Dagtilbud

  Dagtilbud

  Se kommunefordeling: Så mange børn bliver passet i private tilbud

  Blandt private pasningsordninger for børn foretrækker sjællandske forældre pasning af egne børn, mens jyske forældre vælger andre private pasningsordninger.
  Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), håber på, at regeringen dropper al snak og lovgivning om at begrænse private velfærdstilbud i kommunerne. Han frygter, at det ellers vil få anlægsrammen til at eksplodere.

  Borgmester: Anlægsrammen eksploderer, hvis Folketinget skruer op for velfærd og spærrer for private ...

  Klasseloft, begrænsning af afkast for private dag- og plejehjemsinstitutioner og ideologi kan få anlægsrammen til at eksplodere, mener borgmester. Kampen om ideologi udfordres af kommunernes økonomi.
  Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg Kommune, oplever en stigning i børn og ældre, som ligger over landsgennemsnittet. Derfor mener han også, at Silkeborg skal have mulighed for at få en højere stigning i service og anlæg end den gennemsnitlige kommune på landsplan.

  Silkeborg overstiger anlægsramme: Rom bygges på én dag i Silkeborg

  Silkeborg har valgt at selvbudgettere i budgetåret 2022, fordi befolkningstilvæksten stiger kraftigt i kommunen, men det betyder også, at de går over både service- og anlægsrammen.

  52 kommuner dækker opdrift på socialområdet uden at spare på store velfærdsområder

  Halvdelen af landets kommuner har dækket det stigende udgiftspres på det specialiserede socialområde og samtidig øget de samlede udgifter til dagtilbud, ældrepleje og folkeskole.
  Gode normeringer i dagtilbud er vigtigere end lave takster. Det mener rådmand Thomas Medom (SF).

  Rådmand: Bedre normeringer må medføre højere forældrebetaling

  Når kommunerne nu tilskyndet af regeringen øger antallet af voksne i vuggestuer og børnehaver, så må forældrene også betale mere. Det mener Aarhusrådmand, som vil have hævet taksterne i dagtilbud.