Dagpenge

  Danmark har nogle af de højeste overførselsindkomster i EU

  Nye tal viser, at de danske overførselsindkomster er blandt de absolut højeste i EU. Korrigerer man for købekraft er Danmark fortsat i toppen. Se tallene her.
  Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

  Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

  10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.

  Markant fald i antal langtidsledige – men en del kommuner har stigning

  17 procent færre langtidsledige i hele landet, men nogle kommuner har fået flere langtidsledige det seneste år. Se tal for alle kommuner her.
  Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke løfte dagpengene i denne valgperiode.

  Mette F. prioriterer reform af pension over dagpenge

  Der er sket udhulning af dagpengesystemet, men statsministeren vil ikke love at rette op i denne valgperiode.
  Verner Sand Kirk, direktør for Danske A-kasser. Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

  A-kasser spiller bolden tilbage til kommunerne

  Hvorfor sanktionerer kommunerne så meget, og hjælper det overhovedet? spørger Danske A-kassers direktør. Han afviser tanken om en sanktionsreform.
  Med sociale investeringer kan fx fonde hjælpe folk som Jacob George tilbage på arbejdsmarkedet. I Jacobs tilfælde som P-vagt. (Arkivfoto)

  Jacob har været arbejdsløs i 11 år – nu vil investorer score kassen på ham

  Med 'sociale investeringer' kan fonde og pensionsselskaber investere i mennesker på lige fod med vindmøller og brintbiler.
  Torben Hedegaard er hobbyfotograf, og fotograferer ivrigt i Nationalpark Thy. Men det har fået Thisted Kommune til at standse udbetalingen af sygedagpenge. (Arkivfoto)

  Hobby-fotos koster Torben sygedagpengene

  En anonym henvendelse om, at en sygemeldt mand sælger fotos via Facebook, har fået kommunen til øjeblikkeligt at lukke for kassen og melde ham rask.
  Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i København (V). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

  Borgmester: A-kasser sanktionerer ikke ledige

  Det er A-kasserne, ikke kommunernes jobcentre, man kan kritisere for akademikerledigheden, siger borgmester i København. A-kasserne sanktionerer kun meget få jobsøgende.
  Griber Odense Kommune ikke ind snart, vil flere boligområder i byen skulle rives ned eller sælges. Derfor har kommunen nu meldt ud, at de vil betale de kriminelle for at flytte fra Risingområdet i Odense. (Arkivfoto)

  DF vil have møde med partier bag ghettopakke

  Odense Kommune vil betale kriminelle for at flytte fra udsatte boligområder. DF kræver nu møde med partier.
  (Arkiv) SFs Karsten Hønge pressede i august på for hurtig afskaffelse af opholdskravet for dagpenge.

  Støttepartier enige om at kræve opholdskrav til dagpenge afskaffet

  SF, Radikale og Enhedslisten vil afskaffe kravet om, at man skal have opholdt sig i Danmark i flere år for at få dagpenge.
  I andet kvartal steg antallet af personer på offentlige ydelser med 6900 personer til 701.400 personer, oplyser Danmarks Statistik. (Arkivfoto)

  Flere er på offentlige forsørgelse efter årrække med fald

  Folkepensionsalder er i år steget til 65,5 år, og det betyder, at flere er på efterløn og førtidspension.

  Kommunerne skal ikke bevilge ny seniorpension, kræver partierne bag aftalen

  Beskæftigelsesministeriet skal i den kommende tid undersøge hvilken myndighed, der kan overtage bevilling af førtidspension til nedslidte seniorer fra kommunerne. Venstre har skærpet holdningen og står nu bag kravet om, at kommunerne ikke skal administrere ordningen.