Markant fald i antal langtidsledige – men en del kommuner har stigning

17 procent færre langtidsledige i hele landet, men nogle kommuner har fået flere langtidsledige det seneste år. Se tal for alle kommuner her.
Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke løfte dagpengene i denne valgperiode.

Mette F. prioriterer reform af pension over dagpenge

Der er sket udhulning af dagpengesystemet, men statsministeren vil ikke love at rette op i denne valgperiode.
Verner Sand Kirk, direktør for Danske A-kasser. Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

A-kasser spiller bolden tilbage til kommunerne

Hvorfor sanktionerer kommunerne så meget, og hjælper det overhovedet? spørger Danske A-kassers direktør. Han afviser tanken om en sanktionsreform.
Med sociale investeringer kan fx fonde hjælpe folk som Jacob George tilbage på arbejdsmarkedet. I Jacobs tilfælde som P-vagt. (Arkivfoto)

Jacob har været arbejdsløs i 11 år – nu vil investorer score kassen på ham

Med 'sociale investeringer' kan fonde og pensionsselskaber investere i mennesker på lige fod med vindmøller og brintbiler.
Torben Hedegaard er hobbyfotograf, og fotograferer ivrigt i Nationalpark Thy. Men det har fået Thisted Kommune til at standse udbetalingen af sygedagpenge. (Arkivfoto)

Hobby-fotos koster Torben sygedagpengene

En anonym henvendelse om, at en sygemeldt mand sælger fotos via Facebook, har fået kommunen til øjeblikkeligt at lukke for kassen og melde ham rask.
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i København (V). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Borgmester: A-kasser sanktionerer ikke ledige

Det er A-kasserne, ikke kommunernes jobcentre, man kan kritisere for akademikerledigheden, siger borgmester i København. A-kasserne sanktionerer kun meget få jobsøgende.
Griber Odense Kommune ikke ind snart, vil flere boligområder i byen skulle rives ned eller sælges. Derfor har kommunen nu meldt ud, at de vil betale de kriminelle for at flytte fra Risingområdet i Odense. (Arkivfoto)

DF vil have møde med partier bag ghettopakke

Odense Kommune vil betale kriminelle for at flytte fra udsatte boligområder. DF kræver nu møde med partier.
(Arkiv) SFs Karsten Hønge pressede i august på for hurtig afskaffelse af opholdskravet for dagpenge.

Støttepartier enige om at kræve opholdskrav til dagpenge afskaffet

SF, Radikale og Enhedslisten vil afskaffe kravet om, at man skal have opholdt sig i Danmark i flere år for at få dagpenge.
I andet kvartal steg antallet af personer på offentlige ydelser med 6900 personer til 701.400 personer, oplyser Danmarks Statistik. (Arkivfoto)

Flere er på offentlige forsørgelse efter årrække med fald

Folkepensionsalder er i år steget til 65,5 år, og det betyder, at flere er på efterløn og førtidspension.

Kommunerne skal ikke bevilge ny seniorpension, kræver partierne bag aftalen

Beskæftigelsesministeriet skal i den kommende tid undersøge hvilken myndighed, der kan overtage bevilling af førtidspension til nedslidte seniorer fra kommunerne. Venstre har skærpet holdningen og står nu bag kravet om, at kommunerne ikke skal administrere ordningen.

KL og regeringen vil kortlægge kommunernes beskæftigelsesudgifter

Regeringen og Kommunernes Landsforening vil sammen kortlægge beskæftigelsesudgifterne i kommunerne, fremgår det af økonomiaftalen for 2020. Det sker efter kritik af stigende udgifter til administration samtidig med et markant fald i antal arbejdsløse borgere. Thomas Kastrup-Larsen, formand for KLs arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, er ikke enig i kritikken. Læs og lyt