Det Konservative Folkeparti

  Det Konservative Folkeparti

  Det er første gang, at Jakob Næsager (K) bliver valgt som borgmester i Købehavn. Han ønsker, at man kan mærke, at der sidder en konservativ borgmester på børne- og ungeområdet.

  Ny konservativ borgmester er inspireret af Ritt Bjerregaard

  Den nye konservative børne- og ungdomsborgmester i København vil lade sig inspirere af tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard de næste fire år. Han vil én gang om ugen tage på besøg i byens daginstitutioner og skoler.
  Det nye store kommunale borgmesterparti, Det Konservative Folkeparti, har ikke store beløb med til kommunerne i dette års finanslovsforhandlinger.

  K-udspil til finanslov har hverken midler til handicapområdet eller sundhedshuse

  De Konservative har offentliggjort deres udspil til finansloven for 2022. Det nye store borgmesterparti har flere kommunale fokusområder. Men der er i denne omgang ikke midler til det specialiserede socialområde.
  Det Konservative Folkeparti har med formand Søren Pape Poulsen i front lanceret et sundhedsudspil uden at afsløre, hvor meget det vil koste. Ifølge partiet skal kommunerne varetage flere sundhedsopgaver.

  Konservative mangler finansiering af sundhedsudspil

  Under regionråds- og kommunalvalgkampen lancerede Det Konservative Folkeparti et nyt sundhedsudspil uden finansiering. Fremtidige finanslove og økonomiaftaler må dække udgiften, lyder svaret fra deres sundhedsordfører.
  Sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti, Per Larsen, vil ligesom Socialdemokratiet og Venstre gerne flytte sundhedshjælpen tættere på borgerne.

  De Konservative bakker op om sundhedsklynger og sundhedshuse

  Nyt sundhedsudspil fra Konservative lægger sig op ad Venstre og Socialdemokratiets tanker om sundhedsklynger og flere sundhedshuse.
  De to byrådsmedlemmer, den 73-årige advokat Christian de Jonquiéres og den 77-årige plantageejer Ulla Hardy-Hansen, har skabt furore og står nu til at blive smidt på porten efter årtier blandt De Konservative.

  KV21: To erfarne konservative står til at blive smidt ud af partiet

  To erfarne konservative i Nordsjælland står til at blive ekskluderet af partiet. På valgnatten valgte to ældre byrådsmedlemmer at køre deres eget løb under konstitueringen.

  I 92 kommuner fik Konservative flere stemmer ved KV21 end FV19

  Kun kommuner med lokale stemmeslugere fra andre partier afholder Konservative fra en fremgang i hele landet i forhold til seneste folketingsvalg. I otte kommuner er opbakningen mere end fire gange højere ved KV21 end ved FV19.
  KV-21 kan meget nemt blive husket som det valg, hvor partiformand Jacob Ellemann-Jensen fik vendt krisen i Venstre og afværgede et ventet, stort nederlag.

  KV-21: Nedtur for S og DF – optur for K og V

  Valgaften gjorde alle prognoser til skamme. Venstre fik et markant bedre valg end ventet, mens Socialdemokratiet led forsmædelige nederlag i flere kommuner.

  Analyse: I 28 kommuner stemte vælgerne mod borgmesterfarven ved FV19

  Borgmestrene i 28 kommuner kan prale af, at de har vundet posten, selvom der normalt ikke er flertal for deres blok ved et folketingsvalg.
  Dårlige meningsmålinger bl.a. i lyset af den tiltagende skandale omkring den ulovlige nedslagtning af mink betyder, at Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er på vej til at sætte en forventet gevinst ved KV21 over styr.

  Meningsmålinger: S er ved at sætte KV21 gevinst over styr

  Nedturen i de nationale meningsmålinger betyder, at Socialdemokratiet kan være på vej til at sætte en stor del af forventet fremgang ved KV21 over styr.
  Den konservative borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen er en af dem, som risikerer at miste borgmesterkæden efter kommunalvalget.

  Ny analyse: Socialdemokratiet er tæt på at nå 50 borgmesterposter

  NB-Medier har vurderet partiernes chance i alle kommuner for at vinde borgmesterposten. Socialdemokratiet og De konservative har grund til optimisme, mens Venstre har udsigt til at miste nogle borgmesterposter. Se detaljeret kort her - og få en prognose for det samlede resultat.
  Samarbejde med andre politikere og politikudvikling nedefra. Det er noget af opskriften på succes som lokalpolitiker, mener afgående borgmester Hans Toft (K).

  Afgående borgmester Hans Toft: Demokrati dur kun nedefra

  Man skal som borgmester konsekvent insistere på at inddrage borgerne og fremme samarbejde i byrådet på tværs af partiskel. Det er opskriften på succes, mener Hans Toft (K), som nu takker af efter 28 år som borgmester. Han har været pioner i forhold til konceptet opgaveudvalg, som inspirerer over hele landet.
  Rasmus Jarlov (K) rettede heftig kritik af både Venstre og regeringen, da han i går aftes argumenterede for, at en række kommuner skal fritages for de sanktioner, som medfølger af skattestigninger i en række nordsjællandske kommuner.

  Borgerlig splid om udligning da flertal afviste K-ændringsforslag til udligningsreform

  Konservatives forslag om at lette de sanktioner, som en række nordsjællandske kommuner skal betale for at hæve skatten, blev nedstemt i Folketinget tirsdag aften.