Danske Regioner

  Danske Regioner

  Stephanie Lose (længst til højre), formand for Danske Regioner, flankeret af stats- og sundhedsmisteren ved et pressemøde i december. Nu melder Danske Regioner ud, at man på trods af pandemien har overskud til at få sparket en sundhedsreform i gang.

  Danske Regioner uenig med statsministeren: Vil have sundhedsreform nu

  Statsminister Mette Frederiksen udskød i sin nytårstale arbejdet med en sundhedsreform. Men det reformarbejde skal i gang nu. Og det bliver mere og mere påtrængende, mener Danske Regioner.
  Jens Lundgren, professor på Rigshospitalet, vurderer at man ikke skal udskyde en sundhedsreform igen. Det er hårdt tiltrængt med en reform på hospitalerne, mener han.

  Tre professorer: Sundhedsreform skal søsættes nu

  Tre professorer indenfor sundhed er ikke i tvivl: Man kan godt lave en sundhedsreform under coronapandemien. Dermed undsiger de statsministeren.
  Der rejses fra flere sider en kritik af, at Statsministeren Mette Frederiksens åbningstale fra tirsdag 5. oktober 2021, er indholdsløs, når det handler om sundhed.

  Statsministeren kan ikke forklare forskellen på nærhospitaler og sundhedshuse

  Der er stor uklarhed om sundhedsreforms indhold efter statsministerens åbningstale i Folketinget i går (tirsdag), både patientforeninger, organisationer og politikere savner svar på både finansiering og fagligt indhold.
  Humøret var højt hos Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), Danske Regioners formand Stephanie Lose og KL-formand Jacob Bundgaard fredag morgen, da de præsenterede rammerne for 21 nye sundhedsklynger.

  Aftale om 21 sundhedsklynger på plads

  Regeringen, Danske Regioner og KL er blevet enige om en ramme for nye sundhedsklynger, som skal være en del af den kommende sundhedsreform.
  KL-formand Jacob Bundsgaard og formanden for Danske Regioner Stephanie Lose skal til at forklare deres bagland i kommuner og regioner, at den står på effektiviseringer/besparelser i 2022.

  Sammenligning: Hverken regioner eller kommuner får dækket demografi og opdrift

  Både kommuner og regioner skal effektivisere for at undgå en dårligere velfærd i 2022. Det viser sammenligning af de to nye økonomiaftaler.
  Både formand Stephanie Lose og næstformand Ulla Astman i Danske Regioner havde svært ved at skjule skuffelsen over regionernes økonomiaftale, da den blev offentliggjort i Finansministeriet onsdag eftermiddag. Finansministeren og Indenrigsministeren var mere tilfredse.

  Regeringen indgår smal aftale med regionerne

  Det blev ikke til meget mere end fuld dækning af demografien i økonomiaftalen mellem regeringen og regionerne. Danske Regioners formand forudser, at det vil føre til effektiviseringer i regionerne.
  Professor Kurt Houlberg, VIVE, giver her de vigtigste grunde til at økonomiforhandlingerne ender med en aftale trods den aktuelle uenighed.

  Ekspert: Derfor er det usandsynligt, at der ikke kommer økonomiaftale

  Trods uenigheden i økonomiforhandlingerne anser professor Kurt Houlberg det for usandsynligt, at der ikke kommer aftale. Læs hvorfor her.
  Finansminister Nicolai Wammen og formanden for Danske Regioner Stephanie Lose gik i aftes fra hinanden uden at aftale et nyt forhandlingsmøde. (Fotoet er fra et pressemøde i fjor)

  Regionernes forhandlinger med regeringen er gået i hårdknude

  I aftes gik forhandlere fra Danske Regioner og regeringen hver til sit uden nogen aftale om økonomien for regionerne i 2022. Forhandlingerne er gået i hårdknude, og der er ikke aftale om nye forhandlinger.
  Der var for langt mellem regeringen og Danske Regioner, da de tirsdag gik hver til sit uden en økonomiaftale eller en aftale om et nyt møde i årets økonomiforhandlinger. Her ses finansminister Nicolai Wammen (S) og formanden for Danske Regioner Stephanie Lohse ved præsentationen af økonomiaftalen for 2021 sidste år.

  Stejl finansminister fik regioner til at forlade økonomiforhandlinger

  En stejl finansminister og store krav fra regionerne gør det svært at indgå en aftale om regionernes økonomi i 2022. Dermed er regeringens overordnede plan for økonomiaftalerne med regionerne og kommunerne gået i vasken.
  "Kommuner og regioner skal se på, hvordan de bruger pengene bedre". Sådan var meldingen fra finansminister Nicolai Wammen, da han i dag, tirsdag, præsenterede Finansministeriets økonomiske redegørelse for 2021, som peger mod et pænt opsving i økonomien.

  Wammen: Kommuner skal se på, hvordan man bruger pengene bedre

  Finansministeren lægger op til, at anlægsrammerne skal nedjusteres, og at kommunerne udover demografien selv skal finde penge til velfærdsforbedringer i 2022.
  En ny benchmarkinganalyse sætter fokus på overgangen fra barn til voksen i psykiatrien. Særligt misbrug, uddannelse og familieforhold har en afgørende betydning for, om man bliver hængende.

  Flere børn fortsætter i psykiatrien ind i voksenlivet

  Ny benchmarkinganalyse viser en stigning i andelen af børn i psykiatrien, der også er i psykiatrien som voksne. En række socioøkonomiske karakteristika kendetegner dem, der bliver i psykiatrien.
  Formanden og næstformanden for Danske Regioner, Stephanie Lose og Ulla Astman, var optimistiske på vej ind til mandagens sættemøde forud for økonomiforhandlingerne med Regeringen. Her ses de begge ved præsentationen af økonomiaftalen for 2021, som faldt på plads for knap et år siden.

  Regioner kræver stort økonomiløft

  Regionerne tropper op til økonomiforhandlingerne med store krav til både service og anlæg. Regionernes formand "forventer bestemt", at man ikke nøjes med blot at dække demografien.