløser ekstraregning på omkring 600 millioner i kommuner

  Udskudt ejendomsskat betyder, at kommuner skal betale KMD for at holde to gamle it-systemer kørende i yderligere tre år og fastholde bemanding på ejendomsskattekontorer.

  Astrid Krag er utilfreds med kommuners tavshed

  12 kommuner manglede stadigvæk at svare inden deadline på Social- og Indenrigsministeriets henvendelse om rod i cpr-registrene. Det har fået ministeren op af stolen.

  Messerschmidt truer med at hive minister i samråd over CPR-kontrol

  En femtedel af landets kommuner har undladt at give referat af deres CPR-kontrol. Kæmpestort problem, siger Morten Messerschmidt (DF), og truer med at hive ministeren i samråd.

  Google investerer i fem nye solcelleparker

  Google investerer i fem nye solcelleparker i Danmark, skriver Ritzau. De forventes alle at være i drift inden efteråret 2020, samtidigt med at deres datacenter åbner i Fredericia.

  IT-problemer forsinker data bag kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet

  Det nye Landspatientregister LP3 har siden maj været ramt af dataproblemer, som betyder, at der stadig ikke er komplette data til at beregne den kommunale medfinansiering af Sundhedsvæsenet. Sagen skaber problemer hos både kommunerne og i forhandlingerne om kommunal udligning.