Det Konservative Folkeparti

En sygeplejerske, som bor i Gentofte Kommune, vil ganske rigtigt have en skattestigning på 5.780 kroner i 2025, når Gentoftes skattestigning er fuldt indfaset.

Den er god nok: En sygeplejerske i Gentofte får en skattestigning på 5.780 kroner

Det er rigtigt når Konservative i en annonce i Berlingske siger, at skatten vil stige med 5.780 kroner om året for en sygeplejerske eller skolelærer bosat i Gentofte Kommune. Se her, hvor meget skatten stiger for en sygeplejerske i alle kommuner, der hæver skatten i 2021.
De Konservative lancerer i dag en kampagne om kommunal udligning, som er rettet direkte mod Venstre i Nordsjælland.

Analyse: Konservative starter hårdt KV21-opgør om udligning mod Venstre

De Konservative har planlagt et hårdt opgør mod Venstre i Nordsjælland til kommunevalget i efteråret.
Der bygges på livet løs i 2020 - som det her ses i Odense - og der har flere steder været stor mangel på håndværkere. Derfor har kommunerne fået mulighed for at bruge deres ekstraordinære anlægslån i 2021 i stedet for 2020.

Kommunernes lånedispensation forlænges til 2021

Som en del af aftalen om corona-kompensation mellem regeringen og KL forlænger man kommunernes mulighed for at bruge fremrykkede anlægslån til 2021. Det frigiver stort beløb til finansiering af kommunernes byggeri i 2021.
Til Søren Pape Poulsens (K) store begejstring trak statsminister Mette Frederiksen (S) pludselig en kanin op af hatten i de sene aftentimer under torsdagens åbningsdebat i Folketinget. Ud af det blå åbnede hun nemlig for, at man vil forhandle en sundhedsreform allerede i 2021.

Statsministeren: Lad os lave sundhedsreform næste år

Statsministeren ændrede sent i aftes overraskende planen for en sundhedsreform. Nu er det planen, at den skal vedtages i 2021. Det kan betyde store ændringer for kommuner og regioner.
Den konservative partileder Søren Pape forsøger nu at komme en gruppe primært konservative nordsjællandske kommuner til hjælp, så de undgår ekstra på den kommunale udligning.

Konservative: Nordsjællandske kommuner skal ustraffet kunne hæve skatten

De Konservative fremsætter beslutningsforslag i Folketinget for at fritage en række primært nordsjællandske kommuner for sanktioner og tab af udligningsrabat, når de hæver skatten for at kompensere for tab på udligning.