Byråd

  Byråd

  Adm. dir. Per Olesen (tv) fra Bornholms Andelsmejeri havde Bornholms byrådskandidater på besøg . Politikerne var med på DI's kampagnebus ved en af torsdagens seks virksomhedsbesøg op til kommunalvalget d.16. november.

  Dansk Industri blander sig i valgkamp: Stem på erhvervsvenlige kandidater

  "Sæt kryds ved den positive erhvervspolitik", så klar er budskabet fra Dansk Industri, der sender en kampagnebus rundt i 30 udvalgte kommuner for at påvirke kommunalvalgkampen i en erhvervsvenlig retning.
  Det er langt fra givet, at de fire borgmestre her får lov at fortsætte på posten efter kommunalvalget. Det fremgår af NB-Mediers analyse.

  KV21: Se borgmesterposter på vippen i Region Hovedstaden

  Venstre risikerer i Region Hovedstaden at miste fire borgmesterposter ved KV21, og der er stor spænding om udfaldet i den konservative højborg Frederiksberg. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget. Undtaget er Koldings V-borgmester Jørn Pedersen (nr. 3 fra venstre), som ikke genopstiller.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Syddanmark?

  Venstre risikerer at miste tre borgmesterposter i Region Syddanmark efter KV21. Og i nogle kommuner er konstitueringen meget uforudsigelig. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Nuværende borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) skal nu finde besparelser på den administration, han selv har bygget op. Det sker efter pres fra Socialdemokratiets nye spidskandidat Merete Amdisen.

  Byråd bryder budget-tradition og vil skære på rådhuset

  Politikerne skal have et bredere beslutningsgrundlag i forhold til budget 2022. Og der skal bruges færre penge på administration. Det har et flertal i byrådet i Ishøj Kommune besluttet. Borgmesteren kalder det en 'straffeekspedition'.
  Den nu fyrede kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær bliver indtil videre afløst af konstitueret kommunaldirektør Anne-Sofie Degn.

  Fyret kommunaldirektør: ‘Jeg har ikke slået hårdt nok ned på rod’

  Kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær er blevet fyret efter at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb. 'Jeg har begået nogle personlige fejl', erkender Claus Thykjær. Kommunen vil nu prøve at forebygge gentagelser.
  Byrådet i Lejre vil samle bl.a. fagudvalgs- og byrådsmøder på én og samme ugedag. Der er flere gevinster ved det, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) (høj mand med briller forrest i midten).

  Lettelse for lokalpolitikere: Alle møder samles på én ugedag

  Det skal være nemmere at være kommunalpolitiker, og derfor skal alle møder i udvalg og byråd samles på én ugedag. Det er byrådet enige om i Lejre Kommune. 'Vi har jo fyldte kalendere, og det vil være godt, hvis vi kan undgå nogle af alle de her sammenstød mellem vores politiker-, arbejds- og privatliv,' siger borgmester.

  Radikal kommunalordfører opstiller til byrådet

  Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag stiller op til byrådet i Vordingborg Kommune.
  Lange ventetider fører nu til, at man må finde penge til flere ansættelser i kommunens børnetandpleje. (Arkiv)

  Lange ventetider i tandplejen koster kassen: Skal dækkes som coronaudgift

  Borgmester håber på, at kommunens ekstraudgifter til nyansættelser i tandplejen kan kompenseres fra staten som ekstraordinær coronaudgift.
  Aabenraas borgmester Thomas Andresen giver det brede samarbejde i byrådet en stor del af æren for, at kommunen igen i år ligger i top tre af NB-Økonomis benchmarkindikator.

  Vindere i benchmark har en ting til fælles: Byrådet samarbejder

  Borgerne skal angiveligt se mod byrådet, hvis kommunen klarer sig dårligt i benchmark. To kommunalforskere bekræfter, at samarbejde i byrådet oftere giver bedre resultater for borgerne.
  Udvalgsformand Steen Olsen (S) erkender, at han på et udvalgsmøde for et år siden klappede Sofie Janning (S) bagi: 'Det var upassende adfærd,' siger hun.

  Udvalgsformand: ‘Det var mig, der klappede Sofie bagi’

  Politiker i Slagelse har fortalt om krænkende adfærd i byrådet uden at afsløre, hvem der stod bag. Nu står partikollega frem og erkender, at det var ham. Byrådskollega er fortørnet over at blive mistænkeliggjort og truer med retssag.
  Borgmester Morten Slotved (K), Hørsholm Kommune, noterer sig en overkompensation for coronaudgifter fra staten i omegnen af fire millioner kroner. (Arkiv)

  Kommune indkasserer pænt corona-overskud

  Hørsholm Kommune får så rigeligt dækket sine ekstraordinære udgifter til at håndtere corona. Faktisk er der overskud, men borgmesteren vægrer sig ved at kalde det en ‘overskudsforretning’. Andre kommuner frygter at blive underkompenseret for corona-udgifter.