Jo flere store idrætshaller og græsbaner en kommune har i forhold til indbyggertal, jo flere foreningsaktive borgere har kommunen.

Idrættens medlemstal følger antallet af kommunale idrætsfaciliteter

Antallet af faciliteter i de danske kommuner hænger positivt sammen med antallet af medlemmer i idrætsforeningerne, viser ny forskning fra SDU.
To borgmestre fra Lejre og Stevns har hver for sig henvendt sig til Social- og Indenrigsministeriet for at gøre opmærksom på en række socioøkonomiske forhold, der skævvrider den kommunale udligning. (Arkivfoto)

To af hovedstadens landkommuner: Storbyerne må betale mere

Landkommunerne Lejre og Stevns er klemt inde mellem hovedstaden og provinsen, og det fører ifølge de to borgmestre til, at deres sociale udgiftsbehov undervurderes. De stiller derfor krav til ændringer i udligningssystemet.

Faaborgs kulturarv genoplives i ny plan

Lokale værdier skal have større betydning i fremtidens Faaborg, og det leverer vinderen af en arkitektkonkurrence med forslaget 'Vi dyrker Faaborg'.
Griber Odense Kommune ikke ind snart, vil flere boligområder i byen skulle rives ned eller sælges. Derfor har kommunen nu meldt ud, at de vil betale de kriminelle for at flytte fra Risingområdet i Odense. (Arkivfoto)

DF vil have møde med partier bag ghettopakke

Odense Kommune vil betale kriminelle for at flytte fra udsatte boligområder. DF kræver nu møde med partier.
Seniorfælleskabet Kamelia hus har også fælles bibliotek.

Kickstart for flere bofællesskaber

Realdania står bag en landsdækkende indsats for at kickstarte udviklingen af moderne seniorbofællesskaber, fordi efterspørgslen er rigtig stor. Det sker i samarbejde med både private og almene bygherrer.

Stigende efterspørgsel på boligfællesskaber

En ny bydel ved Hedehusene Station, 19 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård, er ved at vokse frem. Den hedder Nærheden og fællesskab er i fokus. Her lå seniorerne i kø i flere dage for at få fat i favoritlejligheden.

Markant løft i anlægsrammen med 1,3 milliarder kroner

Kommunerne får løft i anlægsrammen på 1,3 milliarder, men det vil ikke nødvendigvis betyde mere byggeri i kommunerne. Årsagen er, at kommunerne i 2018 og sandsynligvis også 2019 har brugt mere, end de måtte på anlæg.

Nye boliger skal understøtte lokale forhold

Boligudbuddet i Danmark skal imødekomme samfundets samlede behov og ønsker, og svare på nutidens problemstillinger, derfor vil Statens Kunstfond samle byggeriets parter i et nyt boliglaboratorium. 

Samsøs borgmester overvejer at genindføre bopælspligt

Samsø debatterer, om bopælspligten vil give flere fastboende eller flere forfaldende huse. Borgmester frygter, at huspriserne på Samsø når et niveau, hvor fastboende ikke har råd til at købe et hus på øen.

De 15 hårdeste ghettoer i Danmark rummer også kulturarvsværdier

Arkitektskolen i Aarhus har udviklet en ny metode til at undersøge boligbebyggelsernes arkitektoniske kulturarvsværdier og om bebyggelserne lever op til nutidige idealer. Nu har boligorganisationerne og de 15 kommuner modtaget anbefalingerne.

KL på vej med krav om ekstra 2,8 milliarder til anlæg

Kommunerne har ifølge KL's årlige rundspørge brug for 20,9 milliarder kroner til anlæg, byggeri og renoveringer i 2020. Det er realt set en vækst på 2,8 milliarder i forhold til årets anlægsramme, men kun et lille løft i forhold til de faktiske forbrug i 2018.

Store forskelle i byggesagsgebyr i kommunerne

Der er markant store forskelle på byggesagsgebyret i kommunerne. I Hørsholm  Kommune koster det 937 kroner pr. time - i 22 kommuner er det helt gratis. Se tallene for alle kommuner her.