Dansk Industri

  Dansk Industri (DI)

  Borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune og næstformand i Socialdemokratiet vil arbejde på, at S-regeringen får frikommuner på dagsordenen, også når det gælder erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Hun foreslår, at partiet oven i købet går til valg på det.

  Socialdemokratiets næstformand: S-regeringen bør udvide frikommuneforsøget til erhvervsområdet

  Socialdemokratiets næstformand borgmester Marie Stærke vil arbejde på, at kommunerne kan blive frikommuner på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Det kunne være spændende som valgløfte, siger hun.
  OPS-Indsigt har tidligere skrevet om den faktiske vækst af friplejehjem, men hvor mange har kommunerne tanke om?

  Friplejehjem er blevet en del af flere kommuners budgetaftaler

  Budgetaftalerne for 2022 indikerer, at kommunerne er i færd med at opbygge en pipeline for byggeri af nye friplejehjem. Se her hvilke kommuner, som lige nu udviser interesse for et alternativ til kommunale plejehjem.
  Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg kommune har arbejdet målrettet med at forbedre erhvervsvenligheden i kommunen. Det har resulteret, at de er gået fra en 87. plads til en anden plads på ti år. Nu oplever de både jobskabelse og vækst i befolkningstal.

  DI: Erhvervsvenlighed giver vækst i beskæftigelsen

  Jo mere erhvervsvenlighed, jo mere vækst i den private beskæftigelse, viser ny analyse fra Dansk Industri. Den tendens gælder også, hvis man kun sammenligner med nabokommuner.
  Lars Lindskov (K) fra Roskilde Kommune vil sammen med borgmestre i Tønder og Syddjurs gerne have flere nuancer ind i debatten om erhvervsvenlighed, som Dansk Industri har fokus på.

  Flere kommuner er kritiske over for ny DI-undersøgelse

  Ny DI-undersøgelse overser kommuner, der vil satse på andet end tung industri, fortæller tre kommuner til NB-Økonomi.
  Mangel på arbejdspladser, lange ventetider på byggesager og bedre fremkommelighed på veje er noget af det, som erhvervslivet efterspørger til landets nyvalgte byrådsmedlemmer.

  Erhvervslivets ønsker til nyvalgte: Arbejdskraft og infrastruktur

  Øverst på listen over erhvervslivets ønsker til kommunerne er bedre infrastruktur, transport og mere arbejdskraft. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Industri.
  Adm. dir. Per Olesen (tv) fra Bornholms Andelsmejeri havde Bornholms byrådskandidater på besøg . Politikerne var med på DI's kampagnebus ved en af torsdagens seks virksomhedsbesøg op til kommunalvalget d.16. november.

  Dansk Industri blander sig i valgkamp: Stem på erhvervsvenlige kandidater

  "Sæt kryds ved den positive erhvervspolitik", så klar er budskabet fra Dansk Industri, der sender en kampagnebus rundt i 30 udvalgte kommuner for at påvirke kommunalvalgkampen i en erhvervsvenlig retning.
  "I forhold til finanspolitikken skal regeringen til at stramme bæltet ind," siger underdirektør i Dansk Industri Morten Granzau Nielsen.

  DI: Sæt dig på pengekassen Wammen

  Lad nu være med at give efter for KL's krav om mange flere penge. Det er opfordringen fra Dansk Industri til finansminister Nicolai Wammen, som forsøger at lave en aftale med kommunerne om næste års økonomi. Øget offentlig forbrug kan tage pusten ud af gryende opsving, lyder det fra DI.
  Dans Industri forudser nu en stigende mangel på arbejdskraft. Særligt bygge- og anlægsbranchen har været i et voldsomt opsving, hvor flere allerede i en længere periode har meldt om manglende hænder.

  DI forudser mangel på arbejdskraft

  Ifølge Dansk Industri erstattes krisestemningen på arbejdsmarkedet af en mangel på arbejdskraft indenfor den nærmeste fremtid.
  Dansk Industri frygter, at ny lov til mangedoble dækningsafgiften for nogle virksomheder.

  Ny lov kan udløse kæmperegninger til enkelte virksomheder

  En ny lov kan ifølge Dansk Industri mangedoble nogle virksomheders betaling til dækningsafgiften til kommunen. De kræver derfor en overgangsordning.